1ste Senioren

Welkom op de teampagina van " 't eerste" van SV Brandevoort

 

Teamfoto selectie.JPGKampioenen.jpg

 

Donderdag 18 mei 2017:  SVB 1 - Irene 1

Meimaand!

De maand waarin de beslissingen vallen. Kampioenen worden bekend. Wie gaan Europa in? Wie zorgt er voor een stunt en promoveert misschien wel? Welke club valt volledig door de mand en zal de grote Raymond Verheyen weer op zijn dak krijgen via Twitter, omdat die ploeg dan zijn periodisering niet goed heeft gevolgd? Een paar antwoorden hebben we uiteraard al:

De grote Dirk Kuyt show vorige week, die Feyenoord naar haar eerste titel schoot in 18 jaar is nog steeds onderwerp van gesprek. En zal Ajax aankomende woensdag José Mourinho de mond snoeren? Het maagdelijk wit in Spanje was dit jaar eindelijk weer eens Barca de baas. (Werd ook wel eens tijd...) En in Frankrijk werd PSG van de troon gestoten door een heerlijk fris frivool voetballend Monaco.

 

Maar terwijl de mensen in Rotterdam nog steeds zwemmen in de fontein op het Hofplein, moeten we toch echt naar de belangrijkste zaak van vorige week gaan. Nee, niet meimaand filmmaand op Veronica, maar naar de laatste wedstrijd van SVB 1 in die prachtige vijfde klasse.

 

Immers, de KNVB had geen mededogen voor Irene uit Gemonde. Deze mannen dachten tijdens de laatste competitieronde op 14 mei: we hebben geen zin (en misschien hadden ze echt wel te weinig man...) om afgedroogd te gaan worden door de onbetwiste kampioen van 5F.

Dus we bellen op zaterdagavond om 19u af met de mededeling dat we niet komen.

Nou, zoals ik al zei: daar dacht de KNVB anders over.

En zodoende moest op donderdagavond 18 mei alsnog Irene vanuit Gemonde de trip richting Helmond maken. 


Maar wat had uw eerste eigenlijk nog te winnen? Nou, er streden nog twee man om de topscorerstitel in 5F. U begrijpt dat we het hier niet hebben over ene Nordin el M, Sander V of Joris K. Nee, Zohir en Luuk stonden beiden voor aanvang op 25 goals. Daarnaast konden we bij minder dan 2 tegentreffers de minst gepasseerde defensie overleggen. En in het gekke geval dat we er 11 zouden maken vandaag, dan zouden we de 100!! goolen volmaken. En zou die Nordin el M. van de hatelijke nul afkomen??? Neem daarbij dat uw eerste uiteraard ook nog getergd was omdat zij vonden dat Irene iets te makkelijk had afgebeld...

 

Dus we hadden nog wel degelijk iets om voor te spelen. Daarnaast was dit ook de laatste wedstrijd van Joris Kox in SVB 1. Deze fijne vent stopt na twee jaar trouwe dienst in SVB 1. Je bent twee jaar altijd fit geweest en bent een echte toegevoegde waarde voor SVB gebleken! Juist op het moment dat de kroon werd gezet tegen ELI moest jij passen omdat je een weekendje weg was. Dat vind ik nog steeds bijzonder jammer voor je, want het was je gegund geweest om daar bij te zijn. Maar goed, soms kun je ook niet voorspellen dat Millus ineens punten verspeelt bij Fiducia.

 

Laten we eens kijken wat deze seizoensafsluiter met zich meebracht: 

Het was al snel duidelijk dat Irene weinig tot niks in te brengen had vandaag. Ze hadden wel een linksbuiten die op de brommer voor ietwat gevaar zorgde, maar Danny tattoo B had dit allemaal goed in de gaten. Joris, die uiteraard mocht starten vandaag, en Adam hadden centraal achterin geen problemen. En Nordin, onze eigenlijke linksback heeft eigenlijk alleen maar linksbuiten gestaan omdat hij nu eindelijk toch eens zijn goaltje wilde maken.

 

En wat wil het toeval? Krijgen we ineens een pingel. Vaste penaltynemer Jasper was al van het lijstje gehaald, zodat bij een eventuele penalty Nordin zijn moment of Fame kon beleven. Dus Nordin krijgt de bal en mag gaan aanleggen. En wat is ie zenuwachtig, want hij weet diep in zijn achterhoofd dat we allemaal hopen dat hij hem mist...

 

De aanloop, het geplaatste schot, de keeper die de bal licht toucheert, maar toch de goal!!! Jaja mensen!! Het is hem gelukt. Zijn eerste goal in het groen/wit van SVB. Hij had er vijf beloofd aan het begin van de campagne, maar daar is ie dan eindelijk!! Het lange wachten beloond!! Hij heeft er 1620 wedstrijden en trainingen over gedaan maar eindelijk heeft hij het netje laten bollen. 1-0 SVB.

 

Maar wat gebeurt daar nou? Ilias gaat door op links en geeft een uitstekende voorzet op de volledig vrijstaande.... Nordin!! Maar hier liet hij wederom zien waarom het lichtjaren heeft geduurd voordat hij scoorde. Man man man wat een verschrikkelijk slechte afwerking. En dan denk je dat hij wel weer terug naar zijn linksback positie gaat maar nee hoor. Gewoon voorin blijven. Volgende kans SVB en geloof het of niet....wederom Nordin el M. die de bal voor de voetjes krijgt. In eerste instantie niet te missen maar u raadt het al: de keeper van Irene houdt de bal tegen met de voet. De rebound komt daardoor weer bij Nordin terecht. En het ongelofelijke gebeurt! Hij scoort weer, 2-0 SVB met twee goals van Nordin. Wat een held!!!

 

Even later doet Nordin weer een duit in het zakje. Dit keer als man van de assist. Het is bizar. Ilias haalt de trekker over met een prachtig geplaatst schot in de verre hoek en zet zodoende de 3-0 ruststand op het bord. Zohir had overigens zijn topscorerstitel al binnen kunnen hebben na 45 min., maar helaas stond zijn vizier niet helemaal scherp vandaag.

 

Dus op naar de tweede helft. Het was daarin al snel bekeken. Luuk dacht: als Zohir die gouden schoen niet wil, dan neem ik hem maar. Weet niet meer precies hoe, maar zoals altijd stond hij op de juiste plek in de zestien om de bal binnen te schieten. Volgens mij waren Ilias en Danny B verantwoordelijk voor de assist. Zeker de voorzet van onze tattookoning was er één om in te lijsten!!

 

Daarna was er zowaar een counter waarbij nummer 19 van Irene even zijn ploeg goed neerzette. De bal kwam op rechts en na een sublieme voorzet werd de bal bij de tweede paal netjes achter Jef geschoten. Deze meneer Raaijmakers schijnt zoiets wel vaker gedaan te hebben. Voor SVB weer een signaal om gas te geven. En zodoende lag binnen 20 seconden de 6-1 in het mandje. Een mooie strakke voorzet van Zohir werd binnengelopen door Luuk die hiermee zijn 'duizendste' hattrick noteerde.

 

De machine van Van Hout/Le Doux had nu wel in de gaten dat de 11 goals misschien wel haalbaar waren. Met Mo inmiddels in de ploeg voor Danny B. gingen we op jacht naar meer. En er kwam meer. De 7-1 werd gemaakt door Zohir die zodoende toch nog een goaltje meepikte. En de 8-1 ben ik volledig kwijt. Hoe diep ik ook graaf, alzheimer light is hier nu van toepassing. Zelfs Joris werd nog naar het front gestuurd. Zou hij misschien dan ook nog scoren?

 

Ook de razende reporter zelf was inmiddels binnen de lijnen gekomen ten faveure van UFC fighter Adam, die maar moeilijk kon accepteren dat ook hij wel eens gewisseld kan worden. Kom op maat!! Één team, één taak. Je hebt zowat alles gespeeld en als je dan 20 min voor tijd naar de kant wordt gehaald, is dat niet zo erg. Er zijn jongens die veel meer zitvlees hebben gekweekt dit afgelopen seizoen. En ook was daar de laatste wissel. Joris kreeg zijn verdiende publiekswissel en Jari mocht hem komen aflossen.

 

Maar terug naar de wedstrijd. Waar ik de 8-1 volledig kwijt ben, daar kan ik de 9-1 natuurlijk goed voor de geest halen. Immers het was uw razende reporter zelf die zijn seizoenstotaal op drie treffers bracht. Een heerlijke steekbal van Soufyan Iniesta werd op messiaanse wijze over de keeper gewipt. Stukje zelfverheerlijking kan nooit kwaad :-))

 

Het publiek kwam tot leven en het Tien tien tien galmde door heel Brandevoort! En daar was de kans op de tiende. Een pingel werd nog toegekend in de allerlaatste minuut. Joris was natuurlijk de aangewezen man geweest om deze te nemen maar die zat net naast de trainers op het bankie. Tja, dan mag er maar één iemand wederom aanleggen. U raadt het al: Nordin el M. kon zowaar een hattrick gaan maken. Na zijn twee eerdere goals was de druk eraf en dit buitenkansje werd goed verzilverd. Zodoende haalde uw eerste de dubbele cijfers en stuurde het Irene met een keiharde nederlaag huiswaarts. De 11 goals werden niet gehaald dus we bleven steken op 99 goals in 24 wedstrijden. Goed gemiddelde al zeg ik het zelf...

 

Dat Irene zichzelf weinig aantrok van het feit dat er met double digits werd verloren blijkt wel uit het feit dat een select groepje Gemonders pas om 1.30u 's nachts de kantine verliet. Hiervoor is een absolute hulde en een buiging op de plaats. Derde helft voor jullie dus laten we het op 10-2 houden dan.

 

Conclusies:

  • Luuk van Stiphout wordt topscorer van 5F.
  • SVB haalt net de magische grens van 100 goolen niet.
  • Met één tegengoal hebben we inderdaad de minst gepasseerde defensie van 5F.
  • Nordin el M. scoort een hattrick en laat al zijn criticasters verbouwereerd achter.
  • En ook Hans Stienen kreeg zijn verdiende wissel. Onze grensjager die volgend jaar het stokje zal overdragen mocht de vlag inleveren bij Jack Le Doux.

 


Mensen, het was een prachtig seizoen in de vijfde klasse F. De vierde klasse is onze volgende halte. Met daarin veel nieuwe sportparken en daarbij behorende nieuwe kantines. Als de KNVB het aandurft, dan wordt het volgend seizoen smullen met 7 ploegen die binnen een straal van 10 km liggen. Alles op de fiets!!!

 

Uw razende reporter houdt het voor gezien dit seizoen 2016/2017. Ondanks dat het lichaam vooral de eerste seizoenshelft hevig protesteerde, gaan we er toch nog een jaartje aan vastplakken. Ook ik wil die vierde klasse wel meemaken. Ik heb weer genoten dit seizoen. We gaan onze kantines in Nederwetten, Boerdonk en Elsendorp zeker missen, maar ik verwacht dat we er een paar hele mooie zondagmiddagen voor terug gaan krijgen.

 

Bakel, Lierop, de Mortel, Mierlo en Aarle Rixtel: We komen eraan!!!!!

 

PS: Het fijne aan alzheimer light is dat er soms nog iets terugkomt. De 8-1 kwam van de voet van Ilias. Lekker hoor!!

 

Houdoe, goede vakantie en tot in september!

Dan zijn we er weer!

 

Uw razende reporter

 

En met dit laatste relaas bedanken we onze trouwe razende reporter hartelijk! Wij kijken nu al uit naar de wedstrijden, maar vooral ook de verslagen van komend seizoen!

 

Zondag 7 mei 2017: RKGSV 1 - SVB 1 

De uitwedstrijd in Gerwen tegen de plaatselijke RKGSV was alweer de één na laatste pot van het seizoen. Na het behaalde kampioenschap van vorige week waren we door onze vriendelijke tegenstanders RKGSV uitgenodigd om op 'eurodag' even lekker te blijven hangen na de wedstrijd. Dit alles ook uiteraard door de fabuleuze derde helft vorig seizoen. Die staat bij menigeen nog in het geheugen gegrift. (Die derde helft werd overigens  gespeeld na een kansloze 4-0 nederlaag....) Dus aan de SVB-mannen onder leiding van kampioenentrainers Van Hout /Le Doux om dat verlies van vorig seizoen weg te gaan spoelen.

 

Bij betreding van het veld stonden de mannen van Gerwen al klaar om de mannen van uw eerste een erehaag te geven. Onder ovationeel applaus kwamen de gladiatoren van SVB het veld op. Een mooi gebaar van een prima club. Maar was RKGSV vorige week niet Periodekampioen geworden??? Dat was zeker het geval, dus nadat alle spelers van SVB door de erehaag gelopen waren was het nu onze beurt om de mannen van RKGSV hun welverdiende applaus te geven. Dus SVB 1 gaat klaar staan en de Periodekampioenen uit Gerwen konden zodoende ook het veld betreden door middel van een keurig applaus van de groen witten uit Helmond. Het wederzijds respect aanwezig en hoe lekker is het om zo ontspannen aan een potje te beginnen?!?!!! Heeeeerlijk!!!

 

De razende reporter zat bij dit prachtig affiche op het bankie, dus hij kon vanaf de zijkant gadeslaan hoe zijn ploeggenoten het er vanaf brachten. Heel eerlijk zal ik zijn, want ook ik was toch wel geïnteresseerd hoe Feyenoord het er vanaf zou brengen op Woudesteijn. Ik als ervaringsdeskundige weet hoe lastig het is om daar, in Rotterdam, kampioen te worden.... Dus met een schuin oog op een iPhone en met het andere oog op de wedstrijd gericht.

 

En dan zie je een wedstrijd ontstaan waarbij RKGSV een solide defensie neerzet. Het laat SVB komen en probeert vanuit de omschakeling toe te slaan middels hun snelle spitsen. SVB probeerde er wel voetballend doorheen te komen, maar de echte kwaliteit was niet aanwezig om het RKGSV echt lastig te maken. Het was dan ook RKGSV dat verdiend op voorsprong kwam. En niet eens zozeer uit de omschakeling. Een vrije trap vanaf eigen helft voor Gerwen werd op hun rechtsback diep gespeeld. Deze goede man startte vanaf zijn eigen doellijn en nog was er bij ons niemand die hem even wilde oppikken. Nee joh, laat maar lopen..... Dus een voorzet was onvermijdelijk vanaf de zijlijn. Deze bal was wel zo lang onderweg  (en zo hoog dat er inmiddels ijs aan de bal zat), dat het nog steeds een raadsel is waarom bij de tweede paal hun spits volledig ongedekt stond. Deze kopte de bal met een mooie boog tegendraads in en liet Jeffrey als verstijfd aan de grond staan. (Jeffrey stond overigens in de basis omdat Dave tijdens de training nogal ongelukkig ten val kwam en hierbij zijn pink brak. Deze Jeffrey liet overigens weer zien een waardig vervanger voor D'n Dave te zijn!) Deze kopbal belandde echter op de paal. Het was voor ons helaas een speler van RKGSV die het snelst reageerde en zodoende de bal alsnog tegen de touwen werkte. Jef kwam zijn goal nog uit maar dit schot was hem toch echt te machtig.

 

Kijken of SVB hier een beetje door werd wakker geschud... Eigenlijk niet echt. We waren mondjesmaat wel wat gevaarlijk door wat afstandsschoten en wat corners maar meer was het ook niet. Het had zelfs 2-0 moeten worden, want nadat hun handige middenvelder onze defensie zijn hielen had laten zien, omspeelde hij ook Jeffrey en had het lege doel voor zich. Echter Adam was nog net op tijd terug om het schot te blokken. Dat zulke momenten beslissend zijn, bleek al snel. Want waar we normaal gesproken 2-0 achter hadden moeten staan, daar lag ineens de 1-1 in het netje. Het was Jasper die Jari diep zag gaan. Met een snelle voetbeweging omspeelde Cristiano Jari zijn tegenstander en gaf een vroege voorzet. Wie anders dan Luuk van Stiphout was er als de kippen bij om bij de eerste paal de bal binnen te werken. En zo gaat uw eerste met 1-1 de kleedkamer opzoeken.

 

Na rust wat wijzigingen bij Gerwen, die sommige jongens alvast wat rust gaven voor de nacompetitie. SVB blijft ongewijzigd. De trainer was toch wat ontevreden en vond dat we het aan onze stand verplicht waren om iets meer te laten zien. Nou, dat had hij eerder moeten zeggen, want binnen 15 seconden had het 1-2 moeten zijn. Een prachtige aanval via Jari, Jasper en Luuk belandde voor de voet van Zohir. Helaas miste hij vanaf vijf meter. De bal werd zo hard op de lat geschoten dat die lat na de wedstrijd nog trilde. Zo bleef het 1-1, maar de toon voor de tweede helft was wel gezet. SVB speelde stukken beter, maar moest toch bedacht zijn op die handige voorwaartsen van RKGSV. Het was zeker een paar keer aan Jeff te danken dat het 1-1 bleef.

 

Toch viel de 1-2, maar voordat die viel moesten we eerst even afscheid nemen van Sander. Deze fijne vent kwam vorig seizoen ineens aanwaaien en gaf aan weer een potje te willen gaan voetballen. Al vanaf zijn eerste training was duidelijk dat we wel eens veel plezier aan deze man konden gaan hebben. En dat hebben we ook gehad!! Als verdedigende middenvelder of sporadisch als laatste man heb je je waarde bewezen en was je een hele belangrijke schakel in het succes van dit jaar. Het is jammer dat je ermee stopt, maar ik, als speler en als razende reporter, hoop je na je sabbatical weer te mogen begroeten als speler van SVB 1. Zorg dat je droomhuis gebouwd wordt en meld je daarna weer aan, zodat je lekker in de vierde klasse kan komen tikken met ons.

 

Joris was Sanders vervanger. Hij was weer aanwezig na een weekje vakantie. Sander verliet dus het veld bij een 1-1 stand, dus nu terug naar de 1-2. Hoe die tot stand kwam weet ik niet omdat ik op dat moment zelf warmliep. Ik zag wel dat het Zohir was die met links de trekker overhaalde en zodoende SVB op voorsprong zette.

 

Met nog tien minuten te spelen mocht ook uw razende reporter nog even opdraven. (Inmiddels had Soufyan Ilias ook al vervangen.) Hij verving kapitani Luuk van Stiphout. Deze was zo verbaasd dat hij eruit moest. Hij vroeg ook echt of de trainer wel hem bedoelde. Maar dat was echt zo. En winnende trainers hebben altijd gelijk want deze wissel pakte geweldig uit. Het was immers de razende reporter die de 1-3 liet aantekenen. Na mooi voorbereidend werk van Zohir was het een koud kunstje om de bal langs de uitkomende keeper te werken.

 

Niet veel later was het de scheids die voor het eindsignaal blies. SVB wist ook deze pot te winnen en kon zo met een goed gevoel aan de 'eurodag' beginnen.

 

Want man man man, wat een derde helft was het weer. Wandelgangen beweren dat sommige spelers/trainers pas rond 23u 's avonds het strijdtoneel verlieten. En laat ik het zo zeggen: kantine RKGSV komt met stip binnen op een hoge notering van beste kantines in de regio!! Ja, laat deze jongens maar promoveren en laten we dan volgend seizoen weer voor zo'n knallende derde helft zorgen.

 

Ik zou Nederwetten en Elsendorp er ook weer graag bij hebben, maar vast staat dat die twee nog een jaartje in de vijfde klasse moeten bivakkeren. Achteraf, om 16.20, bleek het inderdaad heel lastig om kampioen te worden op Woudesteijn... Dus dan weten we wel hoe het er zondag aan toe zal gaan.

 

Dan speelt uw eerste namelijk haar laatste wedstrijd in de vijfde klasse. De kantine zal vol staan om naar de ontknoping van de eredivisie te kijken en op de bank zullen de iPhones overuren draaien. Misschien dat er een paar echte liefhebbers naar de verrichtingen van de équipe Van Hout/Le Doux komen kijken... In de tussentijd zal uw eerste haar ongeslagen status op 'Home Field' proberen te behouden.

 

Dus pak de agenda er maar weer bij voor de laatste keer.

 

Affiche : SVB - Irene

Aanvang: 143.0u

Locatie : Sportpark Brandevoort 

 


Tot volgende week.

 


Uw razende reporter.

 

Zondag 30 april 2017: SVB 1 - ELI 1

KAMPIOENEN!

De razende reporter is in de archieven gedoken. We nemen u nog een keer mee terug naar vorig jaar, om precies te zijn maandag 6 juni 2016. Ene PvH schreef toen het volgende:

 

Beste Brandevoorters,

 

Na de grote teleurstelling van gisteren, zit het seizoen 2015-2016 er definitief op voor de selectie. We hebben nog wel wat trainingen en het Zilveren Helm Toernooi (SVB 1) op het programma staan. Morgenavond (dinsdag 7 juni) trainen we NIET.

 

Maar nu: 30 april 2017. 

10 maanden en een aantal weken later is alles anders!!

Het verdriet, de desillusie , het echec van Reek is uitgewist.

 Kampioenen.jpg

SVB 1 is kampioen geworden in die heerlijke vijfde klasse F en promoveert voor het eerst in haar bestaan naar de vierde klasse!!! Middels een uitstekende 3-0 winst op ELI uit Lieshout is SVB 1 niet meer te achterhalen door naaste belager Milheezer Boys. Dat het kampioenschap er aan zat te komen was allang duidelijk maar nu is het dan ook eindelijk een feit.

 

En laten we wel wezen: Als je vanaf speelronde 1 bovenaan staat, dan ben je de terechte kampioen.

 

We zullen eens kijken hoe de razende reporter deze dag heeft ervaren. Hij mocht vandaag weer eens vanaf de aftrap meedoen. Bij samenkomst van de ploeg rond 13u was al duidelijk dat meerdere spelers last hadden van zenuwen. De één was al wakker vanaf 6u 's ochtends, de ander had al 8 keer een bezoek gebracht aan het kleine kamertje. En weer een ander trilde van top tot teen. Ja, het was duidelijk. Laat het maar snel 14.30u zijn, dan kunnen we beginnen.

 

De bespreking van el entrenador was eigenlijk zoals van(h)ouds.

Geen gekkigheid, maar gewoon rust uitstralend. 

 

De volgende elf mochten het gaan doen: In doel zoals gewoonlijk D'n Dave. Achterin tattoo Danny, Danny Koef, ufc fighter Adam en allemansvriend Nordin. Op het middenveld kilometervreter Wing, geflankeerd door topscorer, tevens captain Luuk van Stiphout en Sander 'de stofzuiger' Veldhoen. Voorin was het onderbroekenlol met handenbinder Ilias en Spitske Zohir. Daarnaast nog onze Jasper Coenraad. Hij completeerde de elf van Van Hout op de rechtsbuiten positie. Deze Jasper, toch één van onze sterkhouders tijdens de eerste competitiehelft , had sinds 29 januari niet meer gespeeld door een slepende blessure maar was net op tijd speelklaar voor deze kampioenswedstrijd. Das toch wel lekker!

 

Nou, de warming-up zit erop. Nog even naar binnen, de shirts aan en met een speler van een SVB - jeugdelftal het veld op. Dan de line-up en klappen naar de fans die ons gaan toejuichen vandaag. De tribunes zijn geweldig gevuld. Het is zelfs jammer dat deze pot in de vakantie valt, anders hadden we nog 150 man extra gehad. Maar de sfeer is prachtig op het goed gevulde sportpark. Zonnetje aanwezig en zelfs camera's en een drone om deze dag extra cachet te geven. Eigenlijk zijn dus alle ingrediënten aanwezig om er een legendarische middag van te maken.

 

De bal ligt op de middenstip en is klaar om in beweging gebracht te worden. De leidsman, afkomstig uit het Limburgse dorp Meerlo, moet eerst nog even zijn haarband omdoen. Dit om er zeker van te zijn dat zweetdruppels niet zijn gehoorapparaat binnendringen. En dan is daar kick off!

 

Van de zenuwen was in de eerste twintig minuten toch wel wat zichtbaar. Immers, hoe vaak speel je nou daadwerkelijk een kampioenswedstrijd? Echt tot goede aanvallen kwamen we niet en het was dan ook ELI dat het eerst gevaarlijk werd. Ze losten twee schoten af op ons Dave maar de eerste ging huizenhoog over en de tweede was een makkelijke prooi voor onze sluitpost. Maar vanaf minuut 20 was de schroom verdwenen en gingen de mannen van Van Hout/Le Doux op zoek naar een bevrijdende goal. Vooral Ilias was een plaag voor zijn directe tegenstander. Misschien dat we vaker een camera langs de lijn moeten zetten...

 

ELI werd totaal niet meer gevaarlijk omdat uw eerste 'hoog in de concentratie' zat. Mooie quote die zowel Erik ten Hag als Fred Rutten vaak willen gebruiken. Doe er uw voordeel mee als trainer en anders heb je niks aan deze zin in het verslag.

 

Maar feit was wel dat SVB hoog in de concentratie zat :-)) en ELI niet het gevoel gaf dat er iets te halen was in Helmond.

 

Na een eerste schot van Wing dat net over ging, was het uiteindelijk Ilias die de bevrijdende 1-0 maakte. Een pass van Wing op de borst van Zohir werd door onze spits goed verwerkt. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en levert een puike voorzet af op Ilias. Deze komt voor zijn man en tikt zodoende de 1-0 binnen. Een vreugde explosie volgt op sportpark Brandevoort. Wing denkt daar het zijne van (check vooral de samenvatting op YouTube om te zien wat uw razende reporter bedoelt...).

 

Een paar minuten later is er wederom een orkaan van geluid als Zohir de 2-0 maakt. (Wederom reactie van Wing te zien op YouTube, wat een emotie!!!) Mensen, die woonachtig zijn in de veste van Brandevoort, vragen via whats app aan mensen die aanwezig zijn bij uw eerste of dat geluid bij ons vandaan komt. En dat klopt!! Na goed doorzetten van Nordin (en een foutje van hun overigens zeer betrouwbare keeper) komt de bal via de voet van Luuk bij Zohir terecht. Hij is er als de kippen bij om de bal in het verlaten doel te schieten.

 

Het gaat er nu wel heel goed uitzien voor de groen witte machine uit die Vinex wijk. Zohir had zelfs voor de, zoals de Duitsers het zeggen, Vorentscheidung kunnen zorgen, maar hij miste vlak voor rust een dot van een kans. Na een heerlijke steekpass van Jasper nam hij de verkeerde keuze. I.p.v. langs de uitgekomen keeper te gaan besloot hij vanaf 40 meter te schieten. Helaas ging de bal tergend langzaam naast.

 

Op naar de thee. Uw eerste is nog 45 minuten verwijderd van een historisch moment.

 

Na de thee is het direct SVB dat weer zaken wil doen. De 3-0 willen we zo snel mogelijk in het netje hebben liggen. We zijn er een aantal keer dichtbij maar of we komen net een haarlok tekort of de paal staat in de weg. De 3-0 valt dus niet dus achterin blijft scherpe vereist. En bij een lange bal is de concentratie even weg. De bal valt tussen het centrale duo Koef/Adam. We mogen blij zijn dat de hoofdband van de overigens goed leidende arbiter waarschijnlijk voor zijn ogen hing. Want een overduidelijke strafschop voor onze gasten uit Lieshout werd op zeer professionele wijze weggewuifd. Dat was wel lekker moet ik toegeven.  En zodoende bleef die 2-0 tussenstand op het bord staan.

 

Naarmate de tijd verstreek had je toch het idee dat we het klusje gingen klaren. Maar ineens werd daar de bal de diepte in gestuurd. En vanuit de rug van uw razende reporter kwam de linksbuiten even opdoemen. Die had vrije doortocht op D'n Dave. Hij omspeelde onze keepert ook maar met een sprint waar zelfs Usain Bolt jaloers op zou zijn kon ondergetekende zijn foutje herstellen. Hij had er weliswaar een sliding voor nodig (ja trainer, als je goed staat hoef je nooit een sliding te nemen...), maar de drie brandwonden heb ik er graag voor over gehad. De nul was immers heilig, want dat zou feest betekenen!!

 

Nadat deze bal er niet in was gegaan had je wel het idee: ELI gaat vandaag niet meer scoren dus het gaat goedkomen. Die gedachte had ufc fighter Adam ook geloof ik want die was inmiddels meer aanvaller dan verdediger.  Hij werd zelfs nog bijna beloond voor zijn aanvallende intenties maar een kopbal vanaf drie meter ging alsnog over. Hoe krijg je het voor elkaar?!?

 

Langzaam tikte de tijd weg en het was wachten op het laatste fluitsignaal. In de tussentijd hadden Wesley, Jari en Mo ook het veld betreden. Jasper, tattoo Danny (die ondanks zijn zenuwen een weergaloze pot speelde) en Zohir mochten vroegtijdig naar de kant ten faveure van deze drie. Van deze drie was het uiteindeljk Mo die de slagroom op de taart bezorgde. Want het was Mo die in de 89e minuut aan alle onzekerheid (als die er op dat moment nog was) een eind maakte. Een slecht weggewerkte bal van de defensie van ELI kwam op 20 meter van de goal bij Mo terecht. Hij nam aan en schoot de bal strak tegen de touwen. 3-0 en SVB kampioen, dat was nu wel duidelijk!! (Ik verwijs u weer naar de reactie van Wing in de samenvatting! Heeeerlijk nuchter...)

 

Niet veel later konden de champagneflessen ook echt ontkurkt worden. De scheids blies af en de ontlading was daar. Het was SVB gelukt om promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. 

 

En ere aan wie ere toekomt.

Het scenario dat er lag aangaande de huldiging kwam allemaal goed uit. Buiten het feit dat de microfoon het even liet afweten bij het woordje van onze voorzitter niets dan lof. De T-shirts, de medailles , de uitreiking van de schaal. Het één voor één oproepen van de gladiatoren die voor historie hadden gezorgd. Ja, het klopte aan alle kanten!!

 

Één persoon moet nog wel vernoemd worden. Joris Kox, twee jaar lang een vaste waarde, was nou net deze pot afwezig omdat hij in Spanje aan wat wijn en bier zat te lurken. Heeft zowat alle wedstrijden gespeeld maar net op dit moment niet van de partij. Tis sund maat maar het is niet anders. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe je je voelt om zo'n belangrijke pot te missen.

 

En zo werd het tien jaar na dato, van het verdriet van AZ op Woudestein, een memorabele dag voor uw razende reporter. Toen zei ene Louis van Gaal voor de bewuste pot Excelsior - AZ dat alle lichten op groen stonden aangaande het kampioenschap in de eredivisie. Toen stonden de lichten op rood maar met Van Hout/ Le Doux hebben alle lichten het hele jaar op groen gestaan. 

 

Het lange wachten is beloond. Volgend seizoen de vierde klasse in en niemand die meer denkt aan het verdriet van Reek!!

 

Nog twee potjes voor de boeg. Te beginnen a.s. zondag in Gerwen alwaar we de degens gaan kruisen met RKGSV. Uw support kunnen we altijd gebruiken en neem daarbij dat het eurodag is bij RKGSV. Extra motivatie om even te komen buurten bij de kampioen van 5F.

 

Dus voor alle volgers:

Datum : 7 mei

Aanvang: 14.30u

Locatie: sportpark Gerwen

Affiche : RKGSV - SVB 

 

Tot zondag.

 

Houdoe,

 

Uw razende reporter 

 

Check even de foto onder dit verslag...

Weet niet wie er verantwoordelijk voor is maar ik hou hier van.

Skitterend!!

(Heb je alles zo goed voor elkaar...)

 

schaal.JPG 

 

Zondag 9 april 2017: HVV Helmond 1 - SVB 1 

De laatste derby van het seizoen stond op het programma voor uw vlaggenschip. Uit bij het ooit zo roemruchte HVV moest de ploeg van Van Hout/Le Doux de promotie-aspiraties wederom waar zien te maken. Want verslapping kan in deze fase van het seizoen dodelijk zijn, daar Milheezer Boys ons nog steeds op de spreekwoordelijke hielen zit. En dan hoop je ook dat een ieder weet waar het allemaal om gaat in deze fase van de competitie!

 

Tijdens de voorbespreking zei een niet bij naam te noemen speler: "Patrick, maar hoeveel wedstrijden hebben we nou eigenlijk nog?" Daar zakt toch je broek van af!! De trainer beantwoordde zijn vraag met: je weet toch wel dat we bovenaan staan hè?!? En met gefronste wenkbrauwen ging hij door met zijn bespreking... Ik zeg niet dat je alles hoeft te weten maar als je zo dichtbij bent, dan zou je toch hopen dat je weet dat ELI , RKGSV en Irene er nog aankomen. Dat je niet weet tegen wie Milheezer Boys nog moet, dat vergeven we je. Maar goed, zo is iedereen op zijn manier bezig richting einde van het seizoen. Waarvan akte.

 

Aan het weer kon het niet liggen, want wat een prachtige voetbalmiddag was het op sportpark Houtsdonk. Heerlijke zomerzon aan de hemel, ruim 20 graden en neem daarbij dat HVV als één van de weinige clubs in de vijfde klasse nog een droommatje heeft liggen; dan snap je dat alle ingrediënten aanwezig waren om er een leuke zondagmiddag van te maken.

 

Ik neem u nog even mee naar vlak voor de wedstrijd. Quote trainer Van Hout: "Nee, vandaag gaan we echt goed spelen. Ik voel dat gewoon." Ondergetekende en andere wisselspelers hoopten daar natuurlijk ook op maar wij waren van tevoren niet zo extreem overtuigd als el entrenador. Het blijft toch een derby... En HVV had nog wat recht te zetten na die smadelijke 5-1 nederlaag eerder dit seizoen op sportpark Brandevoort. Of trainer Van Hout gelijk ging krijgen; dat leest u nu.

 

Met hier en daar wat twijfelgevalletjes in de basis (Wing had last van zijn enkel, Mo van de kuitjes en Adam was wat ziekjes) gingen we om 14.30u van start. Al snel bleek dat het zonnetje impact had op de bereidheid van de spelers. Want met zulke temperaturen is het soms ook lastig om er vol voor te gaan. Man man man, wat waren we allemaal sloom en traag.  Heb laatst gelezen van een vooraanstaand columnist (dat denkt hij zelf of zo groot wordt hij gemaakt) dat je als trainer of speler nooit mag zeggen dat je te slecht aan de wedstrijd bent begonnen. Nou: ik zeg het lekker toch! Wat begonnen wij slecht aan deze wedstrijd!! Zo loom en lamlendig. Het leek wel of iedereen pas om 06.00u 's ochtends in zijn nest lag en nog even bij moest komen na een avond vol doorzakken. Misschien was dat overigens wel zo; het blijft immers amateurvoetbal en dan mag je heerlijk op stap tot in de vroege uurtjes!!

 

En toch, ondanks de zeer matige vertoning was het Ilias die SVB op een 0-1 voorsprong zette. Een corner van HVV werd goed weggewerkt en keihard naar voren geknald. In de daaropvolgende counter mocht Ilias na een handig doorkopballetje van Zohir zomaar ineens helemaal alleen op de keeper aflopen. Met een fraaie sleepbeweging omspeelde hij de keeper en schoof beheerst binnen. Op dat moment denk je dan: nu zijn we er doorheen en pakken we door. Maar niets van dit alles. SVB kon maar geen tempo maken en al helemaal geen kansen creëren. Het werd zelfs zo erg dat HVV op gelijke hoogte kwam. En dat was niet eens onverdiend te noemen.

 

Na een paar waarschuwingsschoten was een harde pegel D'n Dave toch echt te machtig. Hij zette zijn vuisten nog wel tegen de bal maar het schot was dusdanig hard dat die uiteindelijk met een boog alsnog in het doel viel. HVV rook haar kans en het was hun beste speler Jamal die bijna zelfs voor de 2-1 zorgde. Zijn schot ging echter voorlangs. Zodoende werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand.

 

Tijdens de rust bleef trainer Van Hout de rust zelve en was heel nuchter in zijn commentaar: "We hebben nog 45 minuten om dit te repareren. Als wij doen wat we normaal doen , dan trekken we uiteindeljk de winst over de streep." Tot dan toe was zijn quote van voor de wedstrijd echt nog op helemaal niks uitgelopen. Kijken of deze quote in de rust wel uit zou komen??

 

We begonnen wel iets scherper aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een mega kans voor Soufyan. Hij mocht aanleggen vanaf 5 meter nadat Ilias zag dat zijn inzet werd gestopt door de keeper. (Dat Ilias bij dat schot een mol dood schoot onder de grond, dat heeft uw razende reporter wel gezien.) Echter Soufyan kon overal schieten behalve tegen de benen van de verdediger die nog op de doellijn stond. Dus weg kans en niet de o zo belangrijke 1-2 voorsprong. Dan zul je zien dat ie dan aan de andere kant valt...

 

En geloof het of niet...het aloude voetbalcliché kwam weer eens uit. Een voorzet van links kwam voor onze goal en de enige die attent reageerde was de aanvoerder van HVV. Deze prima speler tekende zodoende voor de 2-1.  En zo moest SVB dus in de achtervolging gaan. Puntverlies in deze fase kan wel eens hele vervelende gevolgen hebben.

 

Er werd geprobeerd een tandje bij te zetten. Met een tactische wissel waarbij Soufyan naar het middenveld ging en Wesley 'ik train nooit,maar val fantastisch in' van Schijndel op de rechtsbuiten-plaats moest dat gestalte gaan krijgen. Toch liet de 2-2 op zich wachten en daarom werd uw razende reporter alsnog de dug-out uit gestuurd. Alleen als het echt zou moeten, dan zou uw razende reporter gaan invallen. Echter, zijn hamstring was nog niet 100% dus het zou een gok zijn.

 

Deze tactische meesterzet van el entrenador zorgde ervoor dat de groen/witte brigade uit Brandevoort nu echt Vollgass FuBball ging spelen. Immers laat die Koef maar lekker warmlopen, die gaan we niet laten invallen, zag je wat spelers denken...

 

Juist op het moment dat ondergetekende geroepen wordt om zich gereed te gaan maken, is dat het sein voor SVB om toe te slaan. Binnen een tijdsbestek van 6 minuten maakt Zohir een hattrick en verwijst hij uw razende reporter weer naar zijn plekje in de zon op de bank. Klasse Zohir!!! Eerst kopt hij een corner van Wesley bij de tweede paal geweldig binnen. Niet veel later legt Adam de bal opzij en scoort ons Spitske de 2-3. En voordat HVV met de ogen kan knipperen maakt Zohir zijn hattrick compleet door al vallend de 2-4 binnen te werken na een voorzet van links. Schade gerepareerd en de quote van in de rust is meer dan uitgekomen.

 

Nu was het ook een mooi moment om Julian te laten debuteren in SVB 1.  Fijn om te zien dat we als SVB ook inmiddels kunnen gaan putten uit spelers van onze eigen jeugd!! Julian liet zien lekker mee te kunnen de laatste 10 minuten en schuwde zeker het duel niet. Mooi man! 

 

HVV probeerde het nog wel daarna maar vooral conditioneel konden de boys van HVV niks meer brengen. Het was daardoor gatenkaas bij HVV achterin. Uw eerste was heer en meester inmiddels en kon de laatste tien minuten naar hartenlust aanvallen. De 2-5 was dan ook een logisch gevolg. Jari kon vrij voor de goal heerlijk met buitenkantje rechts stiften over de uitkomende keeper.

 

Dat Norman, centrale verdediger van HVV, er helemaal klaar mee was na deze goal bleek wel uit zijn monoloog op het veld. Met enige stemverheffing liet hij weten niet gediend te zijn dat menig ploeggenoot nooit komt trainen en zodoende de nodige fitheid mist. Daarnaast was hij zo opgefokt, dat hij ons bestempelde als "die enge elite uit Brandevoort en dat stelletje VVD-stemmers." Jack Le Doux, assistent el entrenador, was enigszins pissig, want als er één iemand is die niks met de VVD te maken wil hebben, dan is het ras-CDA'er Le Doux wel. Skitterend!!

 

En als oplettende lezer vraagt u zich dan af of Luuk van Stiphout nog op gaat duiken dit verslag.... Uiteraard want diep in blessuretijd stond hij zoals gewoonlijk weer eens op de goede plek om een rebound binnen te werken. Hij zorgde hiermee voor de ietwat geflatteerde 2-6 eindstand. Als je na 70 minuten nog met 2-1 achterstaat en je uiteindelijk met 2-6 wint, dan mag je dat best enigszins gelukkig noemen. 


De quote van trainer Van Hout voorafgaand aan de wedstrijd was dus verre van waar! Als meestervoorspeller kun je hem beter niet inhuren. Hij zegt ook al het hele jaar dat Ajax kampioen gaat worden... Of had hij zich versproken? Bedoelde hij dat de laatste 20 minuten werkelijk weergaloos zouden zijn?? Al met al maakt het geen snars uit. De punten gingen weer mee de tas in richting de elitewijk van al die VVD'ers.

 

Na de wedstrijd bleek dat Annie, de vrouw achter de bar, in de steek was gelaten door haar barpersoneel. Hulde aan Annie dat zij het vet nog even aangooide en ons zodoende van een lekker hapje voorzag. Op het terrasje voor de kantine van HVV maakten we er nog een keurige derde helft van. En werd Norman (bijzondere naam eigenlijk voor een Marokkaan) nog uitgenodigd om zich bij de elite te voegen. Dit deed hij uiteraard. Mooie vent!!

 

We gaan volgende week paaseieren zoeken. De week daarna gaan we de degens kruisen met de JO-19/1. Wandelgangen beweren dat meerdere spelers van dat team beweren dat zij naast SVB 2 ook gemakkelijk SVB 1 opzij gaan zetten. Dat gaan we zien op 23 april. De week daarna speelt uw eerste weer voor de competitie. Dan is op sportpark Brandevoort ELI uit Lieshout de tegenstander.

 

Met nog drie potjes voor de boeg staat uw eerste er nog steeds goed voor. Blijft dat ook zo??

 

Ik nodig u dus bij dezen uit. En pak D'n agenda er maar weer bij:

 

Zondag 30 april: SVB - ELI

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Brandevoort

 

Ik ben erbij! Ik hoop u ook!

 

Tot dan.

Houdoe,

 

Uw razende reporter 

 

Zondag 2 april 2017: SVB 1 -Fiducia 1

SVB heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door Fiducia uit De Rips met 4-0 huiswaarts te sturen. De uitslag doet vermoeden dat het allemaal makkelijk ging, maar dat was geenszins het geval.

 

Met nog vier potjes in het verschiet ziet het er rooskleurig uit voor uw eerste. Nog steeds koploper in 5F namelijk. Maar we hebben nog een paar lastige wedstrijden voor de boeg dus scherpte blijft vereist!!

 

Terug naar het duel tegen onze tegenstander uit De Rips. Op sportpark Brandevoort, onder een heerlijk lentezonnetje, ging de bal om 14.30u rollen. Er waren t.o.v. vorige week toch weer wat wijzigingen. De sniper had toch weer huisgehouden in Olland vorige week. Hierdoor nam ondergetekende plaats op de bank en stond Mo in de basis.  Voor de rest dezelfde namen dus dat betekende dat Zohir en Wesley net als vorige week op de bank plaatsnamen.

 

Ook was er een plekje op de bank ingeruimd voor Jorn. Deze Jorn speelt normaal zijn potjes in SVB 2 maar vandaag zat er misschien wel een debuut in SVB 1 in. Mensen, geloof me: als je dan je debuut mag maken, dan moet men je ook herinneren. Vandaar dat Jorn later dit verslag nog terugkomt....

 

De bedoelingen waren duidelijk. SVB moest deze clash winnend afsluiten om op promotiekoers te blijven. En dan is het altijd fijn als je een beetje hulp krijgt. Een steekpass van hun linkshalf werd perfect in de loop van onze man in vorm Soufyan gespeeld. Deze kon hierdoor vrij op de keeper aflopen. Met de Souf van de laatste weken wist je: dit is kassa!! En dat was het ook. 1-0 SVB na een minuut of vijf.

 

Dezelfde Soufyan stond niet veel later ook aan de basis van de 2-0 van onze topscorer Luuk van Stiphout. Souf ontfutselde op slinkse wijze de bal op de zijlijn van hun linksback. En leverde daarna een puntgave voorzet af op kapitani Van Stiphout. Die zette bij de tweede paal zijn voet tegen de bal en prikte zodoende de 2-0 binnen. Droomstart voor SVB. En een iets mindere start voor hun linksback.

 

Die werd na 16 minuten om tactische redenen gewisseld door de trainer van Fiducia. Zo ziet u: ook hier zijn de wetten keihard, in de kelderklasse. Ik heb na de wedstrijd nog aan hun trainer gevraagd of hij niet gewoon de rechts- en linksback van positie had kunnen wisselen. Maar hij was onverbiddelijk in zijn oordeel. "Nee hoor! Dit zijn ook leermomenten voor hem. En dan moet ik meedogenloos zijn en dat ben ik dan ook. Volgende week speelt hij gewoon weer." Stukje psychologie in zijn puurste vorm. Ook in de vijfde klasse wil men immers spelers naar een hoger niveau tillen.

 

Over het niveau van SVB na de 2-0 konden we ook wat kritischer zijn. Maar ondanks dat het spelpeil langzaam wat naar beneden ging stonden we bijna weer op de banken. Het had maar weinig gescheeld of Sander had zijn eerste goal gemaakt voor SVB. Deze Sander is naast Nordin (zoals we allang weten) niet echt gezegend met doelgerichtheid. Toch kon hij aanleggen vanaf 16 meter. "Hij doet het!" werd er geschreeuwd vanaf de zijlijn. Alle wisselspelers stonden op en waren bijna binnen de lijnen om mee te gaan vieren. Zelfs de technische staf was niet meer te houden. Maar u begrijpt dat de bal tergend langzaam door een mêlee van benen alsnog langs de verkeerde kant van de paal ging. Jammer Sander, zoals elke week: volgende keer beter! Vraag maar aan Nordin hoe het voelt...

 

De eerste helft kabbelde zodoende voort richting het einde en ineens kwamen de mannen van Fiducia uit hun schulp kruipen. Het was op dat moment dan ook aan D'n Dave te danken dat we met een 2-0 ruststand richting de thee gingen. Eerst was hij alert op een diepe bal waardoor hij net op tijd was om een zeker doelpunt te neutraliseren. Vlak daarna tikte hij een bal over nadat er van dichtbij op goal werd geschoten. Dat was toch wel een waarschuwing en hopelijk was iedereen daardoor weer wakker. Want deze laksheid kan afgestraft worden. Daarom was trainer Van Hout wel wat kritisch in de rust, en terecht.

 

Als we zouden starten zoals we de eerste helft waren gestart , dan moest het goed komen vandaag.

 

En zo startten we aan de tweede helft. Wetende dat als we de derde maken, de wedstrijd dan ook gespeeld is. Maar hier kwam niet echt veel van terecht. Net als in de uitwedstrijd op De Blaarpeel in De Rips bleef Fiducia gewoon lekker meevoetballen. En maakte het uw eerste dus knap lastig. Ik begrijp ook nog steeds niet dat deze gasten zo laag op de ranglijst staan.  Met een goede spelopvatting en leuk voetbal kwamen onze gasten dus ook echt een aantal malen gevaarlijk voor onze goal. Je zat op de bank te kijken en had het idee dat de 2-1 eerder zou gaan vallen als de 3-0.

 

Het was dus tijd voor vers bloed. We waren tweemaal zeer goed weggekomen en doordat Fiducia nog meer op de aanval ging spelen, kwamen er grotere ruimtes op het veld waar wij gebruik van konden gaan maken. Met de snelheid van Wesley en het scorend vermogen van Spitske Zohir moest dat gestalte gaan krijgen. Zij vervingen respectievelijk Cristiano sergi roberto Jari en Ilias. Er ontstond zodoende een open strijd waarbij je wist dat er nog gescoord ging worden. En hopelijk was het SVB dat het doelpuntje zou maken.

 

Om dat nog extra kracht bij te zetten was daar het moment van het debuut van Jorn. Hij verving de moegestreden Mo die weer genoeg kilometers had gemaakt vandaag. En deze Jorn zorgde vlak na zijn entree voor een legendarische actie. Ik neem u even mee naar de 78e minuut. Het is een corner voor SVB en Jorn loopt naar de bal toe om hem te gaan nemen. Hij legt het leder in het daarvoor bestemde vakje.Met een majestueuze achterzwaai van zijn rechterbeen wil hij de bal voor de goal schieten. Maar mensen: wat vliegt daar??? Dat is toch echt de cornervlag die twee meter vooruit vliegt. En niet de bal. De bal ligt nog onaangetast op haar plekje. Dat kan toch niet?? Maar het is toch echt waar. Wat een knulligheid. FC Knudde in het kwadraat!! Dat een zekere R. Vd Boomen op dat moment in zijn broek pist van het lachen was ook op de bank te horen!Wat een schaterlach. Werkelijk schitterend om dit moment zo nog eens te herbeleven. Nee Jorn, het was inderdaad slim om na je cornervlag-moment maar tegen Wesley te zeggen: "Neem jij hem maar .." Het leed was al geschied maar wat een prachtig moment op deze voetbalzondag!

 

Maar ondanks deze miskleun liet Jorn zich niet kennen. Twee minuten later stond hij aan de basis van de 3-0. Zo is ie dan ook wel weer! Met een mooie pass stuurde hij Wesley de diepte in. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en zette voor op Zohir. En deze Zohir schoot de bal onberispelijk binnen en zorgde zodoende eindelijk voor rust op de bank. En op het hele veld! (Ik moet hierbij toch een compliment maken naar el entrenador. Het is toch knap dat je drie gasten inbrengt die met zijn drieën verantwoordlijk zijn voor een goal.) Want dit was de beslissing van de wedstrijd. 

 

Dat even later Soufyan nog voor de statistieken de 4-0 liet aantekenen was mooi meegenomen.

 

Niet veel later floot de goed leidende arbiter voor het einde en bleven de punten dus, zoals jullie al wisten, in Helmond! Het was wederom een keurige overwinning maar aanstaande zondag zal het toch beter moeten. Dan staat namelijk de derby tegen HVV op het programma. En na de 5-1 thuiswinst zal het hoogstwaarschijnlijk een heksenketel gaan worden op Houtsdonk. Die gasten zullen gebrand zijn op revanche na die oorwassing afgelopen najaar. Dus ik verwacht zoals de laatste tijd wel vaker een goede supportersschare. En een gemotiveerd SVB dat op zoek is naar een mooi einde van het seizoen.

 

Dus pak d'n agenda er maar weer bij!

 

Zondag 9 april: HVV - SVB 

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Houtsdonk.

 

Tot zondag. Ik ben er weer bij, ik hoop u ook!!

 

Houdoe.

 

Uw razende reporter 

 

 Cornerschopper.JPG

 

Zondag 26 maart 2017: Ollandia - SVB 1

De kruitdampen zijn inmiddels opgetrokken. Kiezend Nederland heeft zich laten gelden en Edith Schippers heeft inmiddels de partijleiders op bezoek gehad. Én Danny Blind kreeg zijn congé. Ook de KNVB is ondertussen bezig gaten op te vullen en te kijken of er een gegadigde is om het Nederlands voetbal uit het slop te trekken. Tot zover de minder belangrijke zaken des lands. Nu over tot de orde van de dag want waar het natuurljk allemaal om draait heden ten dage is de ontknoping in 5F zuid II!!! Daar kan geen debat of nieuwe bondscoach tegenop!

 

We gaan terug naar afgelopen zondag. Voor uw eerste stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ollandia op het programma. Dit Ollandia komt uit (hoe kan het ook anders) Olland, een dorpje in de gemeente Meierijstad. En telt zo'n 1100 inwoners (bron: wiki).

 

Trainer Van Hout was de laatste weken niet zo tevreden wanneer we tegen een 4-4-2 formatie speelden. Hij zag hierdoor reden zijn tactische startformatie van 4-3-3 te veranderen in een 3-4-3. Dit betekende dus dat er een extra plek op het middenveld kwam. Het tactisch brein van el entrenador zei hem dat die extra plek op het middenveld ingevuld kon worden door uw razende reporter zelf. Zodoende kreeg Danny Koef een nummer 10-rol toebedeeld. En werd de 3-mans achterhoede gevormd door Wing, Joris en Adam. (met D'n Dave weer terug op doel na zijn schorsing van vorige week ) Naast mijzelf stonden Nordin, Sander en Cristiano Jari op het middenrif. Voorin nam Soufyan de plek over van Wesley die wegens ziekteverzuim niet aanwezig was. Ilias en aanvoerder van Stiphout completeerden de elf van Van Hout. 

 

Als u zich het verslag van vorige week nog herinnert (nee jij niet Dennis ) dan weet u dat de tweede helft vorige week heel goed was. Er werd ook de nadruk op gelegd dat we die lijn vast moesten houden. Nou ja, als je binnen 47 seconden 0-1 voor staat, dan is die afspraak in ieder geval nagekomen. En als je dan binnen 10 minuten op 0-2 komt, dan was de boodschap dus echt duidelijk binnen gekomen!! Het was eerst Luuk van Stiphout die een goede voorzet van Soufyan bij de tweede paal binnenwerkte. En even later opende uw razende reporter zelf ook zijn rekening in 5F voor dit seizoen. Luuk kwam goed door op rechts en gaf een goede voorzet bij de eerste paal. En alsof ik dat al jaren gedaan heb, kopte uw razende reporter de bal bij de eerste paal achter de sluitpost van Ollandia tegen de touwen.

 

Wat een heerlijk start. Het hele 3-4-3 concept dat uitgedacht was kwam er perfect uit. Over het hele veld dicteerde SVB. Achterin heer en meester en veel aanvalsgolven richting vijandelijk doel. Hulde aan wie hulde toekomt. De razende reporter is ook wel eens kritisch geweest op ons trainert ( ELI uit...) Welgeteld 1 keer moest onze Dave handelend optreden en dat deed hij met verve. Eerst tikte hij een bal uit de bovenhoek en direct daarna pakte hij de rebound met zijn voet. Dat dit een zeer belangrijke save was bleek al snel. Want i.p.v. 1-2 werd het 0-3. Ilias stuurde Soufyan diep en oog in oog met de keeper faalde hij niet. Hij omspeelde feilloos de doelman en liep de bal in een leeg doel.  De meegereisde SVB - fans genoten ook van deze tussenstand en gingen met een goed gevoel een drankje halen in de kantine. Want 0-3 was de ruststand op sportpark Ekkerzicht.

 

Waar de supporters een drankje gingen halen, daar gingen de gladiatoren van uw eerste een bakkie thee scoren. We wisten in de kleedkamer dat de punten bijna binnen waren. Het enige dat moest gebeuren was snel die 0-4 prikken. Om zo in ieder geval Ollandia niet het idee te geven dat ze nog enige kans hadden. Met twee verse krachten binnen de lijnen moest dat gaan gebeuren. Mo verving Adam. En Zohir kwam in het veld ten faveure van uw razende reporter. Zohir kwam op zijn vertrouwde stek in de spits. Mo kwam als verdedigende middenvelder en daardoor schoof Sander een linie naar achter. Zo moest uw eerste de punten mee gaan nemen de tweede helft. En dat deed de groen-witte machine van de twee-eenheid Van Hout/Le Doux. Net zoals de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. SVB heerste en het was eigenlijk alleen maar wachten op meer goals van onze kant. Denk dat D'n Dave in de gehele tweede helft een halve redding heeft moeten maken. In ieder geval niets noemenswaardigs.

 

En daar was de 0-4. Zohir was het eindstation van een prima aanval door het midden. Naar ik meen was het Soufyan (die de laatste weken overigens heerlijk bezig is), die Zohir vrij zette voor de keeper. Met links prikte hij de bal keurig in de goal en zorgde zodoende voor de beslissing. Een beslissing die eigenlijk allang gevallen was maar nu was het zeker: de punten gaan weer mee richting Helmond. Als een nachtkaars ging dit potje niet uit maar gescoord werd er niet meer. Zodoende boekte uw eerste wederom een zeer belangrijke driepunter. 

 

Dan ga je er als verslaggever nog wat punten bijhalen. Het feit wil dat Nordin heeft gezegd dat hij dit seizoen vijf goals gaat maken. Dat dit niet gaat lukken is al sinds dag 1 bekend maar als ploeggenoten je je eerste goal door de neus gaan boren. Voor verdere uitleg verwijs ik u naar kapitani Van Stiphout.

 

Dat Ollandia vandaag volledig kansloos was, dat was duidelijk. En dat ondanks het spelen met 12 man. Bij een diepe bal naar voren kon hun grensjager het niet meer aanzien. Hij stapte gewoon binnen de lijnen en nam die bal zelf maar aan. Hiermee een kans van ons ontnemend. Maar goed, hij kreeg de lachers wel op zijn hand. En laten we eerlijk zijn; het was ook een briljante actie. Zo erg als dat het ooit was bij NEC - De Treffers voor de KNVB-beker was het niet, maar zeker een vermelding waard. Dat de scheidsrechter ook hierdoor even de draad kwijt was, dat hadden we niet voorzien. De goede man liep in een strak lichtblauw Champions League scheidsrechter tenue van Collina en dan mag je toch verwachten dat als de grensjager de bal raakt, je daar geen indirecte vrije trap voor dient te geven. Zeker als je zo'n shirt draagt , mag je je daarin niet vergissen. Maar goed, ondanks zijn geweldige outfit zat hij er een paar keer naast en meer wil ik er niet over kwijt.

 

En als allerlaatste dan. Ik had het genoegen dat ik de tweede helft langs de pupil van de week stond. De enige persoon die D'n Dave wel kon verschalken vandaag. Hij sprak kritische woorden en was niet mild voor zijn voorbeelden in Ollandia 1. Ik geef het je maar te doen hoor, die denderende groen-witte trein stoppen, die SVB heet. Dat kan soms best lastig zijn. Vraag maar aan wat mensen uit Elsendorp of Lennisheuvel.

 

Bij binnenkomst in de kleedkamer deed de trainer zijn woordje en werd ons nogmaals verteld dat we een puike teamprestatie hadden neergezet. Het lekkerste bewaarde de trainer voor het laatst. De mannen van Racing Boys hadden immers woord gehouden. Bij het verlaten van 't Vrèèk twee weken geleden werd ondergetekende beloofd dat ze het de mannen van Milheezer Boys verdomde lastig zouden maken. En getuige de uitslag van 2-0 die trainer Van Hout sprak was daar geen woord van gelogen. Zodoende hebben we dus weer een klein buffertje voor de komende weken. We zijn immers drie punten uitgelopen op naaste belager Milheezer Boys. Maar we zijn er nog lang niet.

 

Aanstaande zondag wacht namelijk Fiducia. Van onderschatting mag dan ook geen sprake meer zijn na het echec twee weken geleden bij Racing Boys. Gas erop en die punten in Helmond houden is het devies!!

 

Dus pak uw agenda er maar weer bij!

Zondag 2 april: SVB - Fiducia

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Brandevoort 

 

Ik ben aanwezig! Ik hoop u ook!!

 

Tot zondag. Houdoe en bedankt!

 

Uw razende reporter.

 

Tot slot:

Mo: geweldig ingevallen. Het feit dat je op de bank zat, nadat je een paar weken geleden nog speelde, is vervelend. Maar hoe jij daar mee omgaat is gewoon top! Ook nu weer. Gewoon invallen en je ding doen. En nooit verzaken. (misschien dat je bij Racing Boys 1 seconde even niet nadacht.) En altijd aanwezig.

 

En Zohir idem dito. Je moest eigenlijk werken maar je speelde gewoon de volledige tweede helft. En je scoorde ook nog!! En dan het veld af sprinten om toch nog op tijd op je werk te kunnen verschijnen. Hoop dat de mensen die je vervoerde je zweet niet hebben geroken ... Dat is de juiste instelling.

(Ekkerzicht om 15.45u verlaten is dus niet de goede instelling ...)

 

0-1.jpgTom B 1.jpgPaul 1.jpgOeps!!.jpgTom en Stan 1.jpg Kjeld 1.jpgWat nou !!.jpgKjeld 2.jpgactie 4.jpgerven 5.jpgGoal .jpgactie 1.jpgaanval 1.jpg

Met dank aan Jan Roché van vv Ollandia voor de foto's!

 

Zondag 19 maart 2017:  SVB 1 - Nederwetten 1

Vandaag stond in het teken van eerherstel. Immers de vervelende 3-2 nederlaag van vorige week in Deurne moest worden weggepoetst.

 

Omdat Dave geschorst was en Jeffrey nog steeds ergens in Sri Lanka aan een cocktailtje zit, moest good Old Willem 'ik duik in slow motion ' Nijhof van stal worden gehaald. Onze verdienstelijk keeperstrainer moest de honneurs tussen de palen waarnemen bij absentie van onze twee eerste doelmannen. En laat Willem nou net al anderhalf jaar niet meer gespeeld hebben... Benieuwd hoe dit gaat aflopen...

 

Iets voor half drie werden de beide ploegen naar buiten gedirigeerd. Leuk deze keer weer dat twee jeugdteams van SVB meeliepen in de line up. (Blijft toch een mooi initiatief die Kidsclub.) Na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden vrouw van onze tweede trainer Max Bereklau (sterkte Max!!!) kon de bal gaan rollen.

 

Al snel was duidelijk dat SVB niet echt geleerd had van de iets te laconieke houding van een week ervoor. Het spel was gewoon niet goed genoeg en het tempo was te laag. Het leek erop alsof we dachten dat dit allemaal wel vanzelf zou gaan. Maar we kwamen wat dat betreft bedrogen uit. Slechte inspeelpasses, verkeerde keuzes, geen diepgang en weinig snelheid zijn zomaar wat termen die van toepassing waren op onze eerste helft. Het werd zelfs van kwaad tot erger want na een minuut of 15 was daar zelfs een tegentreffer. Willem, die tot dan toe alleen wat achterballen had genomen, was het antwoord schuldig op een handige kopbal van het Spitske van Nederwetten. Een corner werd uitermate belabberd verdedigd en daar lag de 0-1 tegen de touwen. Willem dook niet eens. En ook al had hij gedoken (in slow motion uiteraard), dan had hij hem niet gehad.

 

Zou dit dan een aanzet zijn om even gas te gaan geven voor de mannen van uw eerste? Daar leek het in eerste instantie wel op, want vanaf de aftrap stuurde Adam Soufyan weg. Soufyan, die als enige wel een goed niveau haalde de eerste helft, miste helaas oog in oog met de keeper. In het restant van de eerste helft mochten we nog van geluk spreken dat een andere kans voor onze gasten uit Nederwetten over werd geschoten. Zelf kregen we nog een paar halve kansen. Maar de echte wil om die bal in het net te jassen, die was er niet echt. Soufyan scoorde nog wel maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

 

En zo staan we dus halverwege met 0-1 achter. Tegen een ploeg die in de middenmoot staat. Het zal toch niet gebeuren dat we in twee weken tijd onze koppositie weggeven door puntenverlies tegen de nummer 12 Racing Boys en de nummer 7 Nederwetten?? Om iets te forceren koos de trainer de tweede helft voor een wat andere tactiek. (De trainer koos ook voor een wat andere speech dan normaal in de rust.) Het werd gewoon één op één achterin. Iedereen was gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen man. Met Joris Kox in de plaats van Nordin el Maliki moest de tweede helft de nul worden gehouden.

 

Nordin moest noodgedwongen vervangen worden omdat hij bij een ongelukkige botsing schade opliep aan zijn kaak en tanden. Nordin dus voor wat herstelwerkzaamheden richting de eerste hulp. En SVB 1 voor wat herstelwerkzaamheden het kunstgras weer op om de 0-1 achterstand om te gaan draaien.

 

Adam schoof door naar de linksback positie, en Joris en uw razende reporter zelf gingen centraal achterin proberen de poorten gesloten te houden. Met op de rechtsback positie nog steeds kilometervreter Wing, die op die positie onze vaste rechtsback Danny B verving. En er stond een ander SVB de tweede helft. Het leek of de wake up call in de rust zijn vruchten afwierp. Heel SVB was scherp en attent. Er werd voor elke bal gestreden en het heilige vuur was terug. Ilias en Wesley waren weer die plaag voor de verdediging die ze het hele seizoen al zijn. Sander poetste alles heerlijk weg. Joris Kox had de speech gemist in de rust vanwege zijn eigen warming up, maar hij wist dondersgoed wat er gevraagd werd. Zohir was aanspeelbaar en zette de verdediging van Nederwetten aan het werk. Wing was stabiel op rechts en knalde er ook bovenop. Adam was onze extra aanvaller op links en was elke keer op tijd terug om zijn verdedigende taken te doen. Ja, dit zag er weer SVB - waardig uit. Nu was het wachten op de gelijkmaker.

 

Souf hield zijn niveau van voor rust vast en dan heeft u de naam van Luuk nog niet gehoord. Maar geloof me: die komt zo. Onze captain en topscorer laat ons nooit in de steek. (hooguit een keer ons twidde bij Sparta '25 op een kille zondagochtend ...) Na een stormloop op het doel van Nederwetten was daar de verlossende 1-1. Het was Adam die als linksback (ja Nordin het is ongelofelijk hè...) de bal tegen de touwen schoot. Een mooie individuele actie na een naar ik meen steekpass van Soufyan werd met rechts heerlijk vanaf punt 16 binnen geschoten. Dit was het zetje dat we nodig hadden.

 

Maar ineens uit een spaarzame counter was het Willem die zijn moment of Fame kon verdienen. DeProgramma

Er is geen programma bekend.Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.Teamleden

Er zijn geen teamleden bekend.