• Update naar aanleiding persmoment 27 oktober met betrekking tot coronamaatregelen

28 okt 2020
  • Tijdens het persmoment op 27 oktober jl. is bekend gemaakt dat de huidige maatregelen zijn verlengd tot in december. Dinsdag 3 november aanstaande wordt bekend gemaakt of aanvullende maatregelen nodig zijn. Voor SV Brandevoort betekent dit dat er voorlopig niets wijzigt en onderstaande maatregelen van kracht blijven. De noodverordening blijft hierin bepalend. Het bestuur blijft de berichtgeving goed volgen en laat weten dat het fijn is om te zien dat iedereen zich goed aan de richtlijnen houdt.

Update 18 oktober 2020
    Na de persconferentie van de regering op 13 oktober jl. is intussen duidelijk geworden, dat door de voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost een noodverordening is vastgesteld, die vanaf 14 oktober 2020 22.00 uur van kracht is in alle gemeenten in Zuidoost Brabant, waaronder ook Helmond.
    Dit betekent, dat in tegenstelling tot het eerdere bericht, het beoefenen van sport in groepen van meer dan 4 personen, alleen mogelijk is voor personen tot en met 17 jaar.

Voor onze vereniging SV Brandevoort betekent dit het volgende:

• Alle amateurcompetities worden in ieder geval t/m 10 november a.s. stilgelegd;
    • Seniorenteams mogen niet meer in teamverband sporten (trainingen en wedstrijden). Deze teams kunnen, tot nader bericht, niet trainen en deelnemen aan wedstrijden van SV Brandevoort;
    • Spelers en speelsters die spelen in O19, en nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, mogen blijven deelnemen aan de groepstrainingen en onderling (tegen andere SVB-teams) wedstrijden spelen op Sportpark Brandevoort;
    • Spelers en speelsters die spelen in O19, en 18 jaar of ouder zijn, mogen niet deelnemen aan de groepstrainingen en onderlinge wedstrijden van SV Brandevoort. Zij mogen alleen trainen in groepen van maximaal vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. Deze trainingen vinden wel/niet plaats in overleg met de trainer;
    • Alle jeugdteams t/m O17 kunnen blijven trainen en onderling (tegen andere SVB-teams) wedstrijden spelen op Sportpark Brandevoort;
    • De kantine, douches en kleedkamers zijn gesloten;
    • Er is geen publiek toegestaan.

Nog wat aanvullende mededelingen vanuit de club:

• Tijdens de trainingen is het toilet open, alsook de matchroom. Om 22.00 uur gaat alles dicht;
    • Het verzoek is om voor en na de training je handen thuis te wassen;
    • Na trainingen en eventueel onderlinge wedstrijden blijf je niet hangen maar verlaat je direct het sportpark;
    • Op het sportpark loopt een aantal mensen rond om alles in de gaten te houden.

Kijk voor de volledige tekst en bijbehorende toelichting van de noodverordening ook eens op de website van de Veiligheidsregio  Brabant Zuid-Oost. Met name artikel 2.12 Sport is op ons van toepassing.

Mochten er tussentijds aanpassingen komen op deze regels vanuit de (lokale) overheid, dan passen wij die natuurlijk aan en berichten daarover via onze site.

Wij rekenen op jullie medewerking!
    Bestuur SV Brandevoort