• Na de overwinning afgelopen donderdag met SVB 2 tegen DVG, was gisteren Rhode aan de beurt. Op de ranglijst stond Rhode 1 punt boven ons. Ze hadden echter al wel een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst zouden we ze dus passeren op de ranglijst.

De eerste helft verliep goed. Veel balbezit en een aantal kansen waarvan Daan er een kon verzilveren. Helaas werd het redelijk snel weer 1-1 door een goed uitgevoerde counter van Rhode. We bleven de bovenliggende partij en na goed doorgaan van Sijmen, kon deze de bal nog net voor de achterlijn voor geven. Via een kluts belandde de bal met enig fortuin voor ons achter de keeper van Rhode...1-2.

In de rust de puntjes nog maar weer eens op de spreekwoordelijk i gezet. Toch deed de rust ons in eerste instantie geen goed. De eerste 10 minuten na rust waren duidelijk voor Rhode...! En dus viel ook de 2-2. Gelukkig namen we daarna het initiatief weer over. Niet altijd met mooi voetbal, maar wel met een grote werklust. En zo ongeveer 20 minuten voor tijd viel dan ook de 2-3. Een splijtende pass van Stefan Verbunt werd prachtig aangenomen door Sijmen Tjio. Door deze aanname speelde hij zich ook direct vrij en rondde hij zeer beheerst af. En een minuut of 7 voor het einde van de wedstrijd deed Lars Withoos dit nog eens dunnetjes over. Een voorzet van links die ook geweldig werd aangenomen met rechts, waardoor hij nagenoeg direct uit kon halen met links. BAM 2-4 eindstand.

Rhode voorbij dus op de ranglijst en ook UDI die 2e stond zijn we gepasseerd. Zij verloren de uitwedstrijd bij Sparta met 6-2, waardoor Sparta het kampioenschap mocht gaan vieren. 2e plek dus. Hopelijk gaan we dit vasthouden tot het einde van het seizoen. Met alle wisselingen in het team zou dit toch nog een prima resultaat zijn...ook al had er mijns inziens meer ingezeten.

Daarna Lars en Daan Dollekens snel teruggebracht naar Brandevoort. Ze moesten op het bankie bij het eerste. Daan maakte daar zijn debuut, maar de tijd was te kort om nog echt leuke dingen te kunnen laten zien. Maar toch.....een bijzondere weg die Daan heeft afgelegd. Van afvallen voor JO19-1 naar senioren-3. Daar vond ik hem een te goede voetballer, dus hem naar het 2e gehaald. Na zijn beenbreuk aan het begin van de competitie kwam hij afgetraind terug en begon aan een opmerkelijke reeks wedstrijden in het 2e, waarin hij steeds vaker een 'hoofdrol' ging opeisen. En zo maakte hij dus gisteren zijn verdiende debuut in het eerste en ik ben er van overtuigd dat als hij deze ontwikkeling doorzet er nog meer minuten gaan volgen in de toekomst. Daar kan ik dus eindeloos van genieten van zoiets hahaha. Volgende week de uitwedstrijd tegen Mariahout......!