• Ook komend seizoen weer een KNVB Aftrapmodule

28 aug 2022
  • Net als vorig seizoen organiseert SV Brandevoort voor onze startende trainers/coaches een Aftrapmodule (najaar 2022 en voorjaar 2023). Niet alleen onze eigen startende trainers kunnen zich inschrijven, ook trainers uit de regio. Onze locatie is aangewezen als een KNVB regiolocatie.

De Aftrapmodule is een gratis basismodule van de KNVB voor iedereen die van start gaat als jeugdtrainer. Als startende jeugdtrainer sta je voor een aantal hele mooie uitdagingen: alle spelers van jouw team heel veel plezier laten ervaren en de mogelijkheid bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen door een fijne voetbalomgeving voor ze te creëren. Een omgeving waarin de kinderen, binnen het team, zichzelf kunnen zijn, eigen keuzes mogen maken, ervaren dat ze zich positief ontwikkelen en waarin de trainer een belangrijke rol speelt. Hij of zij begeleidt ze voor, tijdens en na wedstrijden en trainingen, is voor de spelers en hun ouders hét gezicht van de vereniging én is een rolmodel. Dat is een rol met een grote verantwoordelijkheid, waar de jeugdtrainers veel plezier aan kunnen beleven en voldoening uit kunnen halen.

E-learning en praktijk
    De Aftrapmodule bestaat uit drie onderdelen: twee e-learning modules en een praktijkbijeenkomst op de vereniging. Het online gedeelte voor en na de praktijkbijeenkomst, dat in totaal ongeveer dertig minuten in beslag neemt. De praktijkbijeenkomst bij de eigen vereniging, waar een jeugdtrainer van de eigen vereniging gevolgd wordt tijdens een wedstrijdsituatie en een trainingssituatie. Samen met de jeugdtrainer, de docent en alle deelnemers wordt er naar aanleiding van die praktijk verder ingegaan op de rol van jeugdtrainer. De praktijkbijeenkomst duurt drie uur.

Beginnen met inventariseren trainers
    Vanaf nu willen we alvast onze eigen trainers inventariseren en uitnodigen voor de bijeenkomst. Op een later moment zullen we de datum vastleggen, maar je kunt je wel alvast inschrijven via de link onderaan.

Let op! Je dient je via het Sportlink-account in te schrijven voor de Aftrapmodule en gebruik te maken van alle onderdelen van het Welkomstprogramma. Het account is het e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie (Sportlink) van SV Brandevoort en dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt voor de Voetbal.nl app. Mocht je niet meer weten met welk e-mailadres je ingeschreven staat, neem dan contact op met de ledenadministratie.

inschrijven aftrapmodule