• Clubkadercoach vanuit Jibb actief vanaf 11 oktober

7 okt 2021
  • Vanaf maandag 11 oktober aanstaande kun je John Dekkers tegenkomen op onze trainingsvelden. John is aangesteld als Clubkadercoach vanuit Jibb+. Een Clubkadercoach (CKC) helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding en het ervaren van plezier in sporten en bewegen.
    John stelt zich hieronder voor. We wensen hem veel succes en vooral plezier bij SV Brandevoort!

Beste leden van SV Brandevoort,

Mijn naam is John Dekkers, sinds september ’21 werkzaam bij Jibb+ als buurtsportcoach/clubkadercoach. Ik ben 27 en woonachtig in Eindhoven. Voordat ik bij  Jibb+ aan de slag kon gaan, heb ik als buurtsportcoach in Eindhoven gewerkt. Als sport beoefen ik voetbal. Momenteel speel ik bij Unitas`59 in Eindhoven. In mijn jeugdjaren heb ik professioneel voetbal gespeeld bij PSV Eindhoven en Helmond Sport. Als studie heb ik de bachelor Sportkunde afgerond aan Fontys. Voor het HBO heb ik mijn diploma MBO Sport en Bewegen behaald. Verder heb ik tijdens mijn HBO-opleiding stage gelopen bij de Gemeente Eindhoven (afdeling sport).

Tijdens de opleiding sport en bewegen heb ik mijn TC junioren/pupillen en TC 3 afgerond. Als trainer heb ik selectieteams getraind bij Helmond Sport als assistent en bij RKSV Nuenen verschillende teams als hoofdtrainer. Het aanleren van bepaalde technieken en tactieken in het voetbal trok mij erg aan, omdat ik het leuk vind om mensen dingen aan te leren in de sport!

Als Clubkadercoach ben je bezig om trainers te helpen met didactiek en pedagogiek. Het samen overleggen en trainers bepaalde vragen stellen waarom jij juist deze keuzes maakt, vind ik belangrijk. Als Clubkadercoach vind ik het dus leuk om de gesprekken met trainers aan te gaan en hen dingen te leren over didactiek en pedagogiek. Ik hoop door de gesprekken aan te gaan om meer over de keuzes van de trainers en over de sport zelf te leren.

Ik kijk er naar uit om te starten als Clubkadercoach bij jullie vereniging!

Groetjes John Dekkers