• "Het heeft Zijne Majesteit behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau." Met deze woorden verrast burgemeester Elly Blanksma, vanochtend iets voor 9 uur, ‘onze’ Wim in de grote zaal van Het Speelhuis, het theater in de Helmondse binnenstad.

Met de kinderen, kleinkinderen, vriendin en een afvaardiging van onze vereniging in het publiek, spelt de burgemeester het bijbehorende lintje op Wim’s revers. De traditionele toast met Oranjebitter ontbreekt natuurlijk niet en in de foyer praat het gezelschap nog een tijdje gezellig na.

Burgemeester Blanksma: "Voetbalman Wim Verberne had eerst van 1990 tot 2005 diverse functies binnen voetbalvereniging RKSV Mierlo-Hout. Hij begon als leider van de jeugd. In 1992 trad hij toe tot het jeugdbestuur als wedstrijdsecretaris en was kort voorzitter. In 1996 trad hij ook toe tot het hoofdbestuur als wedstrijdsecretaris. Vanaf de oprichting in 2008 tot heden maakt Wim Verberne zich sterk voor SV Brandevoort. Hij is er lid van het hoofdbestuur, wedstrijdsecretaris, elftalleider van het 1e seniorenteam en klusjesman."

De leden en het bestuur feliciteren Wim Verberne van harte met zijn Koninklijke onderscheiding en wensen, dat Wim nog jarenlang verbonden blijft aan SV Brandevoort.