• Coronamaatregelen naar aanleiding van persconferentie 28 september op een rijtje

7 okt 2020
  • Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet die ook betrekking hebben op SV Brandevoort. Hieronder lichten we ze toe:

De kantine is gesloten
    Voor tenminste 3 weken is de kantine gesloten, om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. De kleedkamers en toiletten zijn wel beschikbaar.

Er is geen publiek toegestaan bij het sporten (trainingen én wedstrijden)
    Op deze regel is een aantal uitzonderingen:

• Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere (bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking);
    • Vrijwilligers met een ondersteunende taak (coaches, officials, scheidsrechters, etc.);
    • Ouders die rijden bij uitwedstrijden van spelers t/m 17 jaar maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters. Zij vallen dus niet onder de regel van toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Let wel: iedereen moet nog steeds 1,5 meter afstand bewaren. En in de auto is nog steeds het advies om een mondkapje te dragen als je niet uit één huishouden komt.

Sporten is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten.
    Na afloop van het sporten geldt dit echter wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd of training het sportpark zo snel mogelijk verlaat.

Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen blijven van kracht. Je kunt meer informatie vinden op de site van de Rijksoverheid en de KNVB. Een andere handige lijst van FAQ vind je op de site van NOCNSF.

Deze maatregelen zijn ingegaan sinds 29 september jl. om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor de komende 3 weken.

We rekenen op jullie medewerking!