• Competities amateurvoetbal komend weekend deels stilgelegd

30 nov 2021
  • Afgelopen vrijdag 26 november heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor het amateurvoetbal betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het weekend van 4 en 5 december aanstaande.

Voor het besluit over het aankomend weekend is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. Amateurwedstrijden in de A-categorie (prestatieve competities) gaan komend weekend niet door, zo meldt de KNVB. Voor de B-categorie (recreatieve competities) gaat het competitieprogramma bij, zowel de jeugd, als senioren wél door. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de voetbalbond rekenen.

Categorie A

• Mannen veldvoetbal standaard Tweede divisie tot en met de vijfde klasse
    • Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse
    • Mannen veldvoetbal O23 competitie
    • Vrouwen tot en met derde klasse
    • JO13 t/m JO19 (Ere)divisie tot en met de Hoofdklasse

Categorie B
    De teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meiden junioren/pupillen die uitkomen in de meidencompetitie.

zie ook site KNVB