Voor het bestuur van SV Brandevoort staat plezier in voetbal voorop. Natuurlijk is winnen leuker dan verliezen, maar niet ten koste van alles. Wij zijn ervan overtuigd dat sport pas echt leuk kan zijn als we met respect voor elkaar het spel spelen. In het amateurvoetbal wordt dat nog wel eens vergeten. Wij willen daar iets aan doen. Onze leden, ouders, supporters, vrijwilligers en het bestuur zijn overtuigd van de kracht van het positief coachen! Daarom staan normen en waarden hoog in het vaandel bij SV Brandevoort.
We vragen dan ook aan al onze spelers, begeleiders, ouders, toeschouwers en bestuurders en overige vrijwilligers om de volgende gedragsregels in ogenschouw te nemen:
Voor het statuut waarden en normen van SV Brandevoort klik hier
Als bestuur van SV Brandevoort zijn we er van overtuigd dat we er met deze gedragsregels samen voor kunnen zorgen dat SV Brandevoort een sportieve vereniging blijft waar plezier en respect voorop staat! We dragen dit ook uit naar collegaverenigingen, hun spelers, ouders en andere betrokkenen.
SV Brandevoort hanteert een aannamebeleid voor zijn vrijwilligers
In het kort komt het erop neer dat we een goed beeld willen krijgen van de beoogde vrijwilliger die een functie binnen onze vereniging gaat vervullen.
Het is uitermate belangrijk dat onze leden, jeugdleden en overige betrokkenen, onbezorgd kunnen sporten binnen in een veilig sportklimaat en bij de trainers, begeleiders en overige vrijwilligers in veilige handen zijn.
Bij de werving en aanstelling van nieuwe vrijwilligers doorlopen we daarom de volgende stappen:
Het is nadrukkelijk de bedoeling door deze maatregelen te voorkomen dat er zich ongewenste situaties voordoen. We beogen met dit aannamebeleid mensen met verkeerde bedoelingen te ontmoedigen om een functie binnen onze sportorganisatie te ambiëren.
Gedragsregels NOC/NSF
De sportbonden in Nederland nemen seksuele intimidatie serieus. NOC*NSF heeft gedragsregels voor sportbegeleiders opgesteld. Die regels zijn door alle landelijke sportbonden onderschreven. Zo ook door de KNVB.
De regels zijn gemaakt om de risico's op ongewenst gedrag in de relatie pupil en trainer te verkleinen en ze fungeren als toetssteen voor het gedrag van begeleiders en sporters in concrete situaties. Hieronder vindt u de elf gedragsregels die worden onderschreven door alle landelijke sportorganisaties die zijn aangesloten bij NOC*NSF.