1ste Senioren Selectie

Welkom op de teampagina van " 't eerste" van SV Brandevoort

 

selectie 2017-2018.jpg

 

 

Zondag 15 oktober 2017: RKMSV1 - SV Brandevoort 1

Allereerst mijn nederige excuses!! Door voorziene gezinsomstandigheden heb ik de derde helft moeten laten schieten in Meijel. Bij dezen beloof ik plechtig dat er in Sint Jozefparochie, alwaar wij volgende week het strijdtoneel gaan betreden, een paar pilsjes gevat gaan worden. Hierdoor ben ik ook genoodzaakt om af te gaan op beoordelingen van derden aangaande de nieuwe rubriek dit seizoen: De Kantinetest. Zal RKMSV onze buren Rood-Wit’62 uit de Rijpelberg van de eerste plaats afstoten door een hoger cijfer te krijgen dan een 8? Uiteraard hierover later meer dit verslag.

 

Nu naar de wedstrijd. De tweede uitwedstrijd van het seizoen was dus een potje in Meijel tegen de plaatselijke RKMSV. Meijel (oftewel Méél voor de mensen die van dialect houden) ligt net over de grens van Brabant in Limburg en is een klein dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Peel en Maas (bron: wiki).

 

Het devies van vandaag was eigenlijk: aanhaken of afhaken. Want na drie potjes hadden beide teams 6 puntjes uit 3 potjes dus de winnaar vandaag zou nog lekker bovenin mee gaan draaien. Na een lekkere warming up met een paar goede Duitse beats (Limburgers praten soms ook Duits voor het geval u dat nog niet wist) ging het publiek er eens lekker voor zitten in het fantastische najaarszonnetje. Met wederom een 1-3-4-3 ( ik doe inmiddels de cursus dus ik mag voortaan de keeper niet meer vergeten) moest uw eerste gaan proberen de bespelers van sportpark De Starte op een nederlaag te trakteren. Over dat sportcomplex gesproken: wat een complex. Zes velden!!! En nog een stuk land met een hek ervoor waar nog eens twee velden bijkunnen, zonder moeite!! Ja, daar sta je dan als SVB met je 750 leden en 3,5 veld waar je vooral op zaterdag moet zwoegen om alles maar logistiek in elkaar te draaien. En dan zie je dat Méél (wat minder bewoners herbergt dan Brandevoort bij elkaar ) en die hebben de beschikking over 6!!!! velden. (Overigens: heb je zo’n mooi hoofdveld en dan geen dakdoelen, dat is echt een minpunt!) Denk dat de gemeente Helmond toch ergens een steekje heeft laten vallen bij het aanwijzen van het stuk grond dat beschikbaar werd gesteld aan de SVB.

 

Maar dit geheel terzijde. Terug naar die ge-oliede machine van de tandem Van Hout/Le Doux. Met toch weer wat aanpassingen t.o.v. vorige week. Soufyan, die vorige week nog de winnende produceerde, had vandaag arbeidsverplichtingen en kon zodoende niet meedoen. Voor Youssef C (die overigens beloofd heeft volgende week een doelpunt te gaan zetten) gold hetzelfde. Wing Hong Choi had nog teveel last van zijn enkel na een doodschop vorige week dus die kon ook niet opdraven. Hierdoor mocht Symen in de basis beginnen. Fijn dat de jeugd lekker kan doorstromen. Gewoon een eerstejaars senior in de basis, dat is heerlijk! Hij startte op het middenveld. En Zohir, die vorige week nog op de bank moest beginnen, stond weer op zijn vertrouwde plekje in de spits.

 

Vroeg in de wedstrijd bleek al dat de beste passer van RKMSV hun keeper was. Man man, wat had die gozer een trap in zijn poten. Die zette met speels gemak zijn spitsen aan het werk. Een aantal keer werd dat zeker gevaarlijk en zodoende leek het ook dat Meijel de boventoon voerde. Ook omdat er een legio aan corners en vrije trappen te noteren waren voor Méél had je het gevoel dat we wat meer onder druk stonden dan de weken ervoor. En misschien was dat ook wel zo... Toch hadden de achterste mensen onder aanvoering van een zekere baco Smulhap de zaakjes goed op orde. De kop van ene Bart V, die naar het schijnt op zaterdagavond in ‘t Brandpunt Denny Christiaan aanbeden te hebben, zat er ook geregeld tussen.

 

Dat SVB toch op voorsprong kwam was te danken aan individuele klasse. Zohir, die tot dan toe een schot had gelost dat zo’n vijf meter naast was gegaan, nam snel een vrije trap. Hij koos zelf snel positie voor de goal want het was Cristiano Jari die op zijn Ronaldiaans zijn mannetje passeerde. De voorzet van onze Cristiano-aanbidder werd bij de eerste paal op Messiaans cruijffiaanse wijze van achter het standbeen met een sublieme voetbeweging tot doelpunt gepromoveerd. Echt zo briljant, zo zie je ze niet vaak. Een diepe buiging voor dit kunststukje. Op de bank was het Lahcen die drie minuten later nog iets mompelde in de trant van: “ik zit gewoon nog na te genieten van die actie.” En terecht!!

 

Dat Mike misschien ook nog een beetje aan het nagenieten was bleek iets later. Zohir gaf namelijk een balletje breed en Mike hoefde vanaf 12 meter het balletje in een leeg doel te schuiven. Helaas rolde de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Zodoende moet Mike nog even op zijn eerste competitiegoal wachten in het mooie groen-wit. Als je woensdag live in Nou Camp goed naar Messi kijkt (want die gaat zeker scoren! Viggo Waas noemt zich meestervoorspeller; nou ik ook. Barca - Olympiakos 3-0 en Messi 2x) , en zijn lessen kopieert, dan hang ik volgende week om je nek als je je eerste goaltje prikt voor de SVB!

 Mike mist.JPG

 

Na deze gemiste kans was het nog een paar keer hachelijk door een paar corners en vrije trappen maar gescoord werd er niet meer voor rust. Zodoende werd met een 0-1 tussenstand de kleedkamer opgezocht.

 

Omdat el entrenador Of Wood ook zag dat we niet echte controle hadden achterin besloot hij om toch weer in een 1-4-3-3 formatie te gaan opereren. Symen mocht, zoals hij ook in de A1 al vaak had gedaan, centraal achterin gaan staan naast kale kiets Bartje V. Hierdoor toch weer drie man op het middenrif in de personen van Mike, Mo en Jasper.

 

En of het kwam door de tactische omzetting of niet: na vijf minuten in de tweede helft lag de 0-2 ineens in de winkelhaak. Een corner van ex- Benjamin Jasper werd in de zestien op de borst gecontroleerd door Spitske Zohir Elmaach. In de eerste helft toverde hij al en nu deed hij dat weer. Op het moment dat de bal de grond raakte en hij controle had schoot hij het lederen balletje zo pardoes in het bovenhuukske. De keeper van RKMSV totaal verbouwereerd achterlatend op zijn doellijn. BAM, 0-2!

 

Het was zaak om nu dit niet meer weg te geven, echter het liep totaal anders. Vlak nadat Ink Master Danny B een aanslag pleegde op onze trainert door de bal loeihard over de zijlijn de peunen, was daar de zogenaamde AnschluBtreffer (we houden het even ein biBchen Deutsch; wie weet lezen er mensen uit Méél mee...). Een van hun spitsen kon wel heel makkelijk doorstomen richting onze goal en behield netjes het overzicht. I.p.v. zelf te schieten legde hij keurig af en bood zijn collega-spits een niet te missen kans voor open doel. 1-2 en nieuw elan in de ploeg van RKMSV.

 

En al heel snel viel daar ook de 2-2. En hoe die tot stand kwam verdient zeker een vermelding!! Ik ga het proberen te doen van moment tot moment. Peter baco Smulhap Smullie heeft de bal keurig in de handjes. Op dat moment zegt kale kiets Bartje V. dat zijn schoen uit is en hij gaat even op de grond zitten. Danny Ink Master en onze captain van vandaag Nordin gaan al diep staan zoals geïnstrueerd door onze trainert. Dan rolt onze keepert toch de bal naar Symen die op zijn eigen 16-meter lijn de bal krijgt. Dan wil Symen even zijn mannetje uitspelen, want Bart kon hij niet aanspelen (die zat immers nog op de grond ). Helaas leest hun spits goed wat Symen wil doen en ontfutselt hem de bal. Dan staat de spits die bij kale kiets Bart normaal in zijn broekzak zit volledig vrij omdat Bart nog steeds op de grond zit en zijn schoen nog niet aan heeft. Tja, wederom een koud kunstje, want de man die de bal afpakte van Symen speelt het balletje breed en zodoende ligt daar twee minuten na de 1-2 de 2-2 in het netje.

 

RKMSV ruikt bloed en wil nog voor de winnende treffer gaan en geef ze eens ongelijk. Echter de elf van uw eerste die op dat moment binnen de lijnen staan willen van geen wijken weten. Met inmiddels verse krachten Lahcen, uw razende reporter zelf en aankomend talent Noah (die overigens nog keurig een stempeltje op zijn hand had zitten van een niet bij naam te noemen dranketablissement) in de ploeg moet er in ieder geval voor gezorgd worden dat er niet verloren wordt. We hadden zelfs nog heel stiekem met de overwinning aan de haal kunnen gaan maar een arbitrale dwaling zorgde ervoor dat we geen pingel kregen in de laatste minuut. Ik zeg niet dat wij door de scheids punten hebben laten liggen maar de goede man durfde het toch niet aan om een zuivere strafschop toe te kennen. Je hoorde de schop op de benen van Lahcen op het nog te maken veld 8 maar de man in het zwart maakte de heerlijke beweging met de handen in een rondje ten teken dat de bal werd gespeeld. Nu liep eredivisie-scheids Ed Janssen, een bekende inwoner van Meijel langs het lijntje en geloof me: die had het wel gedurfd!! Maar zoals gezegd onze leidsman niet. Het werd zelfs nog gekker. Want waar wij dus een pingel hadden moeten krijgen, daar vond de leidsman het nodig om in de allerlaatste seconde een indirecte vrije trap te geven na commentaar op zijn (meer dan uitstekende ..) leiding. Onze keepert werd gehinderd door een voorwaartse van RKMSV en op het moment dat onze baco Smulhap daar iets van zegt...tja, toen kreeg Peter de gele kaart en moest heel SVB nog even zweten. Indirecte vrije trap op 17 meter. Het zal toch niet....

 

Maar nee, de vrije trap smoort in de muur en we nemen een puntje mee naar Helmond. Na een 0-2 voorsprong zeker zuur maar als je naar de wedstrijd kijkt, dan vind ik als neutrale reporter (met een klein getinte groen - witte voorkeur ) dat een puntendeling best terecht was. Uiteraard moeten we balen als we kijken naar hoe we de goals tegen krijgen, maar als nieuwbakken vierdeklasser toch een punt pakken in Meijel ; dat is uitstekend.

 

Na een ietwat geïrriteerde speech van el entrenador na de wedstrijd (die hij overigens fantastisch afsloot door te melden dat hij toch hard bier ging drinken!!) was het tijd voor de derde helft. Eerst uit die sauna van de kleedkamer en daarna de kantine in. En zo komen we dus bij onze rubriek De Kantinetest!!

 

Zoals vermeld heb ik alleen kunnen zien dat de kantine er keurig uitzag. Netjes zonder al te veel opsmuk. Ja, mooie kantine. Ik hoorde al direct dat de knakworsten van inferieure kwaliteit waren, dus dat ik zeker een minnetje. Daarbij vond ik de kaart bij de keuken niet bijster goed. Voor de verdere beoordeling ben ik afgegaan op ene JL te H. en deze zal als definitief worden beoordeeld. Hier kan niet meer aan getornd worden.

 • Barpersoneel: 6
 • Keuken: 6
 • Bier: 6
 • Interieur: 7
 • Toiletgroep: 8
 • Gastvrijheid: 8
 • Ambiance: 7
 • Dames 1: 8
 • Dames 2: 7

  

Totaal: 7

 

Ook onze echte aanvoerder kapitani van Stiphout vond dat de keuken wat minder was. 

Dat betekent dat RKMSV uit Meijel tot nu toe een tweede positie inneemt.

 

1. Rood-Wit ‘62 8

2. RKMSV 7

 

Overigens heb ik wel vernomen en gezien dat het nog lang gezellig en onrustig is gebleven in contreien Meijel. We hebben onze naam weer eer aan gedaan en dat is top!!

 

Ok, weer terug naar het voetbal! Volgende week wacht wederom een belangrijke pot met het oog op de ranglijst. Dan spelen uw gladiatoren van ras-Ajacied Van Hout en Twitter koning Jack 'Mourinho' Le Doux in Sint Jozefparochie. SJVV wordt dan hopelijk ook slachtoffer van de dadendrang van dat mooie ploegje SVB 1! Op sportpark De Dreef moet het dan gaan gebeuren.

Dus pak D’n agenda er maar weer bij:

 

Affiche : SJJV - SVB

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark De Dreef

 

Tot volgende week,

Houdoe,

 

Uw razende reporter (die vandaag weer heerlijk 20 minuten heeft meegedaan en hopelijk volgende week ook weer genoeg minuten gaat maken)

 

 

Zondag 8 oktober 2017: SV Brandevoort 1 - Lierop 1

De tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen stond op de rol. De manschappen van Lierop kwamen de degens kruisen met de SVB - machine van Van Hout/Le Doux.

 

Grootste verrassing vandaag was het feit dat el grande Rick Janson zijn langverwachte debuut kon gaan maken in SVB 1. Hoe kan dat nou?, hoor ik jullie denken? Nou, het zit zo: Aangezien D’n Dave nog immer geblesseerd is was hij niet in staat om als tweede keeper te fungeren. Leslie raakte in de ochtend geblesseerd bij het derde en zodoende kon hij ook niet de rol van reservekeeper op zich nemen. Dan hebben we ook onze huisschilder Jeffrey v/d Berk nog. Nou, die had het nog slechter en echt een vervelende middag voor de boeg. Die moest naar een badkamer gaan zoeken bij zo’n meubelboulevard. Man man man, op zondag naar Ekkersrijt; je moet er niet aan denken!! Dus zodoende was Rick er als de kippen bij om zich als vrijwilliger aan te melden om de honneurs waar te nemen achter eerste doelman Peter Baco Smullie Smulhap Smulders. Zo dicht bij een debuut in het eerste zal hij nooit komen dus waarom ook niet zal hij gedacht hebben? U snapt dat voor de wedstrijd meermaals tegen Baco Smulhap gezegd is dat hij echt niet geblesseerd mag raken! Ten eerste omdat Rick dan op goal moet (of had el entrenador hem toch laten zitten...) en ten tweede omdat we dan tot 2034 moeten horen dat hij misschien wel een bal uit de kruising had getikt.

 

Met Baco Peter op doel dus en daarvoor wederom een sterk blok net als vorige week in de personen van tattoo Ink Danny B, kale kiets Bart en captain van vandaag Nordin. Op het viermans middenveld ex-Benjamin Jasper, neo-Benjamin Mike, kilometervreter Wingman Hong Choi en degelijkheid pur sang Mo Massad. Voorin, bij absentie van Youssef C en Zohir, ons korte lontje Soufyan met geflankeerd Cristiano Ronnie Garrie Carvajal Jari en koprolkoning Jarreau. Das een goed ploegje al zeg ik het zelf!!

 

In de tweede minuut was het al bijna raak. Mo kopte uit een goede corner van Jasper helaas voorlangs. Twee minuten later redde onze keepert Baco zeer beheerst op een goed schot in de benedenhoek. Al met al een aardig begin van dit affiche. Al snel daarna bleek dat het een potje vechtvoetbal op het middenveld ging worden. Weinig kansen over en weer. Nee, echt leuk om te kijken was het niet, al vergoedde de spanning toch wel iets. En de gemengde garnituur met het bekertje gerstennat waren ook aangenaam te noemen.

 

Het schot van Lierop acht meter naast is het vermelden niet waard ook al doe ik het nu toch. En de grootste kans in de eerste helft was voor onze Jari. Een werkelijk goede aanval waar ze op de cursus waar ik vanavond weer naartoe ga van zullen smullen. Eerste bal vooruit, de spits inspelen die de bal laat vallen op Jasper, die met een splijtende pass Jari alleen op de keeper afstuurt. Helaas is de verdediger van Lierop op het allerlaatste moment daar om zijn sliding in te zetten en zodoende Cristiano Jari het scoren te beletten.

 

Het bleek lastig om kansen te creëren dus. Dat kwam ook doordat Soufyan zijn rol vandaag iets te letterlijk nam. De bedoeling was dat Benjamin Mike en Soufyan beurtelings uit de spits terug zouden zakken om dan vanuit het middenveld verder te spelen. Mits hun verdedigers niet door zouden dekken uiteraard. Maar Souf nam zijn rol iets te serieus. Hij dacht waarschijnlijk dat hij Iniesta himself was want hij ging zelfs de bal op eigen helft halen. En die Mike maar in de diepte vragen de hele tijd. Die liep de longen uit zijn lijf! Goed, zoals gezegd niet veel kansen en dus ook geen goals op sportpark Brandevoort na 45 minuten.

 

De tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld. Veel voetbal op het middenveld en wederom weinig kansen. Ja, welkom in de vierde klasse. Voorgaande seizoenen was het vaak een feest om aanvaller te zijn in de équipe van Helmonds mooiste wijk maar dit seizoen blijkt dat het een stuk lastiger is kansen te creëren en daardoor dus ook te scoren. De aloude voetbalwet dat je organisatie goed moet staan is dus zeker belangrijk. En dat was vandaag wederom het geval. Het middenrif met in hun rug de driemans verdediging waren heer en meester. Lierop was zelfs op een gegeven moment voor een punt aan het spelen. Beetje vertragen en nog meer vertragen. De rood-witten uit Lierop zagen dat een puntje best lekker zou zijn tegen deze groen/witte brigade SVB.

 

Dat Peter nog maar één keer handelend moest optreden was een teken aan de wand. Alleen een vrije trap werd nog tussen de palen geschoten maar deze werd vakkundig klemvast gepakt. Ja, als er één ploeg recht had op de winst dan was het SVB wel. Niet zozeer omdat we nou zoveel kansen kregen, maar onze opvatting was gewoon positiever dan die van onze Lieropse sparringpartner.

 

Eerst was het de ingevallen Zohir die dicht bij een goaltje was. Echter zijn schot werd uitstekend gepareerd door hun keeper. Maar uiteindeljk viel de bevrijdende treffer toch. Soufyan werd vrijgespeeld op de linkerkant, omspeelde zijn directe tegenstander en dribbelde naar binnen. Vanaf 20 meter haalde hij verwoestend uit en zag de bal heerlijk in het net belanden. Dit schot was zelfs de 2 meter lange sluitpost van Lierop te machtig. Zo prijkte er na 78 minuten een 1-0 tussenstand op het bord.

 

Nu was Lierop er ineens alles aan gelegen om wel tempo te maken. Nu ineens moest de goed leidende scheidsrechter op zijn klokje letten. Maar ondanks een soort van alles-of-niets spelletje van Lierop bleven de mannen van SVB fier overeind. Ondertussen had Sijmen ook zijn opwachting gemaakt in het shirt van SVB 1. Weer een mooi moment om te laten zien dat we inmiddels ook kunnen putten uit jongens die uit onze eigen jeugd komen. Ook mede dankzij deze Sijmen konden we de nul vasthouden. We kregen zelfs nog de kans om er 2-0 van te maken in de laatste minuut, maar Jari’s schot werd goed gepakt door hun keeper. Zodoende bleef de 1-0 stand op het bord en bleven de punten in Helmond!! En laten we wel wezen: deze winstpartijen geven toch veel meer voldoening dan die potjes tegen LSV of Irene waarbij je weet dat je er minimaal 7 gaat maken. Dit zijn heeeeeerlijke puntjes waardoor we na drie potjes op zes punten staan.

 

Uitstekende seizoensstart!

 

Maar we kunnen het nog mooier maken door volgende week in Meijel ook weer drie punten te gaan pakken. Dat zal een belangrijk potje worden aangezien RKMSV ook zes puntjes heeft uit drie wedstrijden. Deze wedstrijd tegen Lierop viel de belangstelling overigens een beetje tegen. Zeker na de wedstrijd was de kantine wel erg snel leeg. Nu was er ook in Eindhoven een marathon of iets dergelijks, dus het zij jullie vergeven. Of misschien toch weer die Max-mania nadat hij vorige week plotsklaps de race won... Jullie kunnen het goed maken volgende week in Meijel.

 

Als laatste en dat kan niet onvermeld blijven.... Als je denkt dat Jarreau zo’n rare frats als vorige week niet meer uithaalt ; dan heeft u het mis. Waar hij vorige week de lachers op zijn hand kreeg door een onmogelijke koprol te produceren en over de achterlijn te ‘koprollen’ omdat hij met zijn voetenwerk volledig de kluts kwijt was; daar kopieerde hij zichzelf deze week. Wederom achterover vallend koprollend het veld uit. Alleen nu over de zijlijn. Skitterend!

 

Zoals gezegd: volgende week naar Meijel om het op te nemen tegen RKMSV. Dus pak D’n agenda er maar weer bij!

 

Affiche : RKMSV - SVB

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark De Starte

 

Ik heb er zin an. Hopelijk weer fit genoeg om minuten te maken op het veld. Zo niet, dan uiteraard aanwezig en daarna minuten maken met deze app-duimen.

 

Tot volgende week,

 

Houdoe,

 

Uw razende reporter

 

 

Zondag 1 oktober 2017:  SV Brandevoort 1 - Liessel 1

 

Je hebt wel eens van die wedstrijden dat je na 90 minuten de kleedkamer binnenloopt en dat je dan het gevoel had dat je eigenlijk niks minder was dan de tegenstander. En toch met lege handen staan.

 

Nou, dat gevoel overheerste gister bij de équipe van PvH. Liessel heeft in 90 minuten één grote kans gehad en twee schoten op doel gelost. En een verdwaalde voorzet die per abuis op een hoofd belandde. En dus word je met 0-2 aan de zegekar gebonden door een oerdegelijk Liessel.

 

Hoe dat allemaal tot stand kwam? Gaat u zitten , leg het iPadje of je smartphone even opzij. Pak een koekje en een kopje thee/koffie.

 

Waar hebben we deze man toch eerder gezien?

De man met de haarband die hij draagt om geen zweetdruppels in de oren te krijgen. Zodat zijn gehoorapparaat niet aangetast wordt. (Het schijnt dat er wel wat druppels in de ogen zijn gekomen. Waarom? Vraag dat maar aan onze tank Chida voorin!) Juist, tijdens de kampioenswedstrijd vorig seizoen tegen ELI. Nou, deze leidsman floot om iets over half drie op de fluit voor het beginsignaal.

 

SVB, met een ietwat gewijzigde basisformatie t.o.v. vorige week , ging op jacht naar een snelle treffer. Echter, ondanks een optisch overwicht, resulteerde dat niet in echte grote kansen. Dat was mede te danken aan de zeer solide defensie van Liessel. Hun twee centrale verdedigers hadden de zaakjes toch wel redelijk op orde. Neem daarbij dat ze in hun rug nog een talentvolle keepert van 17 jaar hadden staan. Ja, dit Liessel was niet een ploeg waar we even van gingen winnen; dat was wel duidelijk. Deze bewoners van sportpark De Smeltkroes waren immers vorig seizoen nog derdeklasser, dus echt een geduchte tegenstander.

 

Echt verder dan een paar schoten vanuit de tweede lijn kwamen we dus ook niet. Jasper, Youssef C, Mo en Zohir probeerden allemaal de bal tegen het net te jagen maar óf de bal miste het doel óf de keeper van Liessel had er goed het zicht op en redde elke keer bekwaam. En de voorzetten die afgeleverd werden vanaf de zijkant waren óf te hard (Soufyan presteerde het om vanaf de vijf meter lijn de bal zo hard voor te knallen dat het een ingooi werd) óf ze werden vakkundig weggewerkt door de defensie van Liessel.

 

Mooiste actie overigens was het moment dat de referee keihard onderstboven werd gebeukt door een speler van Liessel. Bij een corner van uw eerste waren speler en scheids even het overzicht kwijt. Dat dit geen schwalbe betrof was wel duidelijk. De scheids rolde wat over de grond, had totaal geen zicht meer op het spel en lag even drie seconden groggy op de kunstgraskorrels te dwalen. Misschien dat daar die zweetdruppels (of korrels) in de ogen zijn gegaan waardoor Youssef geen enkele keer een vrije trap meekreeg.

 

Je had niet echt het gevoel dat er een goal in de lucht hing maar niets was minder waar. We schrijven de 41e minuut. De spits van Liessel, die tot dat moment volledig in de tang zat bij onze grote kale leider Bartje V., wist wel raad met een bal die prompt voor zijn voeten viel. De corner waaruit gescoord werd werd namelijk voor de goal geslingerd en waar onze verdedigers vergaten de bal weg te trappen, daar was het Spitske van Liessel er als de kippen bij om kiezelhard vanaf een meter of zes de bal onderkant lat binnen te rossen. En zo sta je dus zonder dat je echt een kans hebt weggeven met 0-1 achter. Dit was overigens één van de twee schoten die op onze goal werd geschoten vandaag.

 

Dat het niet veel later nog voor rust zelfs 0-2 werd was helemaal niet terecht maar wel de harde realiteit. Dit wordt die verdwaalde voorzet die abuis op een hoofd belandde.

 

Vanuit een ingooi voor Liessel bij onze achterlijn, die uiteindelijk een voorzet oplevert die werkelijk waar 83 meter de hoogte ingaat, is het de speler van Liessel die het kopduel met Nordin aangaat. Nordin keek eens in de lucht en hij sprong. Weet u wat er gebeurde? Hij sprong gewoon mis.

 

Die bal zoefde door de zwaartekracht terug richting aarde langs zijn hoofd. Dus hij sprong mis en hij kopte mis. Da's op zich niet zo erg, want dat overkomt je wel eens. Maar die gozert van Liessel springt ook. Ja, en hij springt wel raak. En hij kopt ook nog eens raak. De bal had zo'n effect in de lucht meegekregen, dat op het moment dat de bal op de kop van die speler valt, die bal nog wat extra snelheid meekrijgt. En de bal dus in het netje belandt. Onze Peter Smulders, Smulhap of Smullie zoals we hem vanaf nu gaan noemen, maakt nog een hele mooie zweef richting de hoek. Echter die zweef is mooi voor bij een fotoshoot, want de bal lag al in het netje. En zo sta je dus totaal onterecht met 0-2 achter.

 

Maar goed, dit zijn natuurlijk die wetten in de vierde klasse. In de vijfde klasse kom je er nog mee weg, maar een niveautje hoger worden deze fouten afgestraft. Prachtig voetbalcliché om de eerste helft mee af te sluiten. (Had Feyenoord deze week ook weer last van in Napels. Ik hoor de analisten het wederom zeggen. Wat een inkoppertje zeg.)

 

Waar de razende reporter normaal in de rust present is; dat was vandaag niet het geval. Het lichaam van deze oude man stribbelt zo nu en dan wel eens tegen. En laat dat nou het geval zijn geweest. Dus het motivatiepraatje van el entrenador heb ik niet gehoord. We moesten proberen in de tweede helft het tij te gaan keren. Want zou de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds oktober 2015 op ons eigen sportpark eraan zitten te komen?? Toen was het Mariahout dat met de zege aan de haal ging.

 

Zover was het echter nog niet. Met nieuw elan werd geprobeerd het doel van Liessel onder vuur te gaan nemen. Maar eigenlijk net zoals in de eerste helft kwamen we niet echt verder dan de 16-meter lijn. Hetzelfde laken een pak. En de paar voorzetten die er waren, werden net als in de eerste helft goed verdedigd.

 

Liessel liet ons wel komen, maar ze hadden toch alles onder controle. En dat resulteerde even later in die ene grote kans van Liessel. Vanuit de counter mocht een speler van Liessel moederziel alleen op onze Smullie afgaan. Onder druk van onze Ink master Danny B. en kale kiets Bart schoot de goede man echter voorlangs.

 

Met een dubbele wissel probeerde het duo Van Hout/Le Doux alsnog iets te forceren. Met Jarreau en talent Jeroen erbij werd het een alles-of-niets spelletje. Vier spitsen en Jeroen kort daarachter. Achterin volle bak 1 op 1. En pompen maar die ballen.

 

Dat Jarreau nog even wakker moest worden bleek wel bij zijn eerste balcontact. Of beter, wat zijn eerste balcontact had moeten worden. Hij werd de diepte ingestuurd en liet de bal eerst nog even stuiteren alvorens de bal voor te geven. Althans, dat was het plan. Hij maaide volledig over de bal heen en stortte direct ter aarde. Het leek misschien wel een beetje op een slechte imitatie van de yurchenko-techniek. Maar dat willen we in een turnhal zien en niet op sportpark Brandevoort. Dat hij hiermee de lachers op zijn hand kreeg lijkt me meer dan duidelijk!! Dit was een categorietje Jorn-cornervlag vorig seizoen!!

 

Ondanks de wijzigingen kreeg je toch het gevoel dat, hoelang we vandaag ook zouden spelen, we niet gingen scoren. Ook met Jari er nog bij i.p.v. onze tattoo koning Danny B. (die overigens ijzersterk opereerde samen met Bart achterin ) gingen we nog op zoek naar een goal. Maar ook dat wierp geen vruchten af. Liessel kwam nog één keer goed door en leverde nog een schot af waar onze keepert wel raad mee wist. Dit was overigens dat tweede schot op doel waar ik aan refereerde eerder dit verslag.

 

En zo tikte de klok langzaam richting de 90 minuten. SVB werd niet echt meer gevaarlijk en zodoende bleef de 0-2 stand op het bord staan. Daarmee was de eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds twee jaar een feit. Tis sund!

 

Eerlijk is eerlijk. Liessel had het vandaag goed staan en was dodelijk in de afwerking. We moesten onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander. Dat heb je ook wel eens. Volgende week gaan we verder om te kijken of we nog wat punten kunnen sprokkelen. Dan wacht op sportpark Brandevoort een ontmoeting met vv Lierop. Deze mannen staan er goed op want na de 5-1 winst op Neerkandia zal het vertrouwen groot zijn. We gaan het zien volgende week.

 

Voor de vaste lezers: de rubriek De Kantinetest is alleen bij uitwedstrijden, maar dat lijkt me logisch. Over twee weken de kantine van RKMSV onder de loep.

 

Maar eerst dus vv Lierop!! Hopelijk sta ik weer tussen de lijnen en zo niet: dan sta ik langs het lijntje! Pak d'n agenda er maar weer bij:

8 oktober: SVB - vv Lierop 

Aanvang:  14.30u

Locatie: sportpark Brandevoort 

 

Tot volgende week.

 

Houdoe,

 

Uw razende reporter 

 

 

Zondag 24 september 2017: Rood Wit'62 1 - SV Brandevoort 1

 

Jaja mensen. Daar gaan we weer. Na een welverdiende zomerstop is de razende reporter wederom fris en fruitig. Om ook dit seizoen zijn licht te laten schijnen over SVB 1, die machine van de tandem Van Hout/Le Doux.

 

De schoenen zijn opnieuw uit het vet, net als deze whats app-duimpjes. En de bal rolt dus weer.

 

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Het verleden telt niet meer. We hebben 5F achter ons gelaten. 4F is de nieuwe bestemming. Met een paar prachtige affiches in het vooruitzicht. Maar dat komt later 2017 en 2018 pas. Eerst naar vandaag; de eerste pot ooit in de vierde klasse van het vlaggenschip van de SV Brandevoort. We hebben er 9 jaar op moeten wachten maar daar zijn we dan!!

 

Plaats van handeling om de vierde klasse F af te trappen was in de Rijpelberg. Oftewel een heuse Helmondse derby want Rood Wit'62 was de tegenstander vandaag op sportpark de Rijpel.

 

Mutaties binnen de selectie zijn er uiteraard ook. Grootste, maar dan echt allergrootste aderlating dit seizoen is het wegvallen van DE KAPITEIN van SVB, Luuk van Stiphout. Onze Luuk, el kapitani, scheurde in de voorbereiding zijn voorste kruisband af en gaan we dus het hele seizoen missen. Nogmaals sterkte alvast met de operatie die eraan zit te komen en het daarbij horende herstel.

 

Ook raakten we Joris Kox en Sander Veldhoen kwijt. En Adam de ufc fighter kon de verleiding niet weerstaan om richting Oranje Zwart te vertrekken voor een paar gratis voetbalschoenen... En Wesley van Schijndel trok naar RKPVV.

 

En waar spelers vertrekken; daar komen uiteraard ook spelers. We noemen in willekeurige volgorde (wel de spelers die vandaag in actie kwamen):

 • Peter Smulders, die dit jaar het doel schoon moet gaan houden, oftewel onze keepert
 • Mike van Bragt. Frivole speler die vanuit de jeugd van Mierlo-Hout is overgekomen. Daar gaan we nog plezier aan beleven bij SVB
 • Bart Versteijnen. De man die over kwam van Rood-Wit en vandaag dus speelt tegen zijn oude maten

 

Tevens de man die el kapitani Van Stiphout gelijkwaardig verving door in de kleedkamer het kleine kamertje te gebruiken en zodoende mensen naar adem liet happen:

 • Lahcin (achternaam moet je me vergeven...). Behendige speler die goed uit de voeten kan aan de zijkant
 • Youssef Chida. Deze oud-prof staat garant voor goals en zal dit seizoen een deel van de doelpuntenproductie op zich nemen. Ook neemt deze man een goede tattoo mee waardoor Danny Ink master zich gesteund voelt door meer inkt.

 

Tot zover. Daar gaan we.

 

Een tactische vondst op dinsdagavond van el entrenador : "Danny, ik denk dat ik je in de spits ga zetten aanstaande zondag. Youssef is nog niet helemaal fit en dan vreet Bart hun spits gewoon op. Zohir staat dan naast je."

Eerlijk gezegd had ondergetekende er niet zoveel fiducie in maar je luistert altijd naar je trainert dus ik ook.

 

En zodoende mocht de razende reporter in de spits starten, geflankeerd door Zohir en nieuwkomer Lahcin.

Heel veel snelheid dus voorin ????????... Het middenrif werd gevormd door Jari (onze carvajal Ronnie Cristiano Bale), onze Benjamin Mike (die de Benjamin term overneemt van Jasper), Jasper de ex-benjamin en Mo Massaad.

 

Achterin 2 vertrouwde namen:

Nordin, die dit jaar zeker niet vijf goals gaat maken. Danny tattoo koning Ink Master Bartelsman. En dan nog de twee die de elf completeerden: Bart en Peter. De o zo broodnodige routine die we konden gebruiken na het vertrek van Joris Kox en Sander Veldhoen.

 

Dat de keuzes van de trainer dan gelijk goed uitpakken, daar hoop je dan op. En dat gebeurde dus ook. Na drie minuten een vlot lopende aanval over zes schijven die uiteindelijk door Mike panklaar werd gelegd voor Jasper. Jasper aarzelde niet en op het moment dat de wreef de bal raakte gingen de handen al de lucht in. Wat een wereldgoal zeg. Heeeeeeerlijk in de bovenhoek knalde de bal tegen de touwen. De keeper van Rood Wit dook nog maar was volstrekt kansloos. 0-1 na drie minuten. Wat een heerlijke start in de vierde klasse.

 

Dat SVB daarna heer en meester bleef kwam ook tot uitdrukking in de score. Want wederom na een heerlijke aanval over meerdere schijven belandde de bal voor de voeten van de razende reporter. Jari Cristiano carvajal Ronnie leverde een puike voorzet die op waarde werd geschat door de gelegenheidsspits van vandaag. BAM 0-2! (Waar hebben we dit sjabloontje eerder gezien trainer?!? Verschil met donderdag was alleen dat er vandaag wel verdedigers stonden...)

 

Geen vuiltje aan de lucht, maar vanaf de aftrap het aloude concentratieverlies na een goal. Rood Wit kwam goed door op links en de voorzet werd tegen de paal geschoten. Met enig fortuin dus bleef de voorsprong 2 doelpunten. Voor de rest hadden de routiniers Versteijnen en Smulders, met aan hun zijde Bartelsman en El Maliki de zaken fantastisch onder controle. Ook het blok op het middenveld heerste en gaf Rood Wit het gevoel dat er niks te halen viel. Het overwicht van SVB werd even later nog duidelijker. Nadat Mo een bal uit de kruising gehaald zag worden en Zohir iets te laat Mo aanspeelde, was het uiteindeljk diezelfde Zohir die uw razende reporter een niet te missen kans gaf. De 0-3 was daardoor een feit. De pass van Lahcin (dacht ik) op Zohir was werkelijk heerlijk. En de assist was ook uitstekend. 

 

Ja, dit was lekker binnenkomen zo in die vierde klasse. Met een 0-3 richting de thee. Daar was uiteraard weinig op aan te merken. Toch gooiden we het de tweede helft over een iets andere boeg. Jaja, ook SVB kan meerdere systemen spelen. 

 

Zohir moest in zijn bus mensen vervoeren richting Reek, alwaar Achilles Reek overigens verloor met 1-2. (Blijft altijd leuk om te vermelden) In zijn plaats kwam Youssef Chida, die zodoende zijn competitiedebuut voor de groen/witte brigade ging maken. En dat is best lekker hoor, als je zo'n speler in kunt brengen!! Youssef ging in de spits, waardoor ondergetekende terug naar zijn gebruikelijke stekkie centraal achterin kon gaan. En SVB stapte over op een 1-4-3-3 opstelling.

 

Bij het begin van de tweede helft leek het alsof we iets in de verdrukking kwamen, maar dat viel allemaal wel mee. Feit was alleen dat we vergaten de bal naar dezelfde kleur te spelen waardoor Rood Wit meer balbezit had. Wij lieten ons geduldig terugzakken en loerden op de counter. Echt gevaarlijk werd het niet, totdat Peter dacht: Wat Bart vorig seizoen tijdens het Zilveren Helm toernooi deed, dat kan ik ook. Nou konden we Bart nog misschien een klein beetje begrijpen met zijn RoodWit-achtergrond, om dan die bal per ongeluk naar iemand van Rood Wit te spelen, maar Peter heeft toch echt bij SBC gespeeld afgelopen jaar... Dus i.p.v. de bal in de schoenen te schuiven van Jasper schoof Peter het leder naar de speler die Jasper onder druk zette. (Jasper had zich net omgedraaid; kleine miscommunicatie helaas).

 

Vervelend voor ons was ook nog eens dat deze beste man van Rood Wit hun beste speler was. Hij wist wel raad met dit buitenkansje. Zodoende stond na 49 minuten, zonder dat Peter ook maar één redding had hoeven maken vandaag, de 1-3 op het bord.

 

Echter geen paniek in de tent en SVB hield keurig stand. Na een kwartier in de tweede helft was wel duidelijk dat er hier maar één ploeg ging winnen vandaag en dat was SVB! Dat werd kracht bijgezet toen Mo verwoestend uithaalde en de bal vanaf een meter of 18 in de bovenhoek ramde. De 1-4 was een feit en de eerste drie punten in de geschiedenis van SVB in de vierde klasse kwamen eraan. Met Soufyan nog in de plaats van de prima opererende Lahcin gingen we nog op jacht naar de 1-5. Youssef was nog dichtbij, maar de keeper van Rood Wit liet zien dat Helmondia misschien wel een fout heeft gemaakt door hem te laten gaan. Met een puike redding hield hij Chida van zijn eerste SVB - treffer af. De tijd tikte weg en de 90 kwam in zicht op het scorebord. Met een corner in de laatste minuut werd nog geprobeerd om Bart ook nog in de statistieken te krijgen. Hij zorgde bijna ook nog voor de slagroom op de taart. Helaas werd zijn kiezelharde kopbal van de lijn gehaald.Niet veel later blies de goed leidende leidsman af en konden de handjes de lucht in. De eerste drie punten binnen. En dat ook nog eens met bij vlagen goed voetbal. Ja, prima middagje zo.

 

En die middag werd ook nog eens luister bijgezet door een paar pilsjes tijdens de derde helft. Een goede delegatie van SVB liet zich van hun goede kant zien door nog even te blijven hangen. Met een centrale verdediger van Rood Wit die nu achter de draaitafel zeer waardevol bleek kwamen we er ook nog eens achter dat we op doelsaldo zelfs bovenaan staan.

 

Het moet toch niet gekker worden. Maar misschien wordt het wel gekker. Volgende week komt een  degradant uit de derde klasse op bezoek in Brandevoort. Dan zal Uw eerste proberen ook Liessel aan de zegekar te binden. Dat dat moeilijk wordt, dat weten we nog van vorig seizoen. Want het was Liessel dat destijds met een 2-0 winst het bekeravontuur van SVB eindigde. Kijken of we nog iets recht kunnen zetten.

 

Dus pak uw agenda er maar weer bij:

Affiche:

SVB - Liessel

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: sportpark Brandevoort 

 

Ik ben erbij; hopelijk weer tussen de lijnen.

Ik hoop u ook.

 

Dan nog iets anders...

Nieuwe rubriek dit seizoen wordt de kantinetest. Heel simpel gesteld hanteren we de volgende criteria:

 • Gezelligheid kantine
 • Prijs pils
 • Smaak pils
 • Muziek
 • Snacks uit de keuken
 • Evt. andere sterke dranken 
   

Ik kan u melden dat na onderzoek is gebleken dat de gezelligheid in de kantine beter kan. Maar reden was dat het terras nog was geopend en mensen genoten van een zonnetje. Het barpersoneel kunnen we ook als vriendelijk beschouwen. De pilsjes gingen er lekker in en als je 10 pils bestelt en een baco en dat kost maar €20, dan ben je spekkoper. Dikke plus dus!

De DJ was lekker bezig dus ook een pluim voor de muziek. Als je als keuken zijnde zelfs loempia's verkoopt met chili saus, dan hoor je mij niet klagen. Friet, frikandel, kroketjes, ja keuze te over. Ik meldde al dat er ook baco was dus wederom een plusje.

 

Veel positieven dus voor de kantine van Rood Wit. Voor een derde helft kun je zeker naar sportpark de Rijpel.

 

Eindbeoordeling: een 8!

 

Dit was de eerste van de 26 potjes die we gaan spelen. Op naar volgende week.

 

Houdoe ,

 

Uw razende reporter Programma

Er is geen programma bekend.Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.Teamleden

Er zijn geen teamleden bekend.