• Richtlijnen coronavirus

Update 18 oktober 2020

Na de persconferentie van de regering op 13 oktober jl. is intussen duidelijk geworden, dat door de voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost een noodverordening is vastgesteld, die vanaf 14 oktober 2020 22.00 uur van kracht is in alle gemeenten in Zuidoost Brabant, waaronder ook Helmond.
    Dit betekent, dat in tegenstelling tot het eerdere bericht, het beoefenen van sport in groepen van meer dan 4 personen, alleen mogelijk is voor personen tot en met 17 jaar.

Voor onze vereniging betekent dit:

• Alle amateurcompetities worden in ieder geval t/m 10 november a.s. stilgelegd;
    • Seniorenteams mogen niet meer in teamverband sporten (trainingen en wedstrijden). Deze teams kunnen, tot nader bericht, niet trainen en deelnemen aan wedstrijden van SV Brandevoort;
    • Spelers en speelsters die spelen in O19, en nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, mogen blijven deelnemen aan de groepstrainingen en onderling (tegen andere SVB-teams) wedstrijden spelen op Sportpark Brandevoort;
    • Spelers en speelsters die spelen in O19, en 18 jaar of ouder zijn, mogen niet deelnemen aan de groepstrainingen en onderlinge wedstrijden van SV Brandevoort. Zij mogen alleen trainen in groepen van maximaal vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. Deze trainingen vinden wel/niet plaats in overleg met de trainer;
    • Alle jeugdteams t/m O17 kunnen blijven trainen en onderling (tegen andere SVB-teams) wedstrijden spelen op Sportpark Brandevoort;
    • De kantine, douches en kleedkamers zijn gesloten;
    • Er is geen publiek toegestaan.

Nog wat aanvullende mededelingen vanuit de club:

• Tijdens de trainingen is het toilet open, alsook de matchroom. Om 22.00 uur gaat alles dicht;
    • Het verzoek is om voor en na de training je handen thuis te wassen;
    • Na trainingen en eventueel onderlinge wedstrijden blijf je niet hangen maar verlaat je direct het sportpark;
    • Op het sportpark loopt een aantal mensen rond om alles in de gaten te houden.

Kijk voor de volledige tekst en bijbehorende toelichting van de noodverordening ook eens op de website van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Met name artikel 2.12 Sport is op ons van toepassing.

Mochten er tussentijds aanpassingen komen op deze regels vanuit de (lokale) overheid, dan passen wij die natuurlijk aan en berichten daarover via onze site.

Alle onderstaande richtlijnen en aanwijzingen hieronder blijven van kracht. Je kunt ook meer informatie vinden op de site van de Rijksoverheid. Een andere handige lijst van FAQ vind je op de site van NOCNSF

Richtlijnen vanuit het bestuur

Het bestuur van SV Brandevoort vraagt aan de trainers, leden en ouders:

• Bij te houden wie deelneemt aan trainingen en wedstrijden om bron- en contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Bewaar je registratie minimaal twee weken.
    • Spelers van je team te vragen of ze fit zijn volgens de RIVM-criteria. Heeft een deelnemer (dus ook een lid van de staf) last van: verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, dan kan hij/zij niet deelnemen aan de training of de wedstrijd. Adviseer het teamlid contact op te nemen met de GGD voor het afnemen van een test en thuis te blijven tot de uitslag van de test. Is de test ‘negatief’, dan ben je weer welkom bij activiteiten van SV Brandevoort.
    • 10 dagen niet deel te nemen aan activiteiten van SVB en niet het sportpark te bezoeken, als je terugkeert uit een code oranje gebied (je gaat in quarantaine) en als je in contact bent geweest met een Corona-positief-getest persoon, of als dit blijkt uit contactonderzoek van de GGD. Dat doe je, ook al ben je volledig klachtenvrij. Na 10 dagen ben je weer welkom bij verenigingsactiviteiten.
    • Buiten het voetbalveld op het sportpark minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
    • Thuis om te kleden en te douchen, zowel bij trainingen, als wedstrijden.

Lees (nog) eens het KNVB-protocolveelgestelde vragen voor amateurs door. We moeten ons allemaal bewust zijn van de ernst van de situatie. Het gaat om je eigen gezondheid, maar we hebben allemaal ook de verantwoording voor onze omgeving. Zeker als mensen tot de risicogroep behoren, moeten we extra alert zijn. Durf elkaar aan te spreken als iemand zich niet aan de afspraken houdt.