1ste Senioren

Welkom op de teampagina van " 't eerste" van SV Brandevoort

 

Teamfoto selectie.JPG

 

Zondag 9 april 2017: HVV Helmond 1 - SVB 1 

De laatste derby van het seizoen stond op het programma voor uw vlaggenschip. Uit bij het ooit zo roemruchte HVV moest de ploeg van Van Hout/Le Doux de promotie-aspiraties wederom waar zien te maken. Want verslapping kan in deze fase van het seizoen dodelijk zijn, daar Milheezer Boys ons nog steeds op de spreekwoordelijke hielen zit. En dan hoop je ook dat een ieder weet waar het allemaal om gaat in deze fase van de competitie!

 

Tijdens de voorbespreking zei een niet bij naam te noemen speler: "Patrick, maar hoeveel wedstrijden hebben we nou eigenlijk nog?" Daar zakt toch je broek van af!! De trainer beantwoordde zijn vraag met: je weet toch wel dat we bovenaan staan hè?!? En met gefronste wenkbrauwen ging hij door met zijn bespreking... Ik zeg niet dat je alles hoeft te weten maar als je zo dichtbij bent, dan zou je toch hopen dat je weet dat ELI , RKGSV en Irene er nog aankomen. Dat je niet weet tegen wie Milheezer Boys nog moet, dat vergeven we je. Maar goed, zo is iedereen op zijn manier bezig richting einde van het seizoen. Waarvan akte.

 

Aan het weer kon het niet liggen, want wat een prachtige voetbalmiddag was het op sportpark Houtsdonk. Heerlijke zomerzon aan de hemel, ruim 20 graden en neem daarbij dat HVV als één van de weinige clubs in de vijfde klasse nog een droommatje heeft liggen; dan snap je dat alle ingrediënten aanwezig waren om er een leuke zondagmiddag van te maken.

 

Ik neem u nog even mee naar vlak voor de wedstrijd. Quote trainer Van Hout: "Nee, vandaag gaan we echt goed spelen. Ik voel dat gewoon." Ondergetekende en andere wisselspelers hoopten daar natuurlijk ook op maar wij waren van tevoren niet zo extreem overtuigd als el entrenador. Het blijft toch een derby... En HVV had nog wat recht te zetten na die smadelijke 5-1 nederlaag eerder dit seizoen op sportpark Brandevoort. Of trainer Van Hout gelijk ging krijgen; dat leest u nu.

 

Met hier en daar wat twijfelgevalletjes in de basis (Wing had last van zijn enkel, Mo van de kuitjes en Adam was wat ziekjes) gingen we om 14.30u van start. Al snel bleek dat het zonnetje impact had op de bereidheid van de spelers. Want met zulke temperaturen is het soms ook lastig om er vol voor te gaan. Man man man, wat waren we allemaal sloom en traag.  Heb laatst gelezen van een vooraanstaand columnist (dat denkt hij zelf of zo groot wordt hij gemaakt) dat je als trainer of speler nooit mag zeggen dat je te slecht aan de wedstrijd bent begonnen. Nou: ik zeg het lekker toch! Wat begonnen wij slecht aan deze wedstrijd!! Zo loom en lamlendig. Het leek wel of iedereen pas om 06.00u 's ochtends in zijn nest lag en nog even bij moest komen na een avond vol doorzakken. Misschien was dat overigens wel zo; het blijft immers amateurvoetbal en dan mag je heerlijk op stap tot in de vroege uurtjes!!

 

En toch, ondanks de zeer matige vertoning was het Ilias die SVB op een 0-1 voorsprong zette. Een corner van HVV werd goed weggewerkt en keihard naar voren geknald. In de daaropvolgende counter mocht Ilias na een handig doorkopballetje van Zohir zomaar ineens helemaal alleen op de keeper aflopen. Met een fraaie sleepbeweging omspeelde hij de keeper en schoof beheerst binnen. Op dat moment denk je dan: nu zijn we er doorheen en pakken we door. Maar niets van dit alles. SVB kon maar geen tempo maken en al helemaal geen kansen creëren. Het werd zelfs zo erg dat HVV op gelijke hoogte kwam. En dat was niet eens onverdiend te noemen.

 

Na een paar waarschuwingsschoten was een harde pegel D'n Dave toch echt te machtig. Hij zette zijn vuisten nog wel tegen de bal maar het schot was dusdanig hard dat die uiteindelijk met een boog alsnog in het doel viel. HVV rook haar kans en het was hun beste speler Jamal die bijna zelfs voor de 2-1 zorgde. Zijn schot ging echter voorlangs. Zodoende werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand.

 

Tijdens de rust bleef trainer Van Hout de rust zelve en was heel nuchter in zijn commentaar: "We hebben nog 45 minuten om dit te repareren. Als wij doen wat we normaal doen , dan trekken we uiteindeljk de winst over de streep." Tot dan toe was zijn quote van voor de wedstrijd echt nog op helemaal niks uitgelopen. Kijken of deze quote in de rust wel uit zou komen??

 

We begonnen wel iets scherper aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een mega kans voor Soufyan. Hij mocht aanleggen vanaf 5 meter nadat Ilias zag dat zijn inzet werd gestopt door de keeper. (Dat Ilias bij dat schot een mol dood schoot onder de grond, dat heeft uw razende reporter wel gezien.) Echter Soufyan kon overal schieten behalve tegen de benen van de verdediger die nog op de doellijn stond. Dus weg kans en niet de o zo belangrijke 1-2 voorsprong. Dan zul je zien dat ie dan aan de andere kant valt...

 

En geloof het of niet...het aloude voetbalcliché kwam weer eens uit. Een voorzet van links kwam voor onze goal en de enige die attent reageerde was de aanvoerder van HVV. Deze prima speler tekende zodoende voor de 2-1.  En zo moest SVB dus in de achtervolging gaan. Puntverlies in deze fase kan wel eens hele vervelende gevolgen hebben.

 

Er werd geprobeerd een tandje bij te zetten. Met een tactische wissel waarbij Soufyan naar het middenveld ging en Wesley 'ik train nooit,maar val fantastisch in' van Schijndel op de rechtsbuiten-plaats moest dat gestalte gaan krijgen. Toch liet de 2-2 op zich wachten en daarom werd uw razende reporter alsnog de dug-out uit gestuurd. Alleen als het echt zou moeten, dan zou uw razende reporter gaan invallen. Echter, zijn hamstring was nog niet 100% dus het zou een gok zijn.

 

Deze tactische meesterzet van el entrenador zorgde ervoor dat de groen/witte brigade uit Brandevoort nu echt Vollgass FuBball ging spelen. Immers laat die Koef maar lekker warmlopen, die gaan we niet laten invallen, zag je wat spelers denken...

 

Juist op het moment dat ondergetekende geroepen wordt om zich gereed te gaan maken, is dat het sein voor SVB om toe te slaan. Binnen een tijdsbestek van 6 minuten maakt Zohir een hattrick en verwijst hij uw razende reporter weer naar zijn plekje in de zon op de bank. Klasse Zohir!!! Eerst kopt hij een corner van Wesley bij de tweede paal geweldig binnen. Niet veel later legt Adam de bal opzij en scoort ons Spitske de 2-3. En voordat HVV met de ogen kan knipperen maakt Zohir zijn hattrick compleet door al vallend de 2-4 binnen te werken na een voorzet van links. Schade gerepareerd en de quote van in de rust is meer dan uitgekomen.

 

Nu was het ook een mooi moment om Julian te laten debuteren in SVB 1.  Fijn om te zien dat we als SVB ook inmiddels kunnen gaan putten uit spelers van onze eigen jeugd!! Julian liet zien lekker mee te kunnen de laatste 10 minuten en schuwde zeker het duel niet. Mooi man! 

 

HVV probeerde het nog wel daarna maar vooral conditioneel konden de boys van HVV niks meer brengen. Het was daardoor gatenkaas bij HVV achterin. Uw eerste was heer en meester inmiddels en kon de laatste tien minuten naar hartenlust aanvallen. De 2-5 was dan ook een logisch gevolg. Jari kon vrij voor de goal heerlijk met buitenkantje rechts stiften over de uitkomende keeper.

 

Dat Norman, centrale verdediger van HVV, er helemaal klaar mee was na deze goal bleek wel uit zijn monoloog op het veld. Met enige stemverheffing liet hij weten niet gediend te zijn dat menig ploeggenoot nooit komt trainen en zodoende de nodige fitheid mist. Daarnaast was hij zo opgefokt, dat hij ons bestempelde als "die enge elite uit Brandevoort en dat stelletje VVD-stemmers." Jack Le Doux, assistent el entrenador, was enigszins pissig, want als er één iemand is die niks met de VVD te maken wil hebben, dan is het ras-CDA'er Le Doux wel. Skitterend!!

 

En als oplettende lezer vraagt u zich dan af of Luuk van Stiphout nog op gaat duiken dit verslag.... Uiteraard want diep in blessuretijd stond hij zoals gewoonlijk weer eens op de goede plek om een rebound binnen te werken. Hij zorgde hiermee voor de ietwat geflatteerde 2-6 eindstand. Als je na 70 minuten nog met 2-1 achterstaat en je uiteindelijk met 2-6 wint, dan mag je dat best enigszins gelukkig noemen. 


De quote van trainer Van Hout voorafgaand aan de wedstrijd was dus verre van waar! Als meestervoorspeller kun je hem beter niet inhuren. Hij zegt ook al het hele jaar dat Ajax kampioen gaat worden... Of had hij zich versproken? Bedoelde hij dat de laatste 20 minuten werkelijk weergaloos zouden zijn?? Al met al maakt het geen snars uit. De punten gingen weer mee de tas in richting de elitewijk van al die VVD'ers.

 

Na de wedstrijd bleek dat Annie, de vrouw achter de bar, in de steek was gelaten door haar barpersoneel. Hulde aan Annie dat zij het vet nog even aangooide en ons zodoende van een lekker hapje voorzag. Op het terrasje voor de kantine van HVV maakten we er nog een keurige derde helft van. En werd Norman (bijzondere naam eigenlijk voor een Marokkaan) nog uitgenodigd om zich bij de elite te voegen. Dit deed hij uiteraard. Mooie vent!!

 

We gaan volgende week paaseieren zoeken. De week daarna gaan we de degens kruisen met de JO-19/1. Wandelgangen beweren dat meerdere spelers van dat team beweren dat zij naast SVB 2 ook gemakkelijk SVB 1 opzij gaan zetten. Dat gaan we zien op 23 april. De week daarna speelt uw eerste weer voor de competitie. Dan is op sportpark Brandevoort ELI uit Lieshout de tegenstander.

 

Met nog drie potjes voor de boeg staat uw eerste er nog steeds goed voor. Blijft dat ook zo??

 

Ik nodig u dus bij dezen uit. En pak D'n agenda er maar weer bij:

 

Zondag 30 april: SVB - ELI

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Brandevoort

 

Ik ben erbij! Ik hoop u ook!

 

Tot dan.

Houdoe,

 

Uw razende reporter 

 

Zondag 2 april 2017: SVB 1 -Fiducia 1

SVB heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door Fiducia uit De Rips met 4-0 huiswaarts te sturen. De uitslag doet vermoeden dat het allemaal makkelijk ging, maar dat was geenszins het geval.

 

Met nog vier potjes in het verschiet ziet het er rooskleurig uit voor uw eerste. Nog steeds koploper in 5F namelijk. Maar we hebben nog een paar lastige wedstrijden voor de boeg dus scherpte blijft vereist!!

 

Terug naar het duel tegen onze tegenstander uit De Rips. Op sportpark Brandevoort, onder een heerlijk lentezonnetje, ging de bal om 14.30u rollen. Er waren t.o.v. vorige week toch weer wat wijzigingen. De sniper had toch weer huisgehouden in Olland vorige week. Hierdoor nam ondergetekende plaats op de bank en stond Mo in de basis.  Voor de rest dezelfde namen dus dat betekende dat Zohir en Wesley net als vorige week op de bank plaatsnamen.

 

Ook was er een plekje op de bank ingeruimd voor Jorn. Deze Jorn speelt normaal zijn potjes in SVB 2 maar vandaag zat er misschien wel een debuut in SVB 1 in. Mensen, geloof me: als je dan je debuut mag maken, dan moet men je ook herinneren. Vandaar dat Jorn later dit verslag nog terugkomt....

 

De bedoelingen waren duidelijk. SVB moest deze clash winnend afsluiten om op promotiekoers te blijven. En dan is het altijd fijn als je een beetje hulp krijgt. Een steekpass van hun linkshalf werd perfect in de loop van onze man in vorm Soufyan gespeeld. Deze kon hierdoor vrij op de keeper aflopen. Met de Souf van de laatste weken wist je: dit is kassa!! En dat was het ook. 1-0 SVB na een minuut of vijf.

 

Dezelfde Soufyan stond niet veel later ook aan de basis van de 2-0 van onze topscorer Luuk van Stiphout. Souf ontfutselde op slinkse wijze de bal op de zijlijn van hun linksback. En leverde daarna een puntgave voorzet af op kapitani Van Stiphout. Die zette bij de tweede paal zijn voet tegen de bal en prikte zodoende de 2-0 binnen. Droomstart voor SVB. En een iets mindere start voor hun linksback.

 

Die werd na 16 minuten om tactische redenen gewisseld door de trainer van Fiducia. Zo ziet u: ook hier zijn de wetten keihard, in de kelderklasse. Ik heb na de wedstrijd nog aan hun trainer gevraagd of hij niet gewoon de rechts- en linksback van positie had kunnen wisselen. Maar hij was onverbiddelijk in zijn oordeel. "Nee hoor! Dit zijn ook leermomenten voor hem. En dan moet ik meedogenloos zijn en dat ben ik dan ook. Volgende week speelt hij gewoon weer." Stukje psychologie in zijn puurste vorm. Ook in de vijfde klasse wil men immers spelers naar een hoger niveau tillen.

 

Over het niveau van SVB na de 2-0 konden we ook wat kritischer zijn. Maar ondanks dat het spelpeil langzaam wat naar beneden ging stonden we bijna weer op de banken. Het had maar weinig gescheeld of Sander had zijn eerste goal gemaakt voor SVB. Deze Sander is naast Nordin (zoals we allang weten) niet echt gezegend met doelgerichtheid. Toch kon hij aanleggen vanaf 16 meter. "Hij doet het!" werd er geschreeuwd vanaf de zijlijn. Alle wisselspelers stonden op en waren bijna binnen de lijnen om mee te gaan vieren. Zelfs de technische staf was niet meer te houden. Maar u begrijpt dat de bal tergend langzaam door een mêlee van benen alsnog langs de verkeerde kant van de paal ging. Jammer Sander, zoals elke week: volgende keer beter! Vraag maar aan Nordin hoe het voelt...

 

De eerste helft kabbelde zodoende voort richting het einde en ineens kwamen de mannen van Fiducia uit hun schulp kruipen. Het was op dat moment dan ook aan D'n Dave te danken dat we met een 2-0 ruststand richting de thee gingen. Eerst was hij alert op een diepe bal waardoor hij net op tijd was om een zeker doelpunt te neutraliseren. Vlak daarna tikte hij een bal over nadat er van dichtbij op goal werd geschoten. Dat was toch wel een waarschuwing en hopelijk was iedereen daardoor weer wakker. Want deze laksheid kan afgestraft worden. Daarom was trainer Van Hout wel wat kritisch in de rust, en terecht.

 

Als we zouden starten zoals we de eerste helft waren gestart , dan moest het goed komen vandaag.

 

En zo startten we aan de tweede helft. Wetende dat als we de derde maken, de wedstrijd dan ook gespeeld is. Maar hier kwam niet echt veel van terecht. Net als in de uitwedstrijd op De Blaarpeel in De Rips bleef Fiducia gewoon lekker meevoetballen. En maakte het uw eerste dus knap lastig. Ik begrijp ook nog steeds niet dat deze gasten zo laag op de ranglijst staan.  Met een goede spelopvatting en leuk voetbal kwamen onze gasten dus ook echt een aantal malen gevaarlijk voor onze goal. Je zat op de bank te kijken en had het idee dat de 2-1 eerder zou gaan vallen als de 3-0.

 

Het was dus tijd voor vers bloed. We waren tweemaal zeer goed weggekomen en doordat Fiducia nog meer op de aanval ging spelen, kwamen er grotere ruimtes op het veld waar wij gebruik van konden gaan maken. Met de snelheid van Wesley en het scorend vermogen van Spitske Zohir moest dat gestalte gaan krijgen. Zij vervingen respectievelijk Cristiano sergi roberto Jari en Ilias. Er ontstond zodoende een open strijd waarbij je wist dat er nog gescoord ging worden. En hopelijk was het SVB dat het doelpuntje zou maken.

 

Om dat nog extra kracht bij te zetten was daar het moment van het debuut van Jorn. Hij verving de moegestreden Mo die weer genoeg kilometers had gemaakt vandaag. En deze Jorn zorgde vlak na zijn entree voor een legendarische actie. Ik neem u even mee naar de 78e minuut. Het is een corner voor SVB en Jorn loopt naar de bal toe om hem te gaan nemen. Hij legt het leder in het daarvoor bestemde vakje.Met een majestueuze achterzwaai van zijn rechterbeen wil hij de bal voor de goal schieten. Maar mensen: wat vliegt daar??? Dat is toch echt de cornervlag die twee meter vooruit vliegt. En niet de bal. De bal ligt nog onaangetast op haar plekje. Dat kan toch niet?? Maar het is toch echt waar. Wat een knulligheid. FC Knudde in het kwadraat!! Dat een zekere R. Vd Boomen op dat moment in zijn broek pist van het lachen was ook op de bank te horen!Wat een schaterlach. Werkelijk schitterend om dit moment zo nog eens te herbeleven. Nee Jorn, het was inderdaad slim om na je cornervlag-moment maar tegen Wesley te zeggen: "Neem jij hem maar .." Het leed was al geschied maar wat een prachtig moment op deze voetbalzondag!

 

Maar ondanks deze miskleun liet Jorn zich niet kennen. Twee minuten later stond hij aan de basis van de 3-0. Zo is ie dan ook wel weer! Met een mooie pass stuurde hij Wesley de diepte in. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en zette voor op Zohir. En deze Zohir schoot de bal onberispelijk binnen en zorgde zodoende eindelijk voor rust op de bank. En op het hele veld! (Ik moet hierbij toch een compliment maken naar el entrenador. Het is toch knap dat je drie gasten inbrengt die met zijn drieën verantwoordlijk zijn voor een goal.) Want dit was de beslissing van de wedstrijd. 

 

Dat even later Soufyan nog voor de statistieken de 4-0 liet aantekenen was mooi meegenomen.

 

Niet veel later floot de goed leidende arbiter voor het einde en bleven de punten dus, zoals jullie al wisten, in Helmond! Het was wederom een keurige overwinning maar aanstaande zondag zal het toch beter moeten. Dan staat namelijk de derby tegen HVV op het programma. En na de 5-1 thuiswinst zal het hoogstwaarschijnlijk een heksenketel gaan worden op Houtsdonk. Die gasten zullen gebrand zijn op revanche na die oorwassing afgelopen najaar. Dus ik verwacht zoals de laatste tijd wel vaker een goede supportersschare. En een gemotiveerd SVB dat op zoek is naar een mooi einde van het seizoen.

 

Dus pak d'n agenda er maar weer bij!

 

Zondag 9 april: HVV - SVB 

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Houtsdonk.

 

Tot zondag. Ik ben er weer bij, ik hoop u ook!!

 

Houdoe.

 

Uw razende reporter 

 

 Cornerschopper.JPG

 

Zondag 26 maart 2017: Ollandia - SVB 1

De kruitdampen zijn inmiddels opgetrokken. Kiezend Nederland heeft zich laten gelden en Edith Schippers heeft inmiddels de partijleiders op bezoek gehad. Én Danny Blind kreeg zijn congé. Ook de KNVB is ondertussen bezig gaten op te vullen en te kijken of er een gegadigde is om het Nederlands voetbal uit het slop te trekken. Tot zover de minder belangrijke zaken des lands. Nu over tot de orde van de dag want waar het natuurljk allemaal om draait heden ten dage is de ontknoping in 5F zuid II!!! Daar kan geen debat of nieuwe bondscoach tegenop!

 

We gaan terug naar afgelopen zondag. Voor uw eerste stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ollandia op het programma. Dit Ollandia komt uit (hoe kan het ook anders) Olland, een dorpje in de gemeente Meierijstad. En telt zo'n 1100 inwoners (bron: wiki).

 

Trainer Van Hout was de laatste weken niet zo tevreden wanneer we tegen een 4-4-2 formatie speelden. Hij zag hierdoor reden zijn tactische startformatie van 4-3-3 te veranderen in een 3-4-3. Dit betekende dus dat er een extra plek op het middenveld kwam. Het tactisch brein van el entrenador zei hem dat die extra plek op het middenveld ingevuld kon worden door uw razende reporter zelf. Zodoende kreeg Danny Koef een nummer 10-rol toebedeeld. En werd de 3-mans achterhoede gevormd door Wing, Joris en Adam. (met D'n Dave weer terug op doel na zijn schorsing van vorige week ) Naast mijzelf stonden Nordin, Sander en Cristiano Jari op het middenrif. Voorin nam Soufyan de plek over van Wesley die wegens ziekteverzuim niet aanwezig was. Ilias en aanvoerder van Stiphout completeerden de elf van Van Hout. 

 

Als u zich het verslag van vorige week nog herinnert (nee jij niet Dennis ) dan weet u dat de tweede helft vorige week heel goed was. Er werd ook de nadruk op gelegd dat we die lijn vast moesten houden. Nou ja, als je binnen 47 seconden 0-1 voor staat, dan is die afspraak in ieder geval nagekomen. En als je dan binnen 10 minuten op 0-2 komt, dan was de boodschap dus echt duidelijk binnen gekomen!! Het was eerst Luuk van Stiphout die een goede voorzet van Soufyan bij de tweede paal binnenwerkte. En even later opende uw razende reporter zelf ook zijn rekening in 5F voor dit seizoen. Luuk kwam goed door op rechts en gaf een goede voorzet bij de eerste paal. En alsof ik dat al jaren gedaan heb, kopte uw razende reporter de bal bij de eerste paal achter de sluitpost van Ollandia tegen de touwen.

 

Wat een heerlijk start. Het hele 3-4-3 concept dat uitgedacht was kwam er perfect uit. Over het hele veld dicteerde SVB. Achterin heer en meester en veel aanvalsgolven richting vijandelijk doel. Hulde aan wie hulde toekomt. De razende reporter is ook wel eens kritisch geweest op ons trainert ( ELI uit...) Welgeteld 1 keer moest onze Dave handelend optreden en dat deed hij met verve. Eerst tikte hij een bal uit de bovenhoek en direct daarna pakte hij de rebound met zijn voet. Dat dit een zeer belangrijke save was bleek al snel. Want i.p.v. 1-2 werd het 0-3. Ilias stuurde Soufyan diep en oog in oog met de keeper faalde hij niet. Hij omspeelde feilloos de doelman en liep de bal in een leeg doel.  De meegereisde SVB - fans genoten ook van deze tussenstand en gingen met een goed gevoel een drankje halen in de kantine. Want 0-3 was de ruststand op sportpark Ekkerzicht.

 

Waar de supporters een drankje gingen halen, daar gingen de gladiatoren van uw eerste een bakkie thee scoren. We wisten in de kleedkamer dat de punten bijna binnen waren. Het enige dat moest gebeuren was snel die 0-4 prikken. Om zo in ieder geval Ollandia niet het idee te geven dat ze nog enige kans hadden. Met twee verse krachten binnen de lijnen moest dat gaan gebeuren. Mo verving Adam. En Zohir kwam in het veld ten faveure van uw razende reporter. Zohir kwam op zijn vertrouwde stek in de spits. Mo kwam als verdedigende middenvelder en daardoor schoof Sander een linie naar achter. Zo moest uw eerste de punten mee gaan nemen de tweede helft. En dat deed de groen-witte machine van de twee-eenheid Van Hout/Le Doux. Net zoals de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. SVB heerste en het was eigenlijk alleen maar wachten op meer goals van onze kant. Denk dat D'n Dave in de gehele tweede helft een halve redding heeft moeten maken. In ieder geval niets noemenswaardigs.

 

En daar was de 0-4. Zohir was het eindstation van een prima aanval door het midden. Naar ik meen was het Soufyan (die de laatste weken overigens heerlijk bezig is), die Zohir vrij zette voor de keeper. Met links prikte hij de bal keurig in de goal en zorgde zodoende voor de beslissing. Een beslissing die eigenlijk allang gevallen was maar nu was het zeker: de punten gaan weer mee richting Helmond. Als een nachtkaars ging dit potje niet uit maar gescoord werd er niet meer. Zodoende boekte uw eerste wederom een zeer belangrijke driepunter. 

 

Dan ga je er als verslaggever nog wat punten bijhalen. Het feit wil dat Nordin heeft gezegd dat hij dit seizoen vijf goals gaat maken. Dat dit niet gaat lukken is al sinds dag 1 bekend maar als ploeggenoten je je eerste goal door de neus gaan boren. Voor verdere uitleg verwijs ik u naar kapitani Van Stiphout.

 

Dat Ollandia vandaag volledig kansloos was, dat was duidelijk. En dat ondanks het spelen met 12 man. Bij een diepe bal naar voren kon hun grensjager het niet meer aanzien. Hij stapte gewoon binnen de lijnen en nam die bal zelf maar aan. Hiermee een kans van ons ontnemend. Maar goed, hij kreeg de lachers wel op zijn hand. En laten we eerlijk zijn; het was ook een briljante actie. Zo erg als dat het ooit was bij NEC - De Treffers voor de KNVB-beker was het niet, maar zeker een vermelding waard. Dat de scheidsrechter ook hierdoor even de draad kwijt was, dat hadden we niet voorzien. De goede man liep in een strak lichtblauw Champions League scheidsrechter tenue van Collina en dan mag je toch verwachten dat als de grensjager de bal raakt, je daar geen indirecte vrije trap voor dient te geven. Zeker als je zo'n shirt draagt , mag je je daarin niet vergissen. Maar goed, ondanks zijn geweldige outfit zat hij er een paar keer naast en meer wil ik er niet over kwijt.

 

En als allerlaatste dan. Ik had het genoegen dat ik de tweede helft langs de pupil van de week stond. De enige persoon die D'n Dave wel kon verschalken vandaag. Hij sprak kritische woorden en was niet mild voor zijn voorbeelden in Ollandia 1. Ik geef het je maar te doen hoor, die denderende groen-witte trein stoppen, die SVB heet. Dat kan soms best lastig zijn. Vraag maar aan wat mensen uit Elsendorp of Lennisheuvel.

 

Bij binnenkomst in de kleedkamer deed de trainer zijn woordje en werd ons nogmaals verteld dat we een puike teamprestatie hadden neergezet. Het lekkerste bewaarde de trainer voor het laatst. De mannen van Racing Boys hadden immers woord gehouden. Bij het verlaten van 't Vrèèk twee weken geleden werd ondergetekende beloofd dat ze het de mannen van Milheezer Boys verdomde lastig zouden maken. En getuige de uitslag van 2-0 die trainer Van Hout sprak was daar geen woord van gelogen. Zodoende hebben we dus weer een klein buffertje voor de komende weken. We zijn immers drie punten uitgelopen op naaste belager Milheezer Boys. Maar we zijn er nog lang niet.

 

Aanstaande zondag wacht namelijk Fiducia. Van onderschatting mag dan ook geen sprake meer zijn na het echec twee weken geleden bij Racing Boys. Gas erop en die punten in Helmond houden is het devies!!

 

Dus pak uw agenda er maar weer bij!

Zondag 2 april: SVB - Fiducia

Aanvang : 14.30u

Locatie : sportpark Brandevoort 

 

Ik ben aanwezig! Ik hoop u ook!!

 

Tot zondag. Houdoe en bedankt!

 

Uw razende reporter.

 

Tot slot:

Mo: geweldig ingevallen. Het feit dat je op de bank zat, nadat je een paar weken geleden nog speelde, is vervelend. Maar hoe jij daar mee omgaat is gewoon top! Ook nu weer. Gewoon invallen en je ding doen. En nooit verzaken. (misschien dat je bij Racing Boys 1 seconde even niet nadacht.) En altijd aanwezig.

 

En Zohir idem dito. Je moest eigenlijk werken maar je speelde gewoon de volledige tweede helft. En je scoorde ook nog!! En dan het veld af sprinten om toch nog op tijd op je werk te kunnen verschijnen. Hoop dat de mensen die je vervoerde je zweet niet hebben geroken ... Dat is de juiste instelling.

(Ekkerzicht om 15.45u verlaten is dus niet de goede instelling ...)

 

0-1.jpgTom B 1.jpgPaul 1.jpgOeps!!.jpgTom en Stan 1.jpg Kjeld 1.jpgWat nou !!.jpgKjeld 2.jpgactie 4.jpgerven 5.jpgGoal .jpgactie 1.jpgaanval 1.jpg

Met dank aan Jan Roché van vv Ollandia voor de foto's!

 

Zondag 19 maart 2017:  SVB 1 - Nederwetten 1

Vandaag stond in het teken van eerherstel. Immers de vervelende 3-2 nederlaag van vorige week in Deurne moest worden weggepoetst.

 

Omdat Dave geschorst was en Jeffrey nog steeds ergens in Sri Lanka aan een cocktailtje zit, moest good Old Willem 'ik duik in slow motion ' Nijhof van stal worden gehaald. Onze verdienstelijk keeperstrainer moest de honneurs tussen de palen waarnemen bij absentie van onze twee eerste doelmannen. En laat Willem nou net al anderhalf jaar niet meer gespeeld hebben... Benieuwd hoe dit gaat aflopen...

 

Iets voor half drie werden de beide ploegen naar buiten gedirigeerd. Leuk deze keer weer dat twee jeugdteams van SVB meeliepen in de line up. (Blijft toch een mooi initiatief die Kidsclub.) Na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden vrouw van onze tweede trainer Max Bereklau (sterkte Max!!!) kon de bal gaan rollen.

 

Al snel was duidelijk dat SVB niet echt geleerd had van de iets te laconieke houding van een week ervoor. Het spel was gewoon niet goed genoeg en het tempo was te laag. Het leek erop alsof we dachten dat dit allemaal wel vanzelf zou gaan. Maar we kwamen wat dat betreft bedrogen uit. Slechte inspeelpasses, verkeerde keuzes, geen diepgang en weinig snelheid zijn zomaar wat termen die van toepassing waren op onze eerste helft. Het werd zelfs van kwaad tot erger want na een minuut of 15 was daar zelfs een tegentreffer. Willem, die tot dan toe alleen wat achterballen had genomen, was het antwoord schuldig op een handige kopbal van het Spitske van Nederwetten. Een corner werd uitermate belabberd verdedigd en daar lag de 0-1 tegen de touwen. Willem dook niet eens. En ook al had hij gedoken (in slow motion uiteraard), dan had hij hem niet gehad.

 

Zou dit dan een aanzet zijn om even gas te gaan geven voor de mannen van uw eerste? Daar leek het in eerste instantie wel op, want vanaf de aftrap stuurde Adam Soufyan weg. Soufyan, die als enige wel een goed niveau haalde de eerste helft, miste helaas oog in oog met de keeper. In het restant van de eerste helft mochten we nog van geluk spreken dat een andere kans voor onze gasten uit Nederwetten over werd geschoten. Zelf kregen we nog een paar halve kansen. Maar de echte wil om die bal in het net te jassen, die was er niet echt. Soufyan scoorde nog wel maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

 

En zo staan we dus halverwege met 0-1 achter. Tegen een ploeg die in de middenmoot staat. Het zal toch niet gebeuren dat we in twee weken tijd onze koppositie weggeven door puntenverlies tegen de nummer 12 Racing Boys en de nummer 7 Nederwetten?? Om iets te forceren koos de trainer de tweede helft voor een wat andere tactiek. (De trainer koos ook voor een wat andere speech dan normaal in de rust.) Het werd gewoon één op één achterin. Iedereen was gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen man. Met Joris Kox in de plaats van Nordin el Maliki moest de tweede helft de nul worden gehouden.

 

Nordin moest noodgedwongen vervangen worden omdat hij bij een ongelukkige botsing schade opliep aan zijn kaak en tanden. Nordin dus voor wat herstelwerkzaamheden richting de eerste hulp. En SVB 1 voor wat herstelwerkzaamheden het kunstgras weer op om de 0-1 achterstand om te gaan draaien.

 

Adam schoof door naar de linksback positie, en Joris en uw razende reporter zelf gingen centraal achterin proberen de poorten gesloten te houden. Met op de rechtsback positie nog steeds kilometervreter Wing, die op die positie onze vaste rechtsback Danny B verving. En er stond een ander SVB de tweede helft. Het leek of de wake up call in de rust zijn vruchten afwierp. Heel SVB was scherp en attent. Er werd voor elke bal gestreden en het heilige vuur was terug. Ilias en Wesley waren weer die plaag voor de verdediging die ze het hele seizoen al zijn. Sander poetste alles heerlijk weg. Joris Kox had de speech gemist in de rust vanwege zijn eigen warming up, maar hij wist dondersgoed wat er gevraagd werd. Zohir was aanspeelbaar en zette de verdediging van Nederwetten aan het werk. Wing was stabiel op rechts en knalde er ook bovenop. Adam was onze extra aanvaller op links en was elke keer op tijd terug om zijn verdedigende taken te doen. Ja, dit zag er weer SVB - waardig uit. Nu was het wachten op de gelijkmaker.

 

Souf hield zijn niveau van voor rust vast en dan heeft u de naam van Luuk nog niet gehoord. Maar geloof me: die komt zo. Onze captain en topscorer laat ons nooit in de steek. (hooguit een keer ons twidde bij Sparta '25 op een kille zondagochtend ...) Na een stormloop op het doel van Nederwetten was daar de verlossende 1-1. Het was Adam die als linksback (ja Nordin het is ongelofelijk hè...) de bal tegen de touwen schoot. Een mooie individuele actie na een naar ik meen steekpass van Soufyan werd met rechts heerlijk vanaf punt 16 binnen geschoten. Dit was het zetje dat we nodig hadden.

 

Maar ineens uit een spaarzame counter was het Willem die zijn moment of Fame kon verdienen. De buitenspelval werd door Nederwetten goed doorzien en zodoende was daar ineens de kans op de 1-2. Het was echter Willem (die nu niet in slow motion dook) met een zeer belangrijke redding, die zodoende de 1-1 op het scorebord hield. Klasse Willem!! Het moment dat je er moest staan...toen stond je er!!

 

Maar de belegering van het doel van de blauw-witten uit Nederwetten was nog niet voorbij. Er moest en zou gewonnen worden. De bevrijdende 2-1 viel redelijk snel na de puike redding van Willem. Joris wilde een afvallende bal na een corner snoeihard uithalen maar zag (ja ja daar is ie!!) Luuk er beter voor staan. Met een subliem passje zette hij Luuk vrij en uitermate beheerst plaatste Luuk de bal in het uiterste hoekje. Daar was de voorsprong voor uw eerste. Nu doorpakken en die derde maken. Ilias kreeg een dot van een kans maar helaas ging deze oog in oog met de sluitpost mis. Met nog 10 min op de klok was daar dan toch eindelijk de beslissing. Adam stuurde Luuk weg en deze tikte de 3-1 binnen met een bekeken balletje.

 

Ondertussen waren Jari en Mo nog meer dan uitstekend ingevallen en ook deze twee zorgden ervoor dat het Vollgass Fussball van SVB de hele tweede helft doorging. Het was in de laatste minuut Wing die als slagroom op de taart de 4-1 nog mocht binnen schieten na een puike aanval over rechts.

 

Mannen, prima winst en goed herstel na vorige week. Jammer alleen dat we 45 minuten en een donderspeech van el entrenador nodig hadden om wakker te worden.

 

De derde helft was weer prima verzorgd en ook fijn te zien dat de mensen van Nederwetten lekker even zijn blijven hangen. Gelukkig kwam iets later Nordin ook weer aan in de kantine. Wel met wat hechtingen maar de winst vergoedde veel voor Nordin. (Het feit dat Adam in zijn eerste pot als linksback direct scoorde zal hem toch een wenkbrauw hebben doen fronsen, want je moet er nog 5 hè Nordin...).

 

Om op koers te blijven voor promotie zal in de volgende wedstrijd afgerekend moeten worden met Ollandia. Deze ploeg werd thuis verslagen door ons. Maar ditzelfde Ollandia verliest maar met 2-1 van Millus en heeft Millus eerder dit seizoen op 0-0 weten te houden. Een stugge ploeg dus. Daarom kan uw eerste uw support weer goed gebruiken dus pak D'n agenda er maar weer bij. Daar komt ie:

 

26 maart: Ollandia - SVB 

Locatie : sportpark Ekkerzicht

Aanvang : 14.30u

 

Tot volgende week!

 

Houdoe

 

Uw razende reporter

 

 

Zondag 12 maart  2017: Racing Boys 1 - SVB 1 

SVB heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door in Deurne te verliezen van Racing Boys. En die hadden we van tevoren zeker niet aan zien komen met zijn allen. Want stond dit Racing Boys niet één na laatste? Zou dit dan niet een makkelijke opgave worden?

 

Nou ja, achteraf dus zeker niet want ditzelfde Racing Boys bood toch verdomd goed tegenstand tegen de koploper van 5F. Met een paar lekkere spelers toch wel vraag ik me af hoe het komt dat die gasten zo laag staan. Feit blijft dat de teller na 96 min op 3-2 stond. En hoe dat allemaal tot stand kwam leest u nu:

 

Op de knollentuin van Racing Boys werd om 14.30u afgetrapt. Na een wat sloom begin was het al redelijk snel Zohir die vrije doortocht kreeg. Hij anticipeerde goed op een lange bal van keeper D'n Dave die zodoende een assist achter zijn naam kreeg. Waar normaal gesproken dan SVB doordrukt en de wedstrijd zo snel mogelijk wil beslissen, daar liep het nu even anders. En dat kwam vooral door de toch wel geslepen spitsen van de Boys uit Deurne. En vooral de wat bekendere Bart van Schijndel was soms een plaag voor de defensie. Het was dan ook dezelfde Bart van S. die de 1-1 liet aantekenen.

 

Niet veel later mocht diezelfde spits na een steekpass van de razende reporter zelf (dat moet ik dus niet meer doen) nog een keer aanleggen. Maar gelukkig kwam ondergetekende ermee weg want de bal werd naast geschoten. Niet veel later dacht SVB toch weer op voorsprong te komen. Eerst was het Mo die een haarlok tekort kwam om de teruggekopte bal van Luuk binnen te werken. En redelijk snel na deze kans mocht Zohir vanaf 4 meter aanleggen terwijl de keeper al op de grond lag. Deze bal werd keurig tegen de benen van de keeper gespeeld. Keeper kon de bal al liggend simpel oppakken en de 1-1 stand bleef staan.

 

Zou het dan zo'n middag worden??? Daar gingen we niet vanuit ; we hadden immers nog 45 minuten te gaan, want met een 1-1 stand gingen we richting kleedkamer op 't Vrèèk. Na een weinig sensationeel begin van de tweede helft was daar opeens ophef. Een te korte terugspeelbal werd door (hoe kan het ook anders) Bart van Schijndel onderschept. Waar elke vijfdeklasse speler zou proberen de keeper te omspelen, daar zocht deze man heel gehaaid de benen van D'n Dave. De botsing volgde, het fluitsignaal klonk, de rode kaart kwam tevoorschijn en de bal lag op de stip. Waar we het hele jaar de beschikking hebben over twee keepers, juist vandaag pakte onze reservekeeper en verdienstelijk schilder Jeffrey vd Berk het vliegtuig richting Colombo in Sri Lanka. Als het dan tegen zit , dan zit het ook goed tegen. Dus Zohir de goal in en proberen de pingel te stoppen. Helaas, niet eens in de buurt en dus 2-1 achter.

 

Nu taak aan SVB om met 10 man de wedstrijd om te draaien. En dat probeerden de mannen van Van Hout ook. Een echt offensief leverde het niet op maar we hadden zeker de overhand. Aan de andere kant moesten we op onze hoede zijn voor een counter. Één keer was het wederom plaaggeest BvS die gevaarlijk werd maar zijn schot miste precisie. SVB bleef maar beuken op de verdediging van Racing Boys. Luuk van Stiphout was nog dichtbij maar de keeper van Racing Boys hield net als in de eerste helft de bal tegen met de benen. Zijn benen stonden precies dicht genoeg bij elkaar waardoor de bal klem zat en hij de bal rustig op kon pakken. Hij deed het overkomen alsof hij De Gea was maar iedereen wist dat hier een goede dosis geluk bij kwam kijken.

 

Ook de razende reporter werd inmiddels naar voren gedirigeerd. Een nog aanvallender SVB wilde per sé de gelijkmaker forceren. En uiteindeljk viel de bevrijdende 2-2 ook. Een voorzet van links van Soufyan werd door Luuk met een halve omhaal op goal geschoten. Nu was het geluk aan onze zijde want via de buik van de linksback van Racing Boys viel de bal binnen. Er waren nog 5 minuten te gaan en je voelde dat daarin de winnende goal nog ging vallen. SVB bleef voorzetten pompen richting vijandelijke zestien en Racing Boys bleef loeren op die counter. Daar was een corner voor Brandevoort en....bal op de paal. Het zal toch niet waar zijn...

 

Nog anderhalve minuut te gaan. Nog een corner Brandevoort. Jari neemt zijn aanloop....en schopt een mol dood die uit de grond komt. Bal gaat vier meter verder over de achterlijn en zodoende een achterbal. Nog 1 minuut te gaan...

 

Keeper rekt beetje tijd maar schiet bal naar voren. Overtreding op middenveld en Racing Boys neemt de bal snel... Maar Zohir!!!! Wat kom je nou doen??? Waarom zo ver uit je doel?? Uiteraard is het die Bart van Schijndel weer die Zohir omspeelt en de bal uit een moeilijke hoek op doel schiet. Maar daar komt tattoo ink master Danny nog met een sliding om de bal tegen te houden.... Oeps...een polletje en de bal stuitert zo over het been van Danny. Goal Racing Boys en met nog 20 seconden te gaan ligt daar de 3-2 tegen de touwen.

 

SVB mag na de aftrap nog één keer de bal naar voren pompen. Maar de bal wordt weggewerkt en het laatste fluitsignaal klinkt. Wat een slotfase! Krankzinnig. SVB verliest dus met 3-2 op 't Vrèèk van een toch wel aardig spelend Racing Boys. Ellende maar goed, we hebben nog zeven potjes en het nog volledig in eigen hand. Zowel Millus, ELI als wij zullen niet alle laatste zeven potjes gaan winnen. Dus we gaan zien wie de langste adem heeft in deze vermakelijke vijfde klasse F.

 

En ondanks dat de razende reporter aan de verliezende kant stond vandaag, had deze pot alles wat amateurvoetbal zo mooi maakt. Kelderklasse pur sang. Knollentuin als veld, gele kaarten, rode kaarten, een echte vechtwedstrijd, goals, meegekomen supporters die echt meeleven, zelfs vaders die het veld inliepen. Scheidsrechters die weinig tot niets zien, Hevig protesterende trainers, zeer emotioneel reagerende assistent trainers en supporters. Ja echt, alles zat in de pot vandaag.

 

En zo jammer dat we aan het kortste eind trokken, maar gelukkig hebben we a.s. zondag de kans om deze nederlaag van ons af te spelen. Dan komen namelijk onze bruurs uit Nederwetten op bezoek. Om 14.30u zal er afgetrapt worden op sportpark Brandevoort.

 

Dus mensen, pak de agenda er maar weer bij:

19 maart: SVB - Nederwetten

Aanvang: 14.30u

Locatie: sportpark Brandevoort 

 

Zondag 19 februari 2017: SVB 1 - RKPVV 1

Voordat we onze zorgen allemaal even gaan vergeten en we ons in het carnavalsgedruis gaan mengen, hier nog even de verrichtingen van uw eerste.

 

Afgelopen zondag kwamen onze stadsgenoten van RKPVV op visite. RKPVV bezette de vierde plaats en zit net als een ploeg of vijf vol in de race voor dat laatste nacompetitie ticket. Een onvervalste derby dus en hele belangrijke punten te verdienen vandaag. Want uw eerste heeft de puntjes ook hard nodig omdat zij naaste achtervolgers ELI en Milheezer Boys onder zich willen houden.

 

Bij het betreden van het veld gaf captain Jos van RKPVV al aan dat ze voor een puntje kwamen (en misschien wel meer als het een beetje mee zou zitten). Jos had namelijk ook in zijn achterhoofd dat de laatste twee bezoekjes aan sportpark Brandevoort respectievelijk een 7-0 en een 8-0 nederlaag waren voor de bewoners van sportpark De Warande. Dus echt veel goeds beloofde het niet voor de roodhemden van RKPVV.

 

Maar goed, een pot begint altijd op 0-0 en door statistieken win je geen wedstrijden. Nee, statistieken zijn er alleen voor journalisten en mensen van de media om een stukje te kunnen plaatsen, zodat ze weer iets in de krant of op internet kunnen zetten. Wat kan mij het nou schelen dat Opta meldt dat Ajax 35 voorzetten vanaf rechts geeft en de spits van Heerenveen de meeste dribbels maakt. Of dat de rechtsback van GAE de meeste overtredingen maakt. Je moet gewoon meer goals dan je tegenstander maken! En dat was iets dat SVB vandaag wilde gaan doen.

 

Dat RKPVV een geduchte tegenstander bleek, dat was duidelijk. De eerste twintig minuten ging het echt gelijk op. Noemenswaardig was wel dat de grensjagers der beide teams een hoofdrol voor zich opeisten. Allereerst was daar John Mennen, die overigens zeer verdienstelijk 'El Grande' Hans verving. Een dubieus balletje over de zijlijn was misschien wel voor RKPVV maar John dacht daar anders over. Het groen-witte bloed van John stroomt inmiddels ook wat sneller na bijna 3 jaar SVB. Dus ingooi SVB. "Dat laat ik niet op me zitten " zie je Jan, de grensjagert van RKPVV denken. Bij de eerstvolgende gevaarlijke bal zal ik mezelf eens even laten gelden....


Niet veel later geeft Danny Ink Master Bartelsman een werkelijk sublieme voorzet op Luuk. Luuk, die zoals altijd op het juiste moment de diepte induikt kopt de bal van 18 meter steenhard tegen de touwen. Heel SVB juicht, maar dan is daar opeens Jan. Zonder aarzeling, zonder blikken of blozen jankt hij die vlag de lucht in en bezweert dat toch wel de linker tepel of de rechter haarlok van Luuk buitenspel gelopen kan hebben... "Dit is lekker", zegt Jan in zichzelf.

 

Dit kan John niet accepteren. Dit onrecht moeten we ongedaan maken. En ja hoor... Bij een diepe bal op de pijlsnelle spits van RKPVV steekt ook John 'volledig terecht' de vlag omhoog. Nu was PVV woedend, maar ja: wie kaatst, kan en moet zelfs de bal verwachten. Zo bleef het dus 0-0. En was de tussenstand tussen John en Jan 2-1.

 

Toch viel daar ineens de bevrijdende 1-0. Zohir liet zich terugzakken op randje 16 en kreeg de bal keurig toegespeeld vanaf rechts. Aanname en heerlijk beheerst in de linker beneden hoek. Niet veel later lag ook de 2-0 in het mandje. Adam kopte een heerlijk strak aangesneden vrije trap van Wing binnen. Waar twee weken geleden de razende reporter niet getuige was van zijn goal, daar was dat nu wel het geval. Dat Adam richting bank rende om dit feestje als eerste te vieren met ondergetekende vond ik prachtig!! Na de winterstop 2 goals in 3,5 wedstrijd is voor een verdediger meer dan uitstekend! Enig smetje voor Adam was wel dat hij tegen zijn vijfde gele prent opliep en zodoende dus geschorst is voor de volgende wedstrijd.

 

Werd RKPVV dan nog gevaarlijk? Nou, eigenlijk niet. D'n Dave moest één keer optreden bij een slap schotje maar dat zorgde niet voor problemen. Nee, de achterste linie met Nordin, Adam , Joris , Danny B en Sander voor zijn verdediging hadden de zaakjes goed op orde. Sander, die misschien wel de beste speler tegenover zich had, zorgde ervoor dat deze nummer 10 van RKPVV totaal niet gevaarlijk kon worden. Op naar de thee.

 

Ilias, die vandaag wat last had van zijn rug , mocht gaan douchen. Jari was zijn vervanger. Het was zaak zo snel mogelijk de 3-0 te maken en dat werd ons ook op het hart gedrukt door trainer PvH. Dus vol goede moed weer naar buiten. 

 

Dat de eerste de beste kans voor PVV was, dat was een herhaling van zetten van vorige week. Verschil met vorige week was dat Millus de bal er vlak na rust wel inschoot. Hier kwamen we dus goed weg, want als het vizier van de goede jonge man een beetje op scherp had gestaan dan had het in de 47e minuut 2-1 geweest. Gelukkig schoot hun Usain Bolt de bal naast en bleef het 2-0.

 

En vlak na die gemiste kans hadden we RKPVV dus liggen. Twee minuten later legde Luuk van afstand aan en plaatste de bal heel afgemeten in de rechter beneden hoek, 3-0. Mentaal geknakt was RKPVV nu, want binnen no-time liepen de mannen van SVB uit naar een 6-0 voorsprong. Het was eerst Zohir die heerlijk afdrukte met zijn linkervoet. Prachtige goal absoluut! Daarna weet ik het eigenlijk niet meer. Ik weet nog wel dat Souf die rechtsback helemaal aan gort speelde en dat zowel Zohir als Luuk nog goals hebben gemaakt. Die goals vielen zo snel achter elkaar dat ik ze niet meer goed op het netvlies heb staan. De laatste was dan wel weer een mooie kopbal van Luuk die bij de tweede paal binnen kopte. Ook probeerden we Nordin nog naar voren te dirigeren. Deze vriendelijke linksback zegt al het hele jaar dat hij er vijf gaat maken dit seizoen. De teller staat vanzelfsprekend nog op nul want als je zelfs bij een 7-0 voorsprong niet naar voren durft, dan wordt het wel heel lastig om ooit een goal te gaan maken. Het werd uiteindelijk 8-0 en zodoende zette uw eerste een klinkende (ietwat geflatteerde) zege op het bord.

 

In de kleedkamer kwam het volgende positieve bericht door want vanuit De Rips kwam het bericht dat ELI punten had laten liggen bij Fiducia. Milheezer Boys was deze competitieronde vrij.

 

Het was weer een goede zondag dus!!
Nu is het tijd om even wat rustiger aan te doen.
Prins Carnaval is weer in het land en daardoor ligt alles stil aankomend weekend. Doe je kostuum aan, vat een paar pilsjes, eet lekker veel friet en vergeet vooral 's ochtends niet een lekker eitje te nemen tegen de kater. Ook paracetamolletjes en ibuprofen dicht bij je houden. Je kunt ze zo maar eens nodig hebben.

 

Uw eerste vervolgt haar tocht door de vijfde klasse op 12 maart in Deurne.
Dan is op sportpark 't Vreek Racing Boys de tegenstander.

 

Er komt extra emotie kijken bij deze wedstrijd. Racing Boys houdt het voor gezien na dit seizoen als standaard eerste elftal dus reden genoeg om sportpark 't Vreek op de juiste manier een waardig afscheid te geven.
Laten we dus hopen op drie punten en een knallende derde helft in Deurne.

 

Dus noteert u vast in de agenda:

12 maart : Racing Boys - SVB
Locatie : 't Vreek
Aanvang : 14.30u.

Houdoe en fijne carnaval allemaal.

Alaaaaaaaaf
Alaaaaaaaaf
Alaaaaaaaaf

Uw razende reporter.

PS: Zou je de bui toch hebben zien hangen Jos?!?

 

Zondag 12 februari 2017: Milheezer Boys 1 - SVB 1

De kraker in 5F vandaag op 't Rooi in Millus, Milheezer Boys-SVB!!

Om nu al te spreken over een echte kampioenswedstrijd gaat te ver daar ELI ook nog verwikkeld is in de titelstrijd. Maar dat vandaag een hele belangrijke horde genomen moest worden om in ieder geval bovenaan te blijven, dat was vooraf duidelijk. Immers Millus, ELI en SVB geven elkaar geen duimbreed toe tot nu toe, dus het is wachten tot iemand een foutje gaat maken. Het veld in Millus lag er wat mij betreft goed bij. Het had de winterse neerslag en de daarbij behorende vorst goed doorstaan. 

 

Bij aankomst in de kantine werd mij ook duidelijk waarom men liever had dat het vandaag wel doorging. Tijdens Pasen, als normaal gesproken wat inhaalpotjes gespeeld worden, zijn er meerdere spelers van Millus op een nog nader te bepalen drank/dansfestijn. En daardoor dus niet in de gelegenheid om in het paasweekend te spelen. Dus zeg ik op mijn beurt: laat het toch nog maar stiekem één of twee keer afgelast worden daar...

 

Na een minuut stilte kon dan eindelijk de kraker beginnen.

 

Dat de KNVB het presteerde om een scheidsrechter toe te wijzen met een gehoorapparaat, twee kunstknieën en een bril met sterkte -15 (en misschien het andere oog wel -18..) gaf wel aan dat zij het in ieder geval niet serieus namen. Beide ploegen namen deze topper echter wel serieus, dus het was Game On! De koppositie stond immers op het spel! Na een wat aarzelend begin van vooral SVB kwam na 10 minuten de rust een beetje terug in het spel van équipe Van Hout/Le Doux. SVB liet zich een beetje terugzakken en speelde eigenlijk een beetje op de counter. Echter in balbezit had uw eerste moeite om er voetballend doorheen te komen. Het tactisch plannetje van RvdK , trainert van De Milheezer Boys, pakte op zich wel goed uit. SVB kon niet echt lekker opbouwen en was vooral genoodzaakt de lange bal te hanteren.

 

Het tactisch antwoord van PvH, trainert van SVB, was dat Sander zich nadrukkelijker met de opbouw moest gaan bemoeien. Hij moest het spel gaan verdelen, want zowel Joris als uw razende reporter zelf kwamen weinig tot niet aan een goede opbouw toe. Na deze omzetting ging het ook wel iets beter. Maar mede ook omdat wij windje tegen hadden, kwamen we toch niet echt lekker in ons spel. Het was al met al een interessante pot die zich ontwikkelde.

 

Millus probeerde vooral gevaarlijk te worden door ballen achter onze laatste lijn, maar daar had de achterste linie vaak goed het oog in. Als Millus dan al gevaarlijk doorkwam, dan werd de voorzet onschadelijk gemaakt. Twee maal werden de bewoners van 't Rooi nog gevaarlijk via een vrije trap, maar D'n Dave stond op zijn post. Ook uw eerste werd een aantal malen gevaarlijk. Maar de kleine kansjes die er leken te komen werden geneutraliseerd door de verdediging van Millus.

 

Tot Ilias de bal voor de voeten kreeg. Een lange bal van achteruit van Joris werd doorgekopt door Luuk, en kwam bij Ilias terecht. Een mooie passeer actie volgde en de bal werd tot in het netje gedeponeerd. Heerlijke goal van onze Ilias en zodoende een 0-1 voorsprong. Of dit terecht was laten we in het midden...

 

Dat het trouwens toch ook een voordeel was dat we een dramatische scheids hadden bleek niet veel later. Het lijkt erop dat de goede man instructies heeft vanuit de KNVB om geen kaarten te geven. Anders kunnen we nu toch wel concluderen dat er sowieso bij ons twee mensen een prent aan de broek hadden gehad. Het immer meelevende publiek in Millus gooide uiteraard wat olie op het vuur, maar dat de goede man eigenlijk niet meer zou mogen fluiten kwam ons wel degelijk goed uit nu. Na de 0-1 kwam SVB er nog een aantal malen gevaarlijk uit, maar twee schoten van Ilias werden goed gepareerd door de Torwart van onze tegenstander uit Milheeze. Ook Sander mocht aanleggen vanaf 18 meter na een goede actie van onze stille kracht Wing Hong Choi. Echter als Sander op goal schiet.... Nee dus, helaas over... (En toch ga je hem nog maken dit seizoen! Wanneer weet ik niet maar hij gaat komen 'meneer Draxler'!)

 

Een 0-1 ruststand dus en dat was uitstekend voor uw eerste.

 

Bij het betreden van het veld in de tweede helft zagen we dat er nog meer mensen vanuit Brandevoort waren gekomen om hun eerste te steunen. Deze mensen hebben zichzelf €2,50 p.p. bespaard, want dat was de entree om de helden van Millus en SVB te mogen aanschouwen. Tel uit je winst!!!

 

Na rust kennen we alle clichés wel: scherp beginnen, ze gaan volle bak nu. Niet snel die goal tegen krijgen...
U raadt het al: 48e minuut 1-1.

Een vrije trap werd onze zestien in geslingerd. De bal werd niet goed verwerkt en plofte voor de voetjes van hun behendige linksbuiten. Die schoot door een mêlee van benen de bal tegen de touwen.

 

Maar, niet getreurd, een goal tegen kan altijd en we hadden nog zeker 40 minuten om de winnende te maken. Het was na de 1-1 de razende reporter zelf die een goede kans kreeg. Wing Hong Stille Kracht Choi nam een prima corner en Danny K kopte de bal net over. Hij kreeg de nodige kritiek van Adam, die vandaag op de bank zat, voor deze gemiste kans. Geheel terecht overigens want deze bal moest in ieder geval tussen de palen. Deze Adam moest evenwel vlot daarna invallen, want de sniper die vorig jaar voor het laatst gezien was in Elsendorp, die deed weer van zich spreken. Hij raakte de hamstring van de razende reporter en zodoende moest deze het veld verlaten. Dat Adam niet geheel klaar was om in te vallen bleek wel, want het duurde 5 minuten voordat hij eindelijk tussen de lijnen stond.

Met Adam eindelijk tussen de lijnen gingen we op zoek naar de winnende goal. ( Adam probeerde dit zelf ook weer met twee pogingen van 45 meter....... Doe dat nou niet....) En ondertussen ook rekening houdend natuurlijk met Milheezer Boys, want die gasten hebben toch wel een aardig ploegje. Zeker hun twee middenvelders en hun linksbuiten waren handenbindertjes.

 

Het werd een steeds spannendere wedstrijd, waarin je toch het gevoel had dat de winnende goal nog ging vallen. Inmiddels hadden we geen wissels meer want zowel Zohir als Soufyan stonden inmiddels binnen de lijnen. Zij vervingen respectievelijk Sander en Mo.

 

Langzaam tikte de tijd weg en daar kwam dus die ene kans nog. Die ene kans die altijd komt... Zohir neemt de bal geweldig aan op de borst en zet Ilias volledig vrij voor de keeper. Hij kapt naar binnen en schiet. Waar de keeper al bijna huilt omdat hij weet dat hij gepasseerd is en waarschijnlijk de wedstrijd gaat verliezen, daar staat toch ineens de verdediger van Millus op de lijn om die bal alsnog weg te knallen. En zodoende dus SVB van de driepunter af te houden. Als je puur statistisch naar de kansen kijkt dan hadden we misschien verdiend om te winnen, maar met deze 1-1 mogen we best tevreden zijn, want niet al te lang na deze kans van Ilias fluit de warrig leidende scheids af.

 

Boys, gewoon een keurige prestatie neergezet in Millus. Deze kunnen we weer wegstrepen. In Lieshout waren ze de lachende derde, want ELI kwam weer twee puntjes dichterbij door een krappe 2-1 overwinning op Elsendorp. En zo gaan uw eerste , Milheezer Boys en ELI uitmaken wie aan het einde van de rit op de platte kar kan gaan zitten! Maar voordat het einde van de rit er is in mei moeten we volgende week weer extreem scherp zijn!! Dan komt namelijk RKPVV op bezoek en die ploeg is er echt op vooruit gegaan. Ze strijden niet voor niks mee voor de vierde plaats. Een plek die aan het eind recht geeft op nacompetitie. Een gevaarlijke tegenstander dus! En die jongens willen waarschijnlijk ook nog de 2-4 nederlaag van eerder dit seizoen wegpoetsen.

 

Dus dames en heren. Zet hem maar in de agenda!! 19 februari:
De derby SVB - RKPVV

Aanvang: 14.30u

Locatie : sportpark Brandevoort

Kan uw eerste op koers blijven voor promotie naar de vierde klasse?? We gaan het zien...

Tot zondag allemaal.

Houdoe, Uw razende reporter.

PS: mocht u de sniper zien, zou u zo vriendelijk willen zijn hem om te leggen...


Zondag 5 februari 2017: Elsendorp 1 - SVB 1

Laten we eens bij het einde beginnen. Beste derde helft in twee-en-een-half jaar SVB. Mensen van Elsendorp nogmaals dank voor de vriendelijkheid waarmee we zijn ontvangen. Het feit dat ondergetekende tezamen met een viertal andere SVB 'ers het pand pas om 23u. verlaten heeft zegt genoeg. Van mij mogen er meer van zulke zondagen voorbij komen!

 

Maar goed, de razende reporter is dus terug van weggeweest. Vorige week heeft U het verslag helaas moeten missen daar een klein virus uw reporter langs de lijn hield. Hij heeft nog getracht de wedstrijd te volgen maar daar is niks van terecht gekomen. Thuis op de bank kwam het bericht binnen dat de mannen van Boerdonk met 3-0 waren verslagen. Een zeer solide winst dus tegen de ploeg van voormalig-SVB trainer Jan Noten. Uw Spitske Zohir, die tegenwoordig lijn 24 bestuurt en heel Brabant door racet, maakte de openingstreffer. De tweede helft waren het Soufyan en Jari die de score opvoerden naar 3-0. Zodoende bleven, zoals tot nu toe bij elke wedstrijd op sportpark Brandevoort, de punten in Helmond.

 

 

Tot zover Boerdonk. Het was vandaag de beurt aan Elsendorp om voor de tweede keer dit seizoen de degens te kruisen met de groen-witte machine van de tandem Van Hout/Le Doux. Thuis werd aan het begin van het seizoen nog moeizaam gewonnen met 1-0 ( doelpunt Jari Cristiano). Neem daarbij dat Elsendorp de vierde plaats bezette voor het ingaan van deze wedstrijd en U snapt dat we een lastige horde moesten gaan nemen vandaag. Dan is het natuurlijk altijd fijn als je binnen drie minuten een penalty krijgt. Onze aanvoerder en topscorer Luuk van Stiphout achter de bal en kassa!!! 0-1 SVB. Das een lekker begin.

 

Toch kon uw eerste daarna niet echt doordrukken. We kwamen niet echt door de defensie heen en de aanvallers van vv Elsendorp werden ook niet echt gevaarlijk. Een kopbal die op de paal belandde van de thuisploeg leek gevaarlijker dan dat het was. D'n Dave had er goed het zicht op en hij keek die bal letterlijk op het aluminium. Dat Elsendorp het ook nog met wat afstandsschoten probeerde kunnen we ook nog wel vermelden maar geen centje pijn eigenlijk. Één keer kwam uw eerste goed weg. Alleen het schot van de opgekomen rechtsback ging voorlangs en de spits kwam net te laat inglijden om de bal het laatste zetje te geven. SVB kwam zelf eigenlijk zelden gevaarlijk voor de goal. Uw razende reporter zelf was misschien nog wel het dichtst bij de 0-2. Echter de strak genomen vrije trap van Nordin was net iets te scherp. (of was ik gewoon te traag... we laten het antwoord in het midden) Met 0-1 dus richting kleedkamer. Puntjes op de i zetten tijdens de rust door de trainer. Één wissel. De razende reporter bleef achter en kon gaan douchen. Zijn vervanger was Adam.

 

Dat je als reporter nooit een minuut moet missen bleek al snel. Terwijl uw reporter zich aankleedde was daar ineens rumoer. Opleving,geluid,gejuich. Dan weet je het wel. Een goal dus. Maar het geluid was dusdanig hard dat ik me al had neergelegd bij een goal van onze maten uit Elsendorp. Ik moet er ook aan wennen maar achteraf bleek dat het toch echt de harde kern van SVB was geweest die hadden staan juichen. Zo hoor je twee jaar geleden weinig tot niks na een goal van SVB bij een uitwedstrijd in pak 'm beet Hegelsom of Lomm en nu is alles anders. Het blijkt dus dat we steeds meer aanhangers krijgen die de weg weten te vinden, ook naar uitwedstrijden van die club uit die Vinex-wijk in Helmond. Bij het bekijken van het scorebord stond er toch echt een 2 bij de gasten. Dan ben je natuurlijk benieuwd wie die goal gemaakt heeft. Het bleek Adam te zijn die met een prachtige kopbal de marge had vergroot tot twee goals. Droomwissel dus van el entrenador Van Hout. Ikzelf baal er wel een beetje van dat ik deze goal niet gezien heb. Ik zeg al een half jaar tegen Adam dat hij alleen van 40 meter of verder mag schieten omdat alle ballen anders toch over gaan. En dan op zo'n belangrijk moment kopt ie even de belangrijke 0-2 binnen. Hulde!!

 

Dat deze goal doping was voor SVB was duidelijk. VV Elsendorp moest nu echt gaan komen en dan ontstaan er ruimtes voor onze jongens voorin. En die weten daar over het algemeen wel raad mee. Vooral Ilias liet zien waartoe hij allemaal in staat is. Dat Dave in één actie nog twee keer redding moest brengen moet wel vermeld worden want dat was fantastisch keeperswerk. Dit gebeurde namelijk vlak voor de 0-3 van Ilias. En wat een heerlijke goal was dat ook zeg!! Hij krulde de bal prachtig in de bovenhoek vanaf een metertje of twintig. De keeper van Elsendorp dook nog wel maar was volledig kansloos. De 0-4 liet ook niet lang op zich wachten. Ilias kapte, draaide, speelde weer wat mensen tureluurs en legde de bal panklaar op de pantoffel van Luuk die zo zijn tweede van de middag aantekende. Wedstrijd gespeeld en het was duidelijk dat de puntjes weer meegingen naar Helmond.

 

De trainer kon hierna ook nog Jari in laten vallen. Hij deed het zeer verdienstelijk op de rechtsProgramma

Er is geen programma bekend.Uitslagen

Er zijn geen uitslagen bekend.Teamleden

Er zijn geen teamleden bekend.