• SV Brandevoort wil een veilige omgeving zijn waar iedereen met plezier kan sporten. Gezamenlijk doen wij er alles aan om grensoverschrijdend of ander ongewenst gedrag voor te zijn. Binnen ons sportpark is daarom een vertrouwenscontactpersoon aangesteld, om ervoor te zorgen dat er met respect met elkaar wordt omgegaan en het voor iedereen veilig voelt.

  Wat is grensoverschrijdende gedrag?
  Bij grensoverschrijdend gedrag kun je denken aan:

  • Pesten
  • Agressie
  • Conflicten
  • Ruzie
  • (Seksuele) intimidatie
  • Discriminatie(het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort)
  • Machtsmisbruik en verbale agressie

  Wat doet een vertrouwenspersoon?
  Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders. De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen, maar gewoon praten kan natuurlijk ook. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. En er gebeurt niets wat je niet wilt, alles gebeurt in overleg.

  Hierbij is gewenst:

  • snel melden
  • erover praten, zodat er vroegtijdig een einde gemaakt word aan een ongewenste situatie

  Dit zorgt ervoor dat de situatie niet verergert en herhaling kan worden voorkomen, voor jezelf en voor anderen.

  NOS*NSF
  Als er sprake is van seksuele intimidatie, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met je vragen, je twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 – 202 55 90 (€ 0,10 per minuut). Zij zijn bevoegd, met inachtneming van de nodige vertrouwelijkheid, melder, beschuldigde en/of andere betrokkenen aan te horen en informatie in te winnen voor zover dit voor de uitvoering van hun taken noodzakelijk is. Ze zijn ook bevoegd om voor de uitoefening van hun werkzaamheden advies in te winnen bij deskundigen.

  Verantwoordelijkheid
  De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoordelijkheid van het dagelijks bestuur van SV Brandevoort. De vertrouwenspersoon zal de voorzitter op de hoogte brengen van de meldingen, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden. In deze rapportage zullen geen namen genoemd worden.
  De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Alle meldingen worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. Dat betekent dat hier alleen met derden over gesproken wordt met toestemming van de melder.
  Wanneer er sprake is van (verdenking) van misdrijven, wordt dit in overleg besproken met de politie.

  Wie is de vertrouwenspersoon bij SV Brandevoort?
  Bij SV Brandevoort hebben we Sevgi Erdogan bereid gevonden de rol van vertrouwenspersoon op zich te nemen. Sevgi stelt zich hieronder voor:

  Hallo,

  Ik ben Sevgi Erdogan. Ik ben 38 jaar oud, getrouwd, moeder van twee kinderen en werkzaam bij de politie in Helmond. Naast politie, ben ik ook buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand (BABS) en mag ik huwelijken/partnerschappen sluiten binnen en buiten Helmond.

  Ik ben een spontaan persoon, kan goed luisteren en denk altijd oplossingsgericht. Ik vind het heel erg belangrijk dat een ieder zich veilig voelt. Mijn hobby’s zijn: paardrijden en zwemmen😊.

  Door mijn baan bij de politie en de ervaring die ik in 18 jaar heb opgedaan, kan ik -mocht dat nodig zijn- een luisterend oor bieden, advies geven of doorverwijzen naar de juiste instanties.

  Het kan voorkomen dat je zoon, dochter of jijzelf je niet prettig of veilig voelt op of buiten de velden van het sportpark. Mocht dit het geval zijn, dan ben ik graag je aanspreekpunt, waarbij er vanzelfsprekend op een vertrouwelijke wijze gesproken kan worden.

  Mijn contactgegevens:
  Sevgi Erdogan
  06-28173483 (bellen of een whatsapp-bericht mag altijd)!
  vertrouwenspersoon@svbrandevoort.nl


rfwbs-slide