• De afgelopen weken heeft ook SV Brandevoort te maken gehad met incidenten. Soms onsportief gedrag, soms ook met een racistische of discriminerende inslag.

Sinds februari is de DiscriminatieMelder te downloaden. Met deze app kan iedereen incidenten melden die te maken hebben met racisme en discriminatie in het voetbal.
    Want als men niets doet, dan verandert er ook niets. De app is een onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal, Voetbal is van iedereen, een initiatief van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie.

Vanuit alle lagen en hoeken van de samenleving komen mensen op of rond het voetbalveld samen. Dat maakt het voetbal zo mooi, maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. De norm is dat geen enkele vorm hiervan wordt geaccepteerd.

Voor het amateurvoetbal gaan de meldingen naar Discriminatie.nl. De KNVB ontvangt een overzicht van verenigingen waar incidenten zijn gemeld en een geanonimiseerde beschrijving van het incident. Vervolgens neemt Discriminatie.nl contact op met de melder en wordt indien de melder dit wenst, ook de KNVB betrokken. De KNVB neemt contact op met de vereniging. Daarnaast kan de zaak worden voorgelegd aan de secretaris van de speciaal aanklager discriminatie om te beoordelen of er een tuchtzaak gestart kan worden of een vooronderzoek daartoe.
    Melden kan ook anoniem. Opvolging richting de melder is dan niet mogelijk, wel worden de incidenten geregistreerd. Hierdoor vormt zich een beeld van de problematiek en is helder waar en welke acties nodig zijn.

De app is te downloaden via Google Play en de App Store.