• In samenwerking met Jibb+, de Gemeente Helmond en OpenSports is de wijkraad Brandevoort een pilot gestart met negen fitnesstoestellen die geplaatst zijn op Sportpark Brandevoort. Met deze pilot willen de betrokken organisaties graag bijdragen in het fitter krijgen van de inwoners van Brandevoort en omgeving in alle leeftijdscategorieën en binnen alle doelgroepen. Of je nu vanuit je sportvereniging, klas, vriendenclub of individueel aan je fitheid wilt werken, iedereen kan gratis en onbeperkt gebruik maken van de toestellen.

De toestellen zijn in gewicht te verstellen, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan sporten. Op de toestellen staat informatie hoe je gericht kunt bewegen en trainen. Zo is er op elk toestel aangegeven welke spiergroepen je met het betreffende toestel traint. Door de QR-code op het toestel te scannen krijg je daarnaast een introductievideo te zien.

De fitnesstoestellen op Sportpark Brandevoort zijn zes weken lang tot 8 juli vrij te gebruiken, dagelijks van 8.30 uur tot sluiting van de poorten ‘s avonds.

Op de volgende momenten kan er onder begeleiding van een buurtsportcoach van Jibb+ getraind worden, waarbij de coach uitleg geeft over het gebruik van de toestellen:

• Vrijdag 10 juni - 12.30-13.30 uur voor senioren
    • Vrijdag 10 juni - 15.00-16.00 uur voor jongeren
    • Vrijdag 1 juli - 12.30-13.30 uur voor senioren
    • Vrijdag 1 juli - 15.00-16.00 uur voor jongeren

Laat tijdens of na afloop van het trainen je mening achter over het gebruik van de fitnesstoestellen door de QR-code op de paal te scannen die bij de toestellen is geplaatst. Jouw mening is belangrijk, zodat we een beslissing kunnen nemen om de toestellen welof niet uiteindelijk permanent te plaatsen. Bovendien kun je aangeven welke toestellen jouw favorieten zijn.

Heb je specifieke vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op via secretaris@wijkraadbrandevoort.nl.