• Dennis Bomer volgt eind van seizoen John Heijster op als Coördinator Jeugd

7 feb 2021
  • Met ingang van seizoen 2021/2022 start Dennis Bomer (49 jaar) bij SV Brandevoort als Coördinator Jeugd en volgt hiermee John Heijster op. Dennis woont samen met zijn partner Astrid en twee kinderen (Olivier 13 jaar en Liselot 11 jaar) in Eindhoven en is op dit moment nog hoofdtrainer van de JO17-1 en JO17-2 bij het Eindhovense Brabantia.

Op sportief vlak heeft Dennis meerdere sporten beoefend. Het is ooit begonnen met judo, vervolgens voetbal, samen met tafeltennis, en uiteindelijk heeft hij gekozen voor het tafeltennissen. Na het tafeltennissen werd volleyballen sport nummer 1 en op dit moment is hij nog een actief tennisser. Ondertussen, mede door de huidige lockdown, is Dennis ook gaan hardlopen om toch nog fit te blijven.

Vanaf het moment dat Olivier is gaan voetballen bij Brabantia, begon ook het trainersvak bij Dennis te kriebelen. Naast trainer te zijn geweest van de JO11-1 en JO12-1, is hij bij de club twee jaar lid van de TC geweest voor de onderbouw. Afgelopen seizoen was Dennis assistent-trainer bij de JO15-1, tevens zijn stageteam voor zijn UEFA-C Youth trainersopleiding. Vorig jaar oktober is hij met succes geslaagd voor zijn praktijkexamen.

Na een aantal gesprekken, eerst met John Heijster en later met het bestuur en ook enkele TC-leden, werd het steeds duidelijker dat er een match is tussen zijn visie en die van SV Brandevoort. Veel bedenktijd was er niet nodig om uiteindelijk 'ja' te zeggen voor een periode van drie jaar. Dennis gaat met zijn enthousiasme en passie voor het voetballen er alles aan doen om de club te helpen en in het bijzonder de jeugd.

De komende jaren coördineert hij op voetbalgebied alle jeugdzaken en is inhoudelijk verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken van onze jeugdafdeling. Daarnaast geeft hij leiding aan het creëren en uitvoeren van het SVB Beleidsplan met betrekking tot de jeugd. Tenslotte zorgt hij, in samenwerking met de betreffende coördinatoren, voor werving, aanstelling en opleiding van jeugdtrainers en is lid van de Technische Commissie met een brugfunctie tussen TC en het bestuur van SV Brandevoort.