• Spelregelbewijs

• Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/15 het Spelregelbewijs ingevoerd. Door het behalen van het Spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998, 1999 en 2000 was het eerder al verplicht om het Spelregelbewijs te halen. In het seizoen dat je 18 wordt, dien je voortaan voor aanvang van het seizoen het bewijs te halen. Je hebt dan een heel seizoen de tijd om het te halen. Als leden uit eerdere geboortejaren het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij in het eerstvolgende seizoen niet voetballen.

SV Brandevoort helpt je om je Spelregelbewijs te behalen. Ieder jaar organiseert de club een aantal Op 1 avond je Spelregelbewijs halen avonden. Onder begeleiding van onze scheidsrechters haal jij dan je Spelregelbewijs. SV Brandevoort activeert voor jou een account om via Voetbalmasterz je bewijs te behalen. Neem daarvoor een tablet of laptop mee, zodat je op die avond met je Spelersbewijs naar huis kan. De betrokken spelers krijgen ook persoonlijk bericht hierover en uiteraard worden de data op de website aangekondigd.