• G-team

Welkom op de teampagina van het G-team!

• G-voetballers maken al jarenlang deel uit van de voetbalfamilie. Bij steeds meer verenigingen is het de gewoonste zaak van de wereld dat spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volwaardig lid zijn. Het motto: normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet. Ook SV Brandevoort is supertrots op de spelers van ons G-team!

Onze speciale talenten spelen nog geen competitie. Wél zijn ze op zoek naar nieuwe spelers! Wil jij een keertje meespelen? Neem contact op met Daniëlle of Richard Waldt via gvoetbal11@gmail.com

• Wereldprimeur

Inmiddels is het meer dan 30 jaar geleden dat de KNVB startte met officieel competitievoetbal voor G-voetballers ouder dan 16 jaar. Inmiddels doen hier zo´n 240 teams van 200 verenigingen aan mee. Sinds 2005 organiseert de KNVB, als eerste voetbalbond ter wereld, ook een speciale G-competitie voor kinderen met een beperking. Bij meer dan 100 verenigingen zijn ruim 1.000 jonge voetballers met een beperking actief.

• DVD 'Passend voetbal'

Voetbal is voor iedereen en niemand staat in Nederland buitenspel. De KNVB staat op voor voetballers met een beperking. De voetbalbond heeft een dvd ontwikkeld met negen portretten van bevlogen voetballers. Samen met hun begeleiders vertellen zij over voetballen met een beperking.

• Ondersteuning

Verenigingen die G-voetbal aanbieden of dit van plan zijn, kunnen rekenen op uitgebreide ondersteuning van de KNVB. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij organisatorische en voetbaltechnische zaken, accommodatieproblemen, beleidsplannen en promotie van het G-voetbal. In ieder KNVB-district is een projectmedewerker jeugd G-voetbal beschikbaar voor de clubs met jeugd. Daarnaast is er de werkcommissie G-voetbal die het G-voetbal ondersteunt en promoot.

• Opleiding

Geïnteresseerde trainers en begeleiders kunnen zich via het district opgeven voor de cursus G-voetbaltrainer. Deze opleiding bestaat uit vier avonden gevuld met praktijk, theorie en een ervaringsdeel. Op de cursus komt onder andere aan de orde: wat is G-voetbal en wie is de G-voetballer?
    De KNVB werkt op het gebied van G-voetbal regelmatig samen met de Johan Cruyff Foundation, de KVLO en het fonds gehandicaptensport. Gezamenlijk organiseren zij bijvoorbeeld evenementen zoals de Voetbaldag voor het Speciaal Onderwijs en de activiteiten rondom de Johan Cruijff Cup.

Ga voor meer informatie over G-voetbal naar de site van jouw district. Of neem contact op via e-mailadres g-voetbal@knvb.nl.
    In de Online Bibliotheek is onder meer de handleiding G-voetbal te vinden. Bekijk de G-voetbal evenementen voor de komende periode.

De KNVB heeft veel informatie over G voetbal, lees hier meer over de handleiding G-voetbal KNVB.