• Wordt de MO20 van SV Brandevoort opnieuw kampioen? Kom het zelf maar zien!

    23 mei 2024
  • Aanstaande zaterdag 25 mei om 13.00 uur speelt de MO20 van SV Brandevoort zijn kampioenswedstrijd. Mochten de dames de wedstrijd tegen VV Bunde winnen, dan zijn zij kampioen in de Hoofdklasse Zuid! Dit is voor deze groep het op een na hoogste niveau. Het kampioenschap zou leiden tot promotie naar Divisie 1, landelijk het hoogste niveau voor amateurvoetbal in Nederland.

    Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen twee decennia een flinke vlucht genomen. Het ledenaantal vertoont al jaren een stijgende lijn en inmiddels telt ons land ruim 162.00 vrouwelijke KNVB-leden, het hoogste aantal binnen de teamsporten in Nederland. Het meiden- en vrouwenvoetbal is kwantitatief en kwalitatief dus sterk in intwikkeling.

    Ook bij SV Brandevoort zien ze deze kwalitatieve groei. De huidige MO20 is in 2021 gestart als MO13 en werd meteen dat jaar winnaar van de regiocup (i.v.m. corona was er dat jaar geen reguliere competitie). Het jaar daarop, inmiddels MO15, werden de dames kampioen in de tweede klasse. Dit kampioenschap smaakte naar meer en ook de promotie naar de eerste klasse werd in 2023 als MO17 afgesloten met een kampioenschap.

    Drie jaar achter elkaar eindigen als kampioen is al genoeg reden tot trots. Toch zou het een kroon op het werk van trainsters Nika de Jong en Anne van Esch zijn als ook dit jaar met een kampioenschap afgesloten zou kunnen worden, met promotie naar het hoogste niveau als gevolg. Aanstaande zaterdag is het zo ver: de kampioenswedstrijd. De dames van de MO20 spelen om 13.00 uur op het hoofdveld van Sportpark Brandevoort. Bij winst kunnen we ervan verzekerd zijn dat er een mooi feestje losbarst op het Sportpark. Het zou ontzettend leuk zijn als ze tijdens hun wedstrijd gesteund zouden worden door een volle tribune, dus zorg dat je erbij bent!

rfwbs-slide